XS
SM
MD
LG

MFL Sombor: U prvom kolu derbi u Aleksi Šantiću,a novajlija iz Telečke slobodna

U prostorijama Gradskog fudbalskog Saveza Sombor, u petak , 31. jula tekuće godine održana je konferencija klubova Međuopštinske Lige Sombor-Apatin-Kula-Odžaci, na kojoj su izabrani novi članovi konferencije klubova ovog,najnižeg stepena fudbalskog nadmetanja,a zatim su izvučeni takmičarski brojevi i napraljen raspored takmičenja za narednu jesen.

Predsednik konferencije klubova za takmičarsku 2015/2016 godinu je Slobodan Bezbradica iz Rastine, sekretar je Miodrag Mijatović iz Sombora,a komesari  su Dragan Marjanac,za takmičenje i Aleksandar Marjanović za suđenje, dok je predsednik disciplinske komisije  Darko Karačoni, a komesar za bezbednost je Milan Filipović.

Sastav Lige čine 13 klubova iz severno-bačkog okruga, početak takmičenja je 29/30 avgusta,a završetak 28/29 novembra. U svakom kolu, jedna ekipa će biti slobodna. Crvenka, Jedinstvo 1947 iz Koluta,Rastina 1918 i KFK Kula svoje utakmice kao domaćini igraju subotom, a svi ostali će kao domaćini igrati nedeljom.

Naredno prvenstvo najnižeg somborskog “betona” započeće i tri novoformirana kluba, dva iz kulske i jedan iz somborske opštine. KFK (Kulski fudbalski klub) Kula i Hajduk –juniori startuju od nule,a Telečka, iz istoimenog sela je novo ime kluba koji nastavlja tradiciju nekadašnjeg Petefija, koji je ugašen pre više od 18 godina. Među “ novajlijama” u Ligi su i povratnici iz Područne Lige, riđički Graničar i bačko-monoštorski Dunav.

Prema izvučenim takmičarskim brojevima, a po Bergerovoj tablici, u prvom kolu se sastaju : Dunav-Crvenka, Dinamo-Jedinstvo 1947, Graničar-OFK Metalac, Rastina 1918-KFK Kula, Hajduk Juniori-Jadinstvo(R) i Aleksa Šantić- Partizan. U prvom kolu slobodna je ekipa Telečke, a sve utakmice se igraju sa početkom u 17,00 sati.

Detalj sa konferencije klubova i žrebanja pred novo prvenstvo u MFL

 

Za ostale fotografije klikni ovde