XS
SM
MD
LG

Sportski savez Kraljeva proglasio najbolje u 2014. godini

Proglašenja nije bilo u decembru i januaru, ali jeste poslednjeg dana marta. Da je kojim slučajem izbor sportista Kraljeva zakasnio još jedan dan, sve bi se uklopilo kao odlična prvoaprilska šala. Nažalost, problema u kraljevačkom sportu ima mnogo, sve se reflektuje kroz rad sportskog saveza koji bi trebalo da bude krovna organizacija na nivou Kraljeva, ali ni najmanje nije to.

- Kasnimo sa izborom jer nismo imali novca. Skupljali smo sredstva mesecima da bi smo kupili pehare i priznanja, vidite i da je ova svečanost vrlo skromna. Nažalost, od raspada SOFK-e, naš savez se nije uspeo u opštini i sada gradu izboriti za status koji mu pripada. Nemamo kancelariju, nemamo zaposleno lice, a sve to bi morali da imamo po Statutu Sportskog saveza Srbije. Pokušavamo nekako sami da se izborimo sa svim problemima, ide teškom i naravno sve se reflektuje kroz ovaj vid aktivnosti – iskreno govori bivši olimpijac, sada potpredsednik SS Kraljeva Rajko Čubrić.

Tešku 2014. godinu obeležili su mlada kajakašica kraljevačkog Ibra Dejana Vlajić koja je najbolja pionirka, dok je najbolji pionir za prošlu godinu talentovani džudista Aleksa Đorđević iz DŽK Mašinac. Još jedan junak sa tatamija Marija Marković, džudistkinja kraljevačkog Partizana, proglašena je za najbolju kadetkinju, dok je najbolji u konkurenciji kadeta košarkaš Sloge Jovan Virijević, momak od koga se puno očekuje u godinama koje dolaze.

Juniorska konkurencija je u znaku biciklista kraljevačkog Metalca. Zasluženo. Jelene Erić je najbolje što se pojavilo na domaćim i međunarodnim drumovima, peta sa EP i osma na svetu u svojoj konkurenciji, dovoljno za naslov najbolje juniorke grada. Njen klupski drug Dušan Rajović je najbolji junior grada Kraljeva, a u odsustvu, zbog priprema u UCI kampu u Švajcarskoj, priznanje je primio njegov brat. Stoga i ne čudi da je najbolji sportski kolektiv u 2014. godini BK Metalac, jer su rezultati u 2014. godini najbolji u istoriji ovog kluba. Priznanje je primio legenda jugoslovenskog i srpskog biciklizma Radoš Čubrić.

Najbolja sportistkinja Kraljeva za 2014. godinu je Jovana Čkovrić košarkašica Kraljeva, povratnika u elitno društvo.

- Iskreno sam iznenađenja i počastvovana. Ovo je veliko lično priznanje, ali i za moj klub i košarku, jer mislim da nikada ni jedna košarkašica nije proglašena za sportistkinju grada. Iza nas je jedna dobra godina, a kruna rada i takmičenja usledila je pre nekoliko dana kada smo ostvarili veliki uspeh, ulazak u Prvu ligu Srbije. Nećemo na tome stati. Čeka nas težak period, ali mislim da se ženska košarkaša u Kraljevu vraća ne mesto koje joj pripada i očekujem da na kraju ove godine na mom mestu stoji neka od mojih klupskih drugarica – vidno uzbuđena je, primajući priznanje, rekla Jovana Čkovrić prva sportistkinja grada Kraljeva.

Po treći put u svojoj sportskoj karijeri, a drugi put uzastopno, najbolji sportista Kraljeva je Saša Polugić kik bokser, vicešampion sa poslednjeg EP u Bilbaou.

- Posle ostvarenog u Bilbaou očekivao sam ovo priznanje. Mnogo sam radio, trenirao, odricao se dosta toga, da bih ostvario rezultate na domaćoj sceni i na Evropskom prvenstvu. Mnogo sam srećan i sada imam motiv više da u ovoj godini, na jesen, dođem do zlata na Svetskom prvenstvu koje će se održati u Beogradu. Naglasio bih da je nastup u Španiji bio moj debi u seniorskoj reprezentaciji Srbije – kaže Saša Polugić koji je najbolji sportista grada bio i 2009. i 2013. godine.

Priznanje za najboljeg trenera uručeno je Radovanu Vukoviću iz KBK Kraljevo.

- Iznenađen jesam, jer o ovom priznanju nisam ni razmišljao. Imali smo mnogo takmičenja, mnogo treninga, u glavi nam je bilo državno prvenstvo, pa EP u Španiji. Ipak, sada kada u ruci držim ovaj pehar mnogo sam srećan i ponosan san. Za ovo priznanje su zaslužni svi članovi kluba, jer bez njih ni ja ne bih bio najbolji trener – kaže Radovan Vuković.

Dodeljivanje priznanja najboljima iz oblasti sporta u svečanoj sali Skupštine grada prisustvovali su gradonačelnik Kraljeva Tomislav Ilić i predsednik Skupštine grada Sreten Jovanović.