XS
SM
MD
LG

MFL Sombor: Partizan igrao za sebe, a OFK Šikari učinio veliku uslugu

Dvanaesto kolo prvenstva Međuopštinskog “betona”proteklo je u znaku smene na vrhu tabele , i sada fudbaleri OFK Šikare predvode klubove iz ovoga ranga,doduše sa utakmicom više odigranom od drugog Radničkog iz Ratkova. Šikarčani su zaseli na prvu poziciju zahvaljujući kupusinskom Partizanu, koji je neočekivano trijumfovao u Ratkovu u igri sa Radničkim (0:2). Od četiri odigrane utakmice minulog vikenda, gosti su pobedili na dva susreta, jedan je odigran nerešeno,a samo je jedan domaćin savladao svoga gosta. Postignuto je 14 golova, a i u ovom skoru su gosti dali 9, a domaćini svega 5.

Sam protiv svih : kapiten šantićana,S. Pejak u skoku za loptom protiv brojnijih gostiju iz Crvenke

Najpre je u subotu, Partizan iz Kupusine iznenadio domaćeg Radničkog u Ratkovu i na brzinu , u prvih 20 minuta utakmice rešio susret.Kapiten Dujmović je iz slobodnog udarca pogodio za 0:1,a konačni rezultat je sredinom poluvremena postavio Rapajić. Domaćin je tokom drugog poluvremena težio da izjednači,ali u tome nije uspeo,jer su se kupusinci dobro branili. Dvojica igrača( po jedan sa obe strane) zaradila su crvene kartone.U ekipi gostiju pre vremena u svlačionicu je otišao Mandić.

U Aleksi Šantiću su igrali domaći istoimeni klub i Crvenka . Igrala se borbena utakmica sa puno trčanja,ali i puno grešaka u dodavanju lopti i na jednoj i na drugoj strani. Više od sat vremena igre proteklo je u fer i sportskom ponašanju aktera, a posle vođstva gostiju u 76 minuti, i jednog faula na sredini terena, tri minuta kasnije, izbio je sukob,najpre verbalni,a potom i fizički među igračima, pa je sudija morao sankcionisati počinioce crvenim kartonima, koje su zaradila dvojica igrača , po jedan iz oba kluba. Domaćin je spasio bod udarcem sa bele tačke u 88 minuti, a za preostalih sedam minuta igre sa nadoknadom, gosti su propustili priliku da ipak odnesu sva tri boda u Crvenku, jer se šansa B. Đurđevića ukazuje samo jednom u ovakvim prilikama.

Lider iz Šikare je na gostovanju kod Jedinstva na Velikom Salašu ostvario očekivanu pobedu, i sa tri gola u mreži domaćina, opravdao ulogu favorita u ovome meču.Bio je to drugi meč ovoga proleća u kome se njihova mreža nije zatresla, što dalje govori da se ekipa sprema i na veće poduhvate, pa će se već u narednom kolu,u Šikari ,videti koliki su joj dometi, kada se sastane sa Radničkim iz Ratkova. 

Kladioničarskim rečnikom rečeno, 7+ se dogodilo pored pruge u Somboru na utakmici koju su igrali domaći OFK Metalac i njihovi gosti iz Koluta. Domaćini su dva puta vodili, golovima Jukića u 15,i Voje Pačirskog u 35, a iskusni Vlada Nikolin je sa svoja dva gola , u 31 i 45, obezbedio egal na poluvremenu. U drugom poluvremenu, su Bogunović  u 76 i Šantor u 89, najavili trijumf Metalca, a Maljković Dušan je u nadoknadi vremena postavio konačnih 4:3. Po tri igrača su zaradila žute kartone,a Lukić Milan iz ekipe Jedinstva je u 80 minuti dobio i drugi žuti, i pre vremena morao na tuširanje, zbog crvenog kartona.

OFK Šikara sada vodi na tabeli sa 27 bodova i utakmicom više od drugoplasiranog Radničkog, a treći šantićani imaju 24 boda. Svoje šanse za visoki plasma i dalje vrebaju , četvrti Partizan sa 23, i peti Dinamo sa 22 boda. Na začelju ništa novo: Jedinstvo (R) 5, Panonija 5 i Rastina 4 boda.

Narednog vikenda igra se svih pet utakmica,a tri su derbija na programu. Najvažniji, i najveći,derbi sezone, se igra u izletničkoj šumi u Somboru, gde sadašnji lider dočekuje prvog pratioca, ekipu iz Ratkova.Možda će to biti prilika da se igrači trenera Blaška Milojeva revanširaju gostima za prošlojesenski poraz u Ratkovu od 2:5. U Kupusini se na Uskrs po Gregorijanskom kalendaru, igra apatinski derbi, Partizan dočekuje sonćanski Dinamo,a u Rastini u subotu igraju fudbaleri, pobratimi, i višedecenijski prijatelji, iz mesta, čiji su preci bili zajedno u Šarvanskom logoru u Mađarskoj, Dva Jedinstva igraju u Kolutu u subotu,a prednost je na strani ekipe domaćina, dok istog dana, Crvenka dočekuje somborske metalce u svom selu.


Dinamo 1 : 5 Aleksa Šantić
Radnički 1918 4 : 0 Rastina 1918
OFK Metalac 0 : 1 Partizan
Jedinstvo 1947 0 : 5 OFK Šikara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 OFK Šikara 18 13 3 2 42
2 Radnički 1918 18 11 2 5 35
3 Aleksa Šantić 18 10 3 5 33
4 Partizan 18 10 2 6 32
5 Crvenka (-1) 18 8 4 6 27
6 Dinamo 18 6 6 6 24
7 Jedinstvo 1947 18 8 0 10 24
8 OFK Metalac 18 6 3 9 21
9 Jedinstvo (R) 18 2 3 13 9
10 Rastina 1918 18 2 2 14 8