XS
SM
MD
LG

Lučani: Završen tradicionalni turnir u malom fudbalu

Od 15.juna do 2.jula Lučani su bili domaćin tradicionalnog turnira u malom fudbalu,koji je ove godine poneo naziv „Lučani 2015“. Majstori „petoparca“ iz Lučana, Čačka, Ivanjice, Užica, Kosjerića, Gornjeg Milanovca, Požege i drugih mesta, bili su raspoređeni u 14 ekipa, smeštenih u tri grupe. Ukupan nagradni fond iznosio je 200 000 dinara od čega 120 000 za prvo, 50 000 za drugo i 30 000 dinara za treće mesto. Osim novčanih,ekipe su dobile i nagrade u vidu pehara a nagrađeni su i najbolji golman, strelac i igrač takmičenja. Sve utakmice sudili su arbitri Marković Marko iz Guče i Bojović Ivan iz Lučana. I ovoga puta generalni sponzor turnira bila je fabrika „MB Namenska“ iz Lučana. Osim najvećeg lučanskog radnog kolektiva, manifestaciju su pomogli i brojni lokalni preduzetnici kao i Centar za sport i kulturu Opštine Lučani.

Futsal - magnet za publiku

Nakon nadmetanja po grupama, osam najboljih izborilo je plasman u četvrtfinale, koje nije donelo nijedno iznenađenje pa su u najužem krugu za trofej ostali Panekspres, Reks Trans, Namenska 2 i Antović Petrol. Posle polufinalnih duela Panekspres - Reks Trans i Namenska 2 – Antović Petrol, do samog kraja stigle su dve ekipe koje su najviše pokazale – Reks Trans i Namenska 2. Poznavaoci ovdašnjih prilika u futsalu veće šanse u finalnom dvoboju davali su Reks Transu, na čelu sa Vidanom Bojovićem i Brazilcem Danijelom de Souzom, igračima kragujevačkog Ekonomca. Previđanja su se obistinila i rezultatom 3-1 Reks Trans je savladao vrlo dobrog rivala u finalu i ponovio uspeh iz 2013.godine. Namenska 2 morala se zadovoljiti drugom pozicijom, koju su itekako zaslužili prikazanim igrama. U duelu za treće mesto Panekspres, sačinjen uglavnom od igrača KMF Fontana iz Čačka, savladao je Antović Petrol sa 4-2 i zasluženo stigao do nagrade. Upravo je Panekspres najviše namučio pobednika i to u polufinalnom meču koji je odlučen tridesetak sekundi pre kraja.

Finalni duel - Vidan Bojović (Reks Trans) sa loptom

Za najboljeg igrača proglašen je Borko Nikolić (Namenska 2), najbolji golman je Đorđe Jovanović (Namenska 2), dok je najviše puta metu pogađao Vidan Bojović i njemu je dodeljen trofej namenjen najuspešnijem strelcu. Najistaknutije pojedince i najuspešnije timove nagradili su predsednik Opštine Lučani, gospođa Vesna Stambolić, zatim v.d.direktora Centra za sport i kulturu Opštine Lučani Zoran Vučićević i Vladimir Lončarević u svojstvu organizatora turnira.

REZULTATI ČETVRTFINALA :

Naš Stan – Reks Trans 1:6 (0:2)

Panekspres – SZPR Dedinac 8:3 (5:1)

Kosjerić – Antović Petrol 2:7 (0:2)

Namenska 2 – Mesara Marić 6:1 (2:1)

POLUFINALE :

Reks Trans – Panekspres 2:1 (0:0)

Antović Petrol – Namenska 2 4:6 (2:2)

MEČ ZA 3.MESTO:

Panekspres – Antović Petrol 4:2 (3:2)

FINALE:

Reks Trans – Namenska 2 3:1 (1:1)

KONAČAN PLASMAN EKIPA:

1.Reks Trans

2.Namenska 2

3.Panekspres

4.Antović Petrol

5.SZPR Dedinac

6.Kosjerić

7.Naš Stan

8.Mesara Marić

9.MB Fapromal

10.Ariljska rampa

11.Maxima

12.Lučani 97

13.Pivnica EM

14.Namenska 1

TURNIR KROZ PRIZMU STATISTIKE :

* Najviše golova na turniru postigla je ekipa Reks Trans – 33

* Najmlađa ekipa na turniru bio je tim Lučani 97,sastavljen od omladinaca lučanske Mladosti

* Svi dueli četvrtfinala rešeni su sa viškom od 5 golova u korist pobednika

* Najviše pogodaka primio je tim Maksime – 33

* Svega dva gola postigla je Pivnica EM

* Arbitri su tokom turnira pokazali 5 crvenih kartona

* Dva duela registrovana su službenim rezultatom

* Tokom takmičenja postignuta su 4 autogola

* Najviše golova na jednom meču postigli su Bjelić Darko(Naš Stan),Ristović Stefan(Antović Petrol) i Jovanović Milorad(Panekspres) – po 5

* Čak 15 golova viđeno je na susretu Naš Stan – Maksima,rezultat 13:2

* Gol u prvom delu nije postignut samo na polufinalnom susretu Reks Trans – Panekspres

* Na turniru je prvi put zaigrao internacionalac – Danijel de Souza (Brazil) iz ekipe Reks Trans

* Jedino je golman Đorđe Jovanović(Namenska 2) uspeo da zaustavi kazneni udarac sa šest metara

* Golman tima Reks Trans Lišanin Đorđe tri puta se upisao u listu strelaca.Osim njega,od golmana se u listu strelaca upisao i Varagić Stevo(Ariljska rampa),strelac jednog pogotka



Ekipa Panekspres - treća pozicija