XS
SM
MD
LG

Kuglanje: Određene reprezentacije za meč sa Rumunijom

BEOGRAD, 5. mart (Info centar).- Miloš Ponjavić selektor seniorske muške reprezentacije Srbije, Dragan Fatović, selektor seniorki i kadetski selektori Mirko Čukvas (pioniri i kadeti) i Ljubomir Štetin (pionirke i kadetkinje) odredili su kandidate za prijateljski susret selekcija Rumunije u Srbije u Tirgu Murešu 14. i 15. marta.

Pripreme će se održati u Vrbasu od 9. do 13. marta, a pozvani su – seniori: Vilmoš Zavarko i Daniel Tepša (Sport Podbrezova), Goran Ostojić, Igor Kovačić, Čongor Baranj, Miloš Simijonović i Radovan Vlajkov (Beograd), Uroš Jagličić i Goran Čaluković (Metalac, Gornji Milanovac) i Robert Ernješi (Segedin).

Seniorke: Zorica Barać, Livia Santo i Hermina Lukač (sve Pionir, Subotica), Maja Đukić, Jovana Stantić i Marijana Oros (Radnički Novi Sad), Ksenija Milosav (SPC Vojvodina, Novi Sad), Jasmina Anđelković (Džambo invest, Novi Sad), Vesna Boškov (Banat, Zrenjanin) i Marija Kresović (Kristal, Zrenjanin).

Kadeti: Marko Antić (C. zvezda), Željko Garafijat i Želislav Jakab (Dolina, Padina), Vuk Boškov (Banat, Zrenjanin), Sebastijan Molnar (Jedinstvo, Novi Bečej), Pavle Stojanović (Car Lazar, Kruševac), Ilija Ostojić (Vrbas), Mark Balint (Senta Visa prom) i Nemanja Balać (Apatin), pioniri: Mateja Šakić (Beograd) i Marko Radbanji (Vrvas).

Kadetkinje: Hermina Lukač (Pionir), Kristina Ljubenković (Pobednik, Beograd), Angela Zolnai i Brigita Zolnai (Jedinstvo, Novi Bečej), Ana Boškov, Olivera Čikoš i Milica Perin (sve Banat, Zrenjanin) i Ivana Arsić (Prva petoletka, Trstenik), pionirke: Tanja Petrović (Prva petoletka, Trstenik) i Moni Kovač (Spartak, Debeljača).

U Rumuniju će putovati po osam seniora i seniorki. kao i šest kadeta i kadetkinja. Hermina Lukač iz Pionira je prijavljena i za seniorsku reprezentaciju.

- Ovo okupljanje i meč sa Rumunijom, je početak priprema za Šampionat sveta u nemačkom gradu Špajhersdorfu od 12. do 23. maja. Odigraćemo i prijteljsku utakmicu seniorskih muških i ženskih reprezentacije u gostima sa Nemačkom 18. aprila, a u poslednjem testu 2. i 3. maja ugostićemo kadetske i seniorske selekcije Mađarske – kaže predsednik KSS Uroš Dragojlović.- Zahvaljujemo se Ministarstvu omladine i sporta Srbije, Sportskom savezu Srbije kao i prijateljima iz „Vode Vrnjci“ i kragujevačkog Pak prometa na velikoj podršci našim programima. Za Rumuniju će nas voziti Lasta sa kojom imamo takođe, odličnu, dugogodišnju saradnju.

Pre dve godine u Banji Junaković u prijateljskom meču, prvog dana Srbija je zabeležila sve četiri pobede protiv Rumunije (seniori, seniorke, kadeti i kadetkinje) a drugog dana pobedili su seniori, kadeti i kadetkinje, a seniorke su odigrale nerešeno 4:4.