XS
SM
MD
LG

Boris srebrni u dublu, peti u singlu na drzavnom prvenstvu
Novosadski SPENS ugostio je prošlog vikenda trenutno najbolje seniore i seniorke u državi, Prvenstvo Srbije u singl dubl i mix konkuenciji održano je u suorganizaciji STK Novi Sad i STS Srbije... Učešće na prvenstvu uzelo je 60 seniora i 26 seniorki, izostali su naši internaionalci zbog preklapanja kalendara takmičenja a par njih zbog nedovoljno saniranih povreda.

 

Izuzetan i do sada najbolji Borisov rezultat u seniorskoj konkurenciji i druga medalja (pre par godina imao je bronzu u mix-u sa Aliz Djurcik) je ostvaren ovog vikenda. Višemesečno odsustvo sa terena i ne igranje bodovnoh turnira uzrokovalo je da Boris mora kroz takmičenje u grupama tražiti šansu za prolaz u glavni zreb. Povratak samopouzdanja i potvrda uzlazne forme je rezultat Borisovog plasmana u osminu finala drzavnog prvenstva.

Meč sa Radonjić Vladimirom kasnije i Šampionom države Boris je praktično iz prevelike želje za dokazivanjem i pobedom prepustio trenutno spremnijem i stabilnijem Radonjiću rezultat a i desavanje na terenu su jasno pokazali ( 11-7, 15-17,11-8, 11-13, 8-11, 10-12). Ostaje žal za medaljom u singlu.

Kvalitet uzlazna forma i dobra igra u dubl konkurenciji potvrdili su veliki Borisov potencijal. Boris i ovog puta njegov partner Fišer Robert član ekipe Panonije dobili izmedju ostalih kombinacija do finala dublove super ligških ekipa Spartaka iz Subotice i Banata iz Zrenjanina. U finalu nisu mogli više izgubili su od dubla Dragana Subotić prvi nosioc  i Radonjić Vladimir kasnije pobednik prvenstva...

Igra pre svega a i rezultat sa ovog turnira potvrdjuju Borisov potpun povratak u vrh srpskog stonog tenisa. Pred njim su mečevi preostala četri kola Super lige kao pripreme za play off u kome je cilj ekipe Crvene zvezde osvajanje titule šampiona drzave.