XS
SM
MD
LG

Aleksa Šantić : Turnir povodom Dečije nedelje

  

 Šah klub „Aleksa Šantić“ uz podršku Šahovskog saveza Vojvodine  i ove godine organizuje dečiji šahovski  turnir kojim se priključujemo obeležavanju Dečije šahovske nedelje.                  

Turnir će se održati 11. oktobra sa početkom u 10 sati u Osnovnoj školi „Aleksa Šantić“ u Aleksa Šantiću.

Ovo je četvrti po redu dečiji turnir koji organizuje ŠK „Aleksa Šantić“ i kojim se završava Dečija nedelja. Na turniru Dečija šahovska nedelja mogu da učestvuju učenici osnovnih škola i deca predškolskog uzrasta. Takmičari će biti podeljeni u tri starosne grupe: deca predškolskog uzrasta i učenici prvog razreda, učenici od drugog do četvrtog razreda i učenici od petog do osmog razreda, odvojeno dečaci i devojčice, uz mogućnost da se pojedine grupe spoje. Tempo igre je 15 minuta po igraču. Planirano je da se igra 7 kola po švajcarskom sistemu parovanja, a moguća je korekcija u manjim grupama.

Kao i prošle godine, svaki učesnik turnira dobija prigodne nagrade, visoko plasirani diplome, medalje, a pobednici u  svim grupama pehare. Posebno će biti nagrađena deca u najmlađoj kategoriji.

Na ovom turniru nema kotizacije, a za sve učesnike i pratioce biće obezbeđen doručak, kolači i bezalkoholna pića.

Takmičari trebaju da ponesu šahovsku garnituru i šahovski sat. Da bismo izbegli kašnjenje početka turnira, molimo roditelje i trenere da prijave decu za turnir putem e-mail adrese ili telefonom. Kontakt osobe su Branko Stojanovski (e-mail: [email protected]; telefoni: 0611706903 i 069725362), Vladimir Blagojević (e-mail: [email protected]),  sudije Robert Travica (e-mail: [email protected]) i Radovan Kovačić (e-mail: [email protected]).


Predsednik šah kluba "Aleksa Šantić" Branko Stojanovski