XS
SM
MD
LG

Presudilo iskustvo: Vojvodina - Spartak 0:3

Petostruke uzastopne šampionke Srbije i učesnice Lige šampiona, potpuno zasluženo, iz Novog Sada, nose tri nova boda. Uzimajući u obzir, trenutni odnos snaga i kvalitet ekipa, krajnji ishod utakmice bio je za očekivati, ali ...
“Plave golubice“ morale su se dobro preznojati kako bi došle do pobede, jer im je mlada i poletna ekipa Vojvodine, pružila snažan otpor, naročito u drugom poluvremenu. Zahvaljujući, svom nespornom fudbalskom kvalitetu, a posebno, velikom iskustvu, Suboričanke su već nakon 10 minuta imale prednost od dva gola. Samo što je utakmica počela, Spartak je došao do prednosti. Izveden je korner sa desne strane, odbrana Vojvodine je bila statična, a Milena Nikolić je bila neumoljiva i iz neposredne blizine ubacila loptu u mrežu. Još se devojke u crveno-belim dresovima nisu oslobodile početne treme, a vođstvo Suboričanki je duplirala brzonoga Novosađanka na „privremenom radu „ u Spartaku, Alegra Poljak. Nakon brze izmene pasova po desnoj strani, Poljakova je, driblingom izborila sebi poziciju za šut, uradila sve „kako Bog zapoveda“ i oštrim udarcem poslala loptu u levi ugao.
Nakon toga, Vojvodina je došla do daha i polako počela da uspostavlja ravnotežu na terenu. Sredinom prvog poluvremena, veliku priliku za gol, propustila je Adrijana Delić, koju je, dugom loptom, odlično uposlila Aleksandra Savanović. Kapiten Novosađanki je šutirala sa ivice šesnaesterca, ali je umesto mreže, pogodila prečku. Nešto kasnije, Vojvodina je još jednom zapretila, no gostujuća odbrana je bila na visini zadatka. Kako je vreme odmicalo, borba je bila sve otvorenija, a Subotičanke su pokazale da su, sa pravom, najbolja ekipa u Srbiji.
Odbrana Vojvodine je muku mučila sa najnovijim pojačanjem Spartaka, brzonogom i spretnom Gabriele Ngaskom. Tamnoputa subotička gazela,pokazala je širok spektar fudbalskog znanja i sigurno je, da je menadžment Spartaka, pogodio kada je odlučio da dovede ovu igračicu u svoje redove.
Definitivno je, da su situacije kod pekida, jedan od problema kojima će trener Vojvodine, Vujadin Nećak, morati da se pozabavi. Potvrda ove konstatacije, zbila se u nadoknadi vremena, kada je Krstićeva, udarcem direktno iz kornera, dovela Spartak u vođstvo od 0:3.

 

 Foto: facebook.com

Ako fudbalerke Vojvodine, u narednim utakmicama, prikažu igru kao iz drugog poluvremena duela sa Spartakom, za njih u ovom prvenstvu, neće biti zime.
Kada su „crveno-bele“, povratile veru u sebe i svoje mogućnosti, odnos snaga na terenu, poprimio je sasvim drugi oblik. Novosađanke su smirile pas, držale posed lopte i poprilično namučile favorizovane Subotičanke. Gošće sa severa Bačke nisu uspevale da nametnu svoj prepoznatljivi stil igre, pa su dugim loptama, pokušavale da uposle tamnoputu Ngasku. Istini za volju, „golubice“ su u nekoliko navrata uspele u svojim namerama, što je rezultiralo izglednim prilikama za pogotke, ali je na golu Vojvodine briljirala, Tanja Đapić. Mlada, 16-godišnja Rumljanka, prosto je začarala svoju mrežu i do ludila dovodile napadače Spartaka.  Đapićka je u sedam navrata „skidala“ zicere iz situacija „1 na 1“, ponekad i dva puta u istoj akciji. Sa druge strane, Vojvodina je, preko svog kapitena i najboljeg strelca, Adrijane Delić, još jednom pogodila prečku.
Prisutni navijači su u nekoliko mahova, gromoglasnim aplauzima pozdravljali atraktivne poteze igračica oba tima, a najlepši fudbalski sonet, priredila im je 15-godišnja Ivana Trbojević. Vošin „Andrea Pirlo“ je u jednom momentu, retko viđenim driblingom (i na muškom fudbalu), „poslala na pod“, kapitena gostiju, Mariju Ilić, što je na tribinama, izazvalo prave ovacije.

Vojvođanski derbi, protekao je u izuzetno fer i korektnoj igri, bez i jednog grubog, namernog prekršaja, uz odlično suđenje trojke u sastavu : Ristić, Milojević i Dragičević. Jedini žuti karton na utakmici, zaslužila je Marija Ilić iz Spartaka zbog prigvora.

FC „Vujadin Boškov“ - Gledalaca: 200. Sudija: Jelena Ristić (Vrčin). Strelci: Nikolić (2. min), Poljak (10. min) i Krstić (45. min). Žuti karton: Ilić (Spartak).

Vojvodina: Đapić, Golubović, Kolarić, Trajković, Janković (od 82. min Garić), A. Savanović, Gavrilović, Malijar (od 84. min Vujadinović), Kovačević (od 72. min Trbojević), Milanović, Delić.

Spartak: Kostić (od 85. min Cetinja), Vajda, Krstić, Radanović, Malešević (od 46. min Markovska), Poljak, Filipović (od 46. min Pavlović), Nikolić, Ilić, Matić (od 46. min Marenić), Ngaska.


Vojvodina 0 : 3 Spartak
Mašinac 4 : 0 Mačva
Napredak 1 : 2 Crvena zvezda
Požarevac 7 : 1 Sloga Radnički
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Spartak 3 3 0 0 9
2 Mašinac 3 3 0 0 9
3 Požarevac 3 2 0 1 6
4 Crvena zvezda 3 2 0 1 6
5 Vojvodina 3 1 0 2 3
6 Napredak 3 1 0 2 3
7 Sloga Radnički 3 0 0 3 0
8 Mačva 3 0 0 3 0