XS
SM
MD
LG

Da se istorija ponovi

Dejvis kup reprezentacija Srbije stigla je u Kraljevo, tačnije prvi trening odradili su Ilija Bozoljac i mladi Peđa Krstin, uz njih je kao i uvek sa reprezentacicijom bio Dušan Vemić i naravno selektor Bogdan Obradović. I ostali naši reprezentativci stižu u Kraljevo do treninga planiranog za utorak (danas).

- Stigli smo u Kraljevo, „operacija Hrvatska“ je počela i to je u ovom trenutku najvažnije. Jako smo zadovoljni uslovima smeštaja, pažnjom kojom smo obasuti sa svih strana. Pred odlazak na trening smo posetili i Žiču, sa tako pozitivnom energijom smo i pristupili radu – naglašava Bogdan Obradović selektor naše Dejvis kup reprezentacije.

Svestan je strateg „orlova“ da je naša reprezentacija u ovom susretu apsolutni favorit, pogotovo posle izjave kolege iz hravtskog tabora Željka Krajana da Marin Čilić sigurno neće igrati.

- Ta informacija je za medija nova, lično sam već ranije bio upoznat sa njom, jer neke stvari je jako teško u tenisu sakriti. Bez obzira na sve, kada u timu imate prvi reket sveta i uz njega nekadašnjeg 12. na svetu kao što je bio Troicki, iskusnog Zimonjića, pa Bozoljca, Krajinovića i ostale, još igrate kod kuće, jano je da važite za favorita. Naravno, time se pobeđuje, već učinkom na terenu. Sa uvažavanjem prilazimo rivalu, ali mene zanima naš tim, naši igrači, koliko oni mogu, u kakvoj su formi i tome sam posvećen, kao i ceo stručni štab. Znam jedno, u ovom meču, kao i u svim ranijim koje su ovi momci odigrali, daće sve od sebe, u to ne treba sumnjati.

Nošeni euforijom navijači sui skloni prognozi da će se sve rešiti već u8 subotu, odnosno posle drugog dana meča?

- Euforija mora na stranu – jasan je Obradović. – Jako je teško prognozirati nešto, jer ova prva runda Dejvis kupa dolazi u nezogodno vreme, igrači sve turnire igraju napolju, a sada moraju da se naviknu na igru u dvorani, na drugačiju podlogu, menjaju vremenske zone. Tokom ovih par dana treninga najvažnije da se brzo priviknemo na ambijent, dvoranu, teren, da nema povreda i bolesti, a onda sve zavisi od nas i igre naših igrača.

Srbija je 2010. godine osvojila „salataru“, a taj pohod je počeo baš sa Hrvatima?

- Istorija se ponekad i ponavlja i naravno da priželjkujemo takav scenario i sada. Nećemo srljati, niti davati pretenciozne izjave. Idemo od meča do meča, polako, skoncentrisano i naravno pozitivnog razmišljanja. Želimo pobedu i to ne krijemo.

Po prvi put u istoriji grada Kraljeva igra se jedan ovakav teniksi meč i jedan ovako značajan događaj. Kraljevačka publika je vrlo vatrena, ali sa košarkaških i odbojkaških utakmica.

- Svestan sam da je ovo prvorazredni događaj za ovaj grad, ali želeli smo da popularišemo tenis i van Beograda. Očekujem maksimalnu podršku, znam kako Kraljevčani vole sport i kako se ne štede ni na tribinama. Ne očekujem bilo kakve probleme, sve će siguran sam biti fer i korektno, jer bilo kakav eksces bi štetio i našim igračima, a ne samo hrvatskim. Naravno da će navijanje ići nama u prilog i protiv rivala. Tako je svuda u svetu, tako će biti i u Kraljevu - zaključuje Bogdan Obradović selektor Dejvis Kup reprezentacije Srbije.

TIM U ČETVRTAK

Novinari su želeli da znaju sastav koji će se suprotstaviti Hrvatima. Tačnije opciju za dubl, jer se sa sigurnošću očekuje da u singl partijama zaigraju Novak Đoković i Viktor Troicki.

- Ima dovoljno vremena, da vidimo sve igrače, njihovo stanje. Na kraju, kao selektor imam mogućnost do četvrtak i da promenim dva igrača. Sa nama trenira i mladi Krstin, tu je i Bozoljac, što stvara novu opciju za dubl, jer se svi sećamo njegove igre sa Zimonjićem protiv Brajana u SAD. Ne žurim, ima vremena za konačan sastav, sve će se videti na žrebu u četvrtak – kaže Bogdan Obradović.