XS
SM
MD
LG

Kruševac: Otvoreni sportski tereni Radomir Mićić - Miče

Kruševac je od sinoć bogatiji za još jedno sportsko borilište, a koje nosi naziv po legendarnom predsedniku Opštine Kruševac – Radomiru Mićiću Mičetu. Ministar odbrane Bratislav Gašić, u pratnji gradonačelnika Dragija Nestorovića, državnog sekretara u Ministarsvu omladine i sporta Predraga Peruničića, generalnih sekretara Fudbalskog i Atletskog saveza – Zorana Lakovića i Slobodana Brankovića, narodnih poslanika Dragane Barišić i Siniše Maksimovića predao na korišćenje dva fudbalska terena, koji će od kraja leta ove godine biti bogatiji za pravu atletsku stazu.

Foto: Rade Bradić

- Na početku svoga mandata na mestu gradonačelnika Kruševca, obećao sam da će se napraviti ovaj kompleks i evo danas posle 3 godine to je i ispunjeno. Nadam se da će se na ovim terenima stvoriti novi reprezentativci Srbije, koji će proneti slavu svoje zemlje i svog grada širom sveta, rekao je ministar Gašić.  - Takođe, ovi tereni i čitav ovaj kompleks zvaće se "Mičetov stadion" u spomen na čoveka koji je ovaj grad i sve nas mnogo, mnogo zadužio.

Foto: Rade Bradić

Gospoda Peruničić, Laković i Branković priznali su da kada su prvi put bili na ovom prostoru videli samo golu ledinu sa ponegde malo trave i da nisu bili optimisti da će se sve ovo za nepune 2,5 godine završiti i ovako srediti. Najveću pažnju svih prisutnih privuklo je svečano otkrivanje biste Radomira Mićića Mičeta, a ovom činu prisustvovali su članovi porodice – ćerka Mirjana, zet Predrag, unuka Milena i unuk Nikola. Mičetova unuka se u ime porodice zahvalila ministru Gašiću i gradonačelniku Nestoroviću, koji su ovim činom uspeli da vrate sećanja na Radomira Mićića, nekadašnjeg prvog čoveka Kruševca i velikog privrednika.

Foto: Rade Bradić

Na novootvorenom Sportskom kompleksu, koji nosi ime "Radomir Mićić Miče" Kruševac, nalaze se fudbalski teren sa prirodnom i jedan sa veštačkom travom sa reflektorima, svlačionice sa pratećom infratsrukturom i sanitarnim čvorom, dve tribine sa oko 1900 sedišta a u planu je da se do početka septembra postavi atletska staza. Vrednost investicija je blizu milion evra, a kompleks kojim će upravlati Sportski centar Kruševac građen je sredstvima grada, republike ali i donacijama sportskih društava i pojedinaca.

Foto: Rade Bradić

Tereni na Bagdali namenjeni su fubdalski klubovima, u prvom redu fudbalski klubu Napredak a moći će da ga koriste i ostala sportska društva uključujući i klubove van Kruševca u sklopu pripreme za ligaška takmičenja. Jedan od većih investitora je i Marko Mišković finansijer FK "Napretka" koji je izgradio nove svlačionice i prateće objekte.