XS
SM
MD
LG
02.09.2015 Administrator

Uskoro počinje druga sezona Beogradske amaterske lige futsala

Pre dva meseca spuštena je zavesa na premijerno izdanje Beogradske amaterske lige futsala (Balf). Šta je to Balf? Među beogradskim poklonicima najvažnije sporedne stvari na svetu, za nekoliko meseci Balf je postao sinonim za izvanrednu sportsku zabavu. No krenimo redom...

Liga je osnovana u oktobru mesecu sa idejom da se rekreativnim sportistima, amaterima omogući da osete draž profesionalnog bavljenja sportom. Primarni cilj je ubrzo ostvaren, a liga je u jednom trenutku brojala preko 1000 rekreativaca koji su branili boje preko 80 timova u četiri lige.

Balf liga je zasnovana na drugarskoj osnovi uz strogo poštovanje fer pleja, i to su bili jedini uslovi za učešće ekipa. Iako su se uglavnom ekipe prijaviljivale zbog vredne nagrade, motiv drugarstva prevladao je i zasenio materijalni aspekt. Ovogodišnje izdanje je završeno kako već rečeno, a u neizvesnom poslednjem kolu najjače lige trijumfovala je "Ekipa" savladavši "Skroz crne nindze" u poslednjim minutima utakmice.

Za sve one koji su ostali uskraćeni za učešće u minuloj sezoni, vise o prijavama za narednu takmicarsku godinu možete saznati na www.balf.rs a organizatori su rešili da nadmetanje učine zanimljivijim time što su uveli novine poput kup takmičenja. Nova sezona kreće 12. septembra a prijave su još uvek u toku!