XS
SM
MD
LG

Kuglanje: Promenjene grupe na SP u Špajherzdorfu

ENSBAH, 18. april (Info centar).- Međunarodna kuglaška federacija (FIK NBC) obavila je novi žreb za muške grupe na seniorskom ekipnom Šampionatu sveta čiji će domaćin od 13. do 22. maja biti nemački grad Špajherzdorf.

Srbija, koja je pre dve godne na SP u Zalaegersegu osvojila bronzu, će igrati u grupi „B“ sa Poljskom, Italijom i jednim od kvalifikanata (BiH, Estonija, Crna Gora i Danska).

U „A“ grupi su Hrvatska, Slovenija, Slovačka i kvalifikant, u „C“ grupi Rumunija (bronza 2013), Nemačka, Francuska i kvalifikant i u „D“ grupi Mađarska (brani titulu), Austrija, Češka i kvalifikant.

U drugoj fazi, prvoplasirani iz „B“ grupe igra sa drugoplasiranim iz „D“ grupe i obrnuto. Na isti način ukrštaju se A“ i „C“ grupa. U prvom žrebu obavljenom prošle godine ne SP u Brnu Srbija je bila u grupi sa Nemačkom, Slovenijom i kvalifikantom.

Žreb je ponovljen jer je suspendovan Kuglaški savez Makedonije zbog neizmirenih finansijskih obaveza njihovih klubova prema FIK NBC. Makedonci su bili vicešampioni sveta 2013.

Nije bilo ponaljanja žreba za kuglašice, jer su Makedonke bile među kvalifikntkinjama. Srbija će igrati u“D“ grupi sa Češkom (bronza sa prošlog SP), Slovačkom i Estonijom,

U „A“ grupi za kuglašice su Rumunija (vicešampion sveta), Austrija, Italija i Danska, u „B“ grupi Mađarska (šampion sveta), Nemačka, Poljska i kvalifikant, u „C“ grupi su Hrvatska (bronza sa SP 2013), Slovenija, BiH i kvalifikant. Kvalifikanti su Crna Gora i Francuska.