XS
SM
MD
LG

Olimpizam: Andrea Arsović uručila predsedniku Nikoliću spomen medalju iz Bakua

BEOGRAD, 1. jul (Info centar).- Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić primio je sportiste i trenere osvajače medalja na prvim Evropskim igrama u Bakuu. U delegaciji koja je prisustvovala prijemu bili su i čelnici saveza čiji su sportisti doneli medalje iz Bakua, kao i potpredsednici Olimpijskog komiteta Srbije Žarko Paspalj i Ivan Todorov i generalni sekratar Đorđe Višacki.

- U opis radnog mesta predsednika bi trebalo da uđe svakog dana doček sportista koji su dostojno i uspešno zastupali Srbiju. Mnogo vam hvala što ste bili u Bakuu i pokazali da imamo budućnost. Hvala na zalaganju i borbenosti, hvala što ste me lepo dočekali tamo i hvala što ste doneli medalje koje sijaju na vašim grudima. Nacija je sportska, uporna i borbena do kraja i na svim ovim takmičenjima vidi se da dišete isto, osećate isto i svi želite isto. Srbija je ponosna na vas - rekao je predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić u obraćanju sportistima.

U ime sportista zahvalila se strelac Andrea Arsović i uručila predsedniku Republike Srbije Tomislavu Nikoliću učesničku medalju sa prvih Evropskih igara. Streljaštvo je sa četiri zlatne medalje bilo najuspešniji srpski sport u Bakuu:

- Velika mi je čast da Vam u ime svih sportista tima Srbije zahvalim na dobrodošlici, kao i podršci koju ste nam pružili u Bakuu. Svi sportisti iz tima Srbije zajedno su osvojili 15 medalja i nadam se da smo ispunili očekivanja. Sigurna sam da govorim u ime svih kada kažem da je najveća čast za svakog sportistu da se bori za grb i zastavu svoje zemlje. Takmičenja na kojima učestvujemo u dresu Srbije uvek nose pozitivan emotivni naboj, a naročito je inspirativno naći se u olimpijskom selu sa najboljim sportistima Srbije. Najveća podrška na putu do svih uspeha svakako su nam Ministarstvo omladine i sporta kao i Olimpijski komitet Srbije i ja im se ovom prilikom zahvaljujem u ime celog tima. Smatram da smo u Bakuu ostvarili ciljeve i što je najvažnije videli gde se nalazimo u odnosu na konkurenciju u predolimpijskoj godini. Mnogi od nas već su ispunili norme za olimpijske igre u Riju, a ostalima borba tek predstoji i želim im mnogo sreće na tom putu. Verujem da će Srbiju u Riju naredne godine predstavljati veliki broj najboljih sportista i da ćemo obradovati sjajnim rezultatima- rekla je Andrea Arsović.