XS
SM
MD
LG

Skica za portret: Boćarski klub Meandr

Nepune dve decenije BK Meandr „traži svoje mesto“ u boćarskom svetu. Malo se klubova mogu pohvaliti uslovima kakve ima ovaj uzoran sportski kolektiv, čiji se tereni nalaze u istoimenom kraju Zemuna. Dve staze, prostrana klubska zgrada, sve lepo uređeno i „odiše kućnom atmosferom“.

- Na inicijativu sportskih prijatelja, od pre dva meseca, ponovo sam na funkciji predsednika Upravnog odbora kluba - kaže Aleksandar Pejaković - Želimo što bolje rezultate, ali, pre svega, i da mobilišemo mlade. Kada je saznala da su u našem klubu napravljene velike promene i da imamo 22 člana, koji sa punom odgovornošću rade i treniraju, priključila nam se mlada boćarka Ivana Saić. Imamo i četiri omladinca koji žele da se ozbiljno bave ovim sportom. Meni je drago što je Skupština kluba prihvatila predlog da se u naredne četiri godine uradi monografija kluba. Takođe, trudim se da sledim put Čede Mudrinića, jednog od osnivača kluba, inače redovnog profesora Univerziteta, čija je ideja bila da se napravi jedan dobro organizovan klub. A rezultati će sami po sebi doći.

Stanimir Sekulić i Aleksandar Pejaković, bivši i sadašnji predsednik

Više puta je isticano da je Boćarski klub Meandr prepoznatljiv po „kućnoj atrmosferi“, odn. dobroj organizaciji.

- Život je mnogo kratak, a mi se trudimo da ga kroz ovaj sport produžimo . nastavlja Pejaković - Tvrdim da smo „najlegalniji klub u Srbiji“: u smislu imovine, poštovanja zakona…Mi imamo projekat za pravi sportski boćarski centar. Imamo ogromnu volju, ali i sredstava, sponzore.

U čemu je onda problem?

- Ne možemo da sredimo papire - sa žaljenjem ističe Pejaković - Mi smo samo u voj godini, Opštini Zemun platili do sada 40.000 dinara na ime poreza. Naravno, i sve ostalo što treba: članarine, kotizacije, struja, telefon, kablovska TV…S druge strane, od šire društvene zajednice ništa nismo dobili. Samo nam prete, traže, pozivaju…

Gde vidite BK Meandr za četiri-pet godina ako se bude razvijao po planu koji ste napravili sa svojim saradnicima?

- Moramo svaki dan uraditi više od prethodnog - „recept“ je Aleksandra Pejakovića - Ponavljam: imamo projekat za dvoranu i ljude koji su spremni da ulažu, ali nemamo papire! Privatizacija u ovom sportu trebalo bi hitno da se uradi. Mi smo spremni da to i uradimo i garantujem da bi ostvarili sve ono što smo planirali.

Uvek zanimljivo na Meandru

Gojko Krnjaja (82), najstariji aktivni igrač