XS
SM
MD
LG

Za sudije, instruktore i trenere - Izašao novi Priručnik pravila fudbalske igre

Ovih dana je iz štampe izašla knjiga, fudbalski priručnik koji će se između ostalog koristiti u Centru za edukaciju fudbalskih trenera. Biće to koristan priručnik iz Pravila fudbalske igre koji će pomoći i budućim trenerima u visokoškolskom centru FS Srbije za sticanje C. B. A. i PROFI licence.

Vićentijević i korice knjige foto: Stole

Autor knjige je Vladan Vićentijević nekadašnji inernacionalni sudija sada instruktor, posmatrač na utakmicama najviših rangova takmičenja. Prvu knjigu iz oblasti sudija i suđenja objavio je pre 25 godina.

- Te, sada daleke, 1990. godine zakoračio sam u interesnu i stručnu oblast fudbalske igre. Ovo je, inače, moja dvadesetdruga stručna publikacija vezana za ovu materiju. Mnoga službena izdanja Pravila fudbalske igre, Praktikumi, priručnici za sudije, delegate i trenere bili su plod odlične saradnje i zajedničkog rada sa Konstantinom Zečevićem bivšim FIFA sudijom i saveznim instruktorom. Za mene je Zeka ostao sjajan sudija, izvanredan čovek i veliki stručnak - teoretičar - kaže Vićentijević.

Ovaj fuddbalski publicista ne propušta priliku da se zahvali FS Srbije i ljudima koji tamo rade na poverenju koje su mu ukazali da ova knjiga ugleda svetlost dana.

- Zahvaljujem se Zoranu Lakoviću, generalnom sekretaru FSS koji je i napisao predgovor za ovu knjigu, zatim Centru za edukaciju u Savezu direktoru Dušanu Saviću i direktoru obrazovanja Milošu Miljaniću koji su prepoznali potrebu i značaj jedne ovakve publikacije u cilju edukacije trenera.

Dugogodišnja saradnja najpre sa školom a sada Centrom za edukaciju velika su odgovornost i čast za ovog fudbalskog entuzijastu. Zato ističe:

- Ako je izrada prvog priručnika pre četvrt veka bila slučajnost ovaj sigurno nije. I jedan i drugi su rezultat moje velike posvećenosti, ogromnog odricanja i želje da pomognem u stručnom usavršavanju sudija, instruktora i trenera. Biću srećan ako sam u tome uspeo - rekao je na kraju Vladan Vićentijević, koji je ovu knjigu posvetio velikom prijatelju i fudbalskom učitelju počivšem Konstantinu Zečeviću.

ZORAN LAKOVIĆ, Gen. sekretar FSS

Ovaj priručnik je stručno pripremljen zasnovan na Pravilima fudbalske igre, odlukama međunarodnog Borda i nacionalnog saveza sa ciljem da se nečim novom doprinese i pomogne kandidatima za trenere C. B. A. i PROFI licence da savladaju osnovne pojmove fudbalske igre.