XS
SM
MD
LG

Miloš Bogunović (Donji Srem), zna recept za Partizan

 

Strpljenje je ključ uspeha

 

 

   Tokom poslednjeg prelaznog roka, jedna od poslednjih akvizicija pećinačkog superligaša bio je Miloš Bogunović (30), fudbaler sa izuzetno zanimljivom igračkom karijerom. Posebno je zanimljiv podatak je da je u periodu od 2008. do 2011. godine s ogromnih uspehom igrao za Partizan.

   - Sa Partizanom sam osvojio tri šampionske titule i dva Kupa - ističe Bogunović - U grupnoj fazi Lige Evrope igrali smo u dva navrata, a jednom i z Ligi šampiona. Prve godine igranja za crno-bele postigao sam 11 golola, od toga tri u kvalifikacija LE, tako da taj period smatram najboljim u karijeri. U porodici gde su svi navijači Partizana, bili smo svi srećni kada sam potpisao ugovor s njima, jer, to je bila želja svih nas od samog početka karijere. Najbolja utakmica bila mi je ona protiv Fenerbahčea u Beogradu, gde sam postigao gol za 2:0. Na žalost, nismo te dobre partije koje smo pružili u dvomeču s njima uspeli da krunišemo ulaskom u Ligu šampiona. Sve nam se vratilo u Briselu protiv Anderlehta 2010. godine. Doček na aerodromu u Beogradu uvek ću pamtiti.

   Fudbalski put odveo je, potom, Bogunovića u Novi Pazar, gde je igrao od 2011. d0 2013. godine.

   - Sudbina je odredila da prva utakmica u novom klubu bude baš protiv Partizana - nastavlja Miloš Bogunović - Igrali smo na stadionu JNA. Zaista su mi tada bila pomešana osećanja. Igrao sam protiv kluba kloji volim i za koji navijam. S druge strane, profesionalac sam koji mora da odradi svoj posao na terenu i pomogne klubu da ostvari što bolji rezultat. Posle Novog Pazara odlazim na Tajland, gde jednu i po sezonu nastupam za Bangkok Junajted. Fantastično iskustvo. Odigrao sam preko 50 utakmica, postigao sam 8 golova i imao 15 asistencija. Sve u svemu, Tajland je bio pun pogodak za mene.

   Donji Srem je „najnovija stranica“ u karijeri Bogunovića.

- U suštini možemo biti zadovoljni učinkom u prva dva kola - analizira Bogunović - Stvorili smo mnogo šansi i samo nedostatak koncentracije u završnici nas je omeo da golgeterski učinak ekipe bude bolji. Daćemo sve od sebe da u nastavku sezone popravimo sve stvari koje trenutno nisu dobre. Sa svojim igrama sam, takođe, zadovoljan, s obzirom da mi je sezona na Tajlandu bila okončana 2. novembra, te dugo nisam imao takmičarskih mečeva. Pred ekipom je vrlo teška utakkmica s Partizanom. Tvrdim da je ključ uspeha strpljenje i ne primiti gol. Posle dva kiksa kod kuće, Partizan nema više prava na grešku. Znamo pod kakvim su pritiskom njegovi igrači i u takvoj situaciji je teško igrati: tu je naša prednost. Mi nemamo šta da izgubimo.

 

Miloš Bogunović