XS
SM
MD
LG

Pobeda za – Rio

Ljubitelji vaterpola u Šumadiji, sutra (18,00) u bazenu SC “Park” mogu da očekuju zanimljivu utakmicu petog kola Svetske lige između reprezentacija Srbije i Nemačke.

- Očekujemo da se pobedom i teoretski kvalifikujemo za završni turnir Svetske lige. Prvo mesto na tom turniru donosi plasman na Olimpijske igre u Riju i to je naš primarni cilj za ovu godinu – istakao je, na konferenciji za novinare u Kragujevcu, Dejan Savić, selektor naše reprezentacije.

Selektor gost osnovaca
Dejan Savić, selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, i Boris Kovačević, član Gradskog veća za vanprivredne delatnosti, posetili su juče kragujevačku Osnovnu školu “Stanislav Sremčević” i đacima govorili o značaju sporta u razvoju dece i uručili prigodne poklone.
Kragujevačka vaterpolo publika imaće priliku da ponovo vidi jednog od svojih vaterpolo ljubimaca, najboljeg svetskog igrača, Filipa Filipovića:

- Zahvaljujem se gradu i bivšem klubu u kojem sam proveo lepe trenutke, na toplom prijemu i dobroj organizaciji. Drago mi je što ćemo da nastupimo u izmenjenom, podmlađenom sastavu, da vidimo na kom smo nivou i šta možemo da očekujemo u budućnosti od tih mladih igrača. Nemački tim dolazi u punom sastavu, nemamo rezultatski pritisak i želimo da pobedom kao prvoplasirani otputujemo na završni turnir – naglasio je Filipović.

Optimista je i golman Branislav Mitrović:

- Mnogi od igrača su juče igrali utakmicu, ali umor se zaboravi kad stigne poziv za reprezentaciju, za Srbiju moramo da damo 100 posto, a motivacija je mogla i da se primeti na treninzima u Kragujevcu.

Ulaznice za ovu utakmicu su besplatne, ali karte treba preuzeti na info-pultu bazena Sportskog centra “Park”.

Da podsetimo, naša reprezentacija je u pobedila u sve prethodne četiri utakmice B grupe kvalifikacija za Svetski kup – Španiju kod kuće (9:1) i u gostima (15:9), a kao gost je savladala Nemačku (19:10) i Rusiju (17:8).