XS
SM
MD
LG

Otvorena atletska staza u Kruševcu
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović, generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković i najbolja atletičarka Balkana i treća na svetu ove godine u skoku udalj, Ivana Španović uz prisustvo ministra odbrane i bivšeg gradonačelnika Kruševca Bratislava Gašića  i velikog broja Kruševljana otvorili su danas atletsku stazu u Kruševcu na stadionu "Radomir Mićić Miče".

Pogled na atletski kompleks

„Obilazio sam lično radove nekoliko puta i puno mi je srce kada vidim kako danas izgleda ovo mesto.Kruševac je zaslužio atletski stadion, a današnje otvaranje atletske staze prvi je korak ka konačnom završetku radova. To nam je i najvažniji cilj – da izgradnjom što više terena, staza i stadiona sport učinimo dostupnim svima, ali i da naši vrhunski sportisti imaju gde da se pripremaju i treniraju“, rekao je Udovičić.

On je naglasio da je želja Ministarstva omladine i sporta da se izgradi što veći broj ovakvih objekata širom Srbije i time motiviše što više građana, a pre svega mladih, da se bave sportom.

„Verujem da se po svemu što je ovo Ministarstvo uradilo u oblasti sportske infrastrukture u prethodne dve godine ogleda naša posvećenost i predanost toj oblasti. Nastavićemo ovim tempom i verujem da ćete svi videti napredak, ako do sada niste. Sve ove stadione, hale, terene gradimo da bismo našoj deci ostavili nešto u budućnosti“, istakao je Udovičić i dodao da se nada da će narednog puta kada bude došao u obilazak radova na atletskom stadionu zateći isti prizor kao što je nedavno viđen na trim stazi na Bagdali – ogroman broj građana svih uzrasta kako se bave sportom i rekreacijom.

 

Ivana Španović - preskočiću 7 metara u Kruševcu!

Dočekana pravim ovacijama Srpska rekorderka Ivana Španović je po otvaranju staze najavila preskakanje 7 metara baš na njoj.

“Želim da vam se zahvalim na toploj podršci. Obećavam da ćemo se truditi da na organizovanim takmičenjima učestvujem ovde i preskočim sedam metara”, rekla je Ivana.

Ona je dodala i to  da je ponosna na ono što Atletski savez Srbije, Ministarstvo omladine i sporta i ona lično čine poslednjih godina kada je u pitanju popularizacija sporta u Srbiji.

 

Slobodan Branković: "Balkanijada dogodine u Kruševcu"

Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije, Slobodan Branković rekao je da je siguran da će Kruševac polako preuzeti većinu takmičenja iz kalendara, i da će kruna cele sledeće sezone biti organizacija Balkanijade za  juniore i juniorke u tom gradu, sa učešćem preko 500 sportista iz 16 zemalja Balkana. 

To je dobro za ovaj grad, rekao je, kako zbog sporta tako i zbog turizma, te da će se kroz popunjenost hotelskih kapaciteta dolaskom stranih gostiju, Kruševcu polako vraćati ono što je uložio u ovaj sportski objekat. Poručio je da je ulaganje u atletsku infrastrukturu ulaganje u zdravlje nacije, te da će ovu stazu, pored vrhunskih domaćih i stranih sportista, moći da koriste i gradjani Kruševca.

„ Ponosan sam što se danas pioniri iz cele Srbije, iz preko 50 klubova takmiče na stazi koja je dobila sertifikat i Svetske atletske federacije“.

 Tako se Ljubiteljima atletike i sportskim poslenicima, ostvario se dugogodišnji san – Kruševac je dobio najmoderniji atletski stadion, sertifikovan po svim standardima Svetske atletske federacije. Svoje napore i materijalno - tehnička sredstva uložili su Grad Kruševac, Ministarstvo omladine i sporta i Atletski savez Srbije.

 


Sportski krem srbije u Kruševcu: Vanja Udovičić, Ivana Španović , Slobodan Branković i Gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović - Foto: Aleksandar Antonijević


Prvi i najmlađi takmičari