XS
SM
MD
LG

Konferencija klubova Prve lige Rasinskog okruga

Danas je održana redovna konferencija klubova Prve lige Rasinskog okruga,na kojoj je razmatran izvestaj o radu takmičarskih organa za prošlu sezonu ,utvrdjen kalendar takmičenja i ono najinteresantnije izvučeni takmičarski brojevi ekipa za predstojeću sezonu,najkvalitetnije Okružne lige Srbije kako to reče potpredsednik FSRO g.din Žarko Anđelković.

 

Detalj sa konferencije klubova Prve lige FSRO

 
Momčilo Stojanović (Mladi radnik) Bačina predsednik konferencije klubova
 

Momčilo Stojanović predsednik Bačinskog Mladog radnika jednog od najstarijih klubova u ovom delu Srbije jednoglasno je izabran za predsednika konferencije klubova Prve lige Rasinskog okruga. Potom su predstavnici ekipa usvojili izvestaje o radu takmičarskih organa uz zahtev predsednika FSRO Dragiše Binića klubovima da ne zovu komesare i traže određene sudije i delegate jer kako je sam priznao "upalila mu se lampica" da predstavnici ekipa od kojih bar velika većina vodi klubove koji da nije njih nebi ni postojali okane se zvanja po savezu jer onda nebi bilo toliko interesovanja za pozicije komesara. Usvojen je takođe predlog Dragiše Binića da se predstavnici klubova ćeće sastaju pa će već prvi sastanak biti posle sedam kola prvenstva.

Radno predsedništvo: Stojanović Momčilo predsednik konferencije, Žarko Andjelković potpredsednik FSRO i predsednik SSOS Rasinskog okruga, Dragiša Binić predsednik FSRO i Pendo Milivoje komesar za delegiranje sudija

 
Generalni sekretar FSRO Dejan Anđelković upoznao je klubove da je odlukom izvršnog odbora povećana taksa za službena lica na 2800 dinara uz pripadajuće troškove puta koji nisu menjani. Izvršni odbor FSRO odlučio se na ovaj korak jer troškovi u ovom okrugu nisu menjani 7-8 godina a da je i sa ovim povećanjem to ubedljivo najmanje od svih okruga u Srbiji ,navodeći primer Pomoravskog okruga gde je to 3500 dinara.

Stojanović Momčilo predsednik konferencije  (u sredini)

 
Novi komesari Prve lige FSRO
 
Odlukom izvršnog odbora FSRO za komesare lige postavljeni su:
 
Komesar za sudjenje: Pendo Milivoje
Komesar za delegiranje delegata: Milan Milosavljević
Komesar za takmičenje: Srbimir Andjelković
 
Potom je konferencija usvojila kalendar takmičenja po kome liga startuje za vikend 15 /16 avgusta a završava se za vikend 21/22 novembar 2015. što znači da neče biti vanrednih kola . Svi klubovi igraće svoje utakmice nedeljom sem FK Blagotina  iz Poljne koji će igrati subotom.
 
Teren SC "Radomir Mićić Miče" na raspolaganju klubovima
 
Predsednik FS Rasinskog okruga Dragiša Binić obavestio je klubove da u slučaju nemogućnosti igranja iz raznih razloga na svojim terenima mogu koristiti teren SC "Radomir Mićić Miče" a uz malu nadoknadu mogu igrati i pod reflektorima.
 
Potom su u odličnoj organizaciji generalnog sekretara FSRO Dejana Andjelkovića izvučeni takmičarski brojevi koje je izvlačila jedina predstavnica lepšeg pola medju klubovima (FK "Ribnik"). Takmičarski brojevi su sledeči. 1. Mačkovac, 2. Mladost (Makrešane), 3. Blagotin (Poljna), 4. Parunovac, 5. Jastrebac (V.Šiljegovac), 6. Gornji Stepoš, 7. 13. april (Lomnica), 8. Trajal (Kruševac), 9. Šanac, 10. Naupare, 11. Ribnik, 12. Mladi radnik (Bačina), 13.Gradina (Pejovac), 14. Čitluk, 15. Vinogradar (Zleginje),16. Sloga ( Dašnica).
 
                            
PAROVI 1. kola 15/16.08.2015 od 17/30h
 
Mačkovac- Sloga(Dašnica)
Makrešane: Mladost-Vinogradar
Poljna: Blagotin- Čitluk
Parunovac- Gradina
V-Šiljegovac: Jastrebac- Mladi radnik
Gornji Stepoš- Ribnik
Lomnica: 13 april-Naupare
Kruševac: Trajal- Šanac

Pendo Milivoje komesar za delegiranje sudija Prve lige Rasinskog okruga.