XS
SM
MD
LG

Liderke pale na Bubnju
Iako je padala kiša to nije smetalo kragujevačkim fudbalerkama da proteklog vikenda ostvare stoprocentni učinak u petom kolu PRve lige Srbije. Žestoka borba vodila se na stadionu na Bubnju, gde je Šumadija 1903 bila domaćin lideru na tabeli, ekipi beogradskog Obilića, a nešto lakši posao imao je Trijumf, protiv Fruškogorca iz Petrovarradina.

Fudbalerke Šumadije 1903 zaustavile pobedničku seriju Obilića (Foto: M. Jovičić)

Novajlija u ligi, ekipa koju vodi trener Srđan Prokić, dobro je otvorila utakmicu i za 11 minuta postigla dva gola, što gošće nisu mogle da sustignu i samo su pred kraj susreta ublažile poraz. Dobro fizički pripremljene fudbalerke Obilića, koje vode na tabeli, brzo su kapitulirale. U petom minutu, u kaznenom prostoru Beograđank, nedozvoljenim startom zaustavljena je Miloševićeva i sudija Biljana Trifunović iz Valjeva pokazala je na belu tačku. Siguran izvođač udarca sa 11 metara bila je Jelena Miloradović i dovela Kragujevčanke u vođstvo od 1:0. Samo šest minuta, kasnije domaćin je udvostručio prednost. Bio je to efektan pogodak Katarine Milosavljević, posle udarca sa oko 25 metara.

Gošće iz Beograda pokušavale su na svaki način da što pre postignu gol. Izvele su nekoliko udaraca iz prekida, ali u prvom poluvremenu nisu uspele da ugroze gol Pantićeve. U drugom delu susreta, ekipa Obilića igrala je agresivnije. Pogodila je stativu, a golman Šumadije 1903 sigurnom odbranom bila je uspešnija i u situaciji „jedan na jedan“. Spasla je svoju mrežu posle slobodnog udarca izbacivanjem lopte, koja se od prečke odbila i zaštitila mrežu.

Fudbalerke Trijumfa sa trenerom Brankovićem uknjižile još tri boda (Foto: M. Jovičić)

Domaća ekipa imala je prilike i za povećanje prednosti, Miloradovićeva je izašla pred golmana, ali je umesto mreže pogodila stativu. Ipak, u 80. minutu fudbalerke Obilića uspele su da postignu pogodak. Jelena Varda, posle kontranapada preko desne strane i ulaska u protivnički šesnaesterac, uspela je preko domaćeg golmana da zatrese mrežu i smanji prednost Šumadinki na 2:1, što je bio i konačan rezultat ovog susreta.

Za protivnika smo imali dobro fiizički pripremljenu ekipu, koja je na raskvašenom terenu imala svoje šanse, ali je i naša odbrana na čelu sa golmanom dobro funkcionisala. Imali smo i mi svoje šanse, ali i pored toga što smo u ekipi imali i fudbalerke, koje vuku povrede, dobro se završilo po nas. Savladali smo vodeću ekipu u ligi i ostali u borbi za vrh tabele, jer sada zaostajemo samo dva boda. Posle pobede na startu prvenstva nad Tijumfom, imali smo malu krizu u igri i rezultatima. Sada je situacija povoljnija i nadam se da će iz utakmice u utakmicu ekipa sticati sve više sigurnosti i u ovom rangu takmičenja – optimista je Srđan Prokić, trener ŽFK Šumadija 1903.

Bila je ovo druga pobeda fudbalerki sa Bubnja u Prvoj ligi, koje su izgubile bodove u Petrovaradinu od Fruškogorca (1:0) i u Leskovcu od Lavica Dubočiće (2:0), a na svom terenu odigrale nerešeno (1:1) sa Jagodinom i sa sedam bodova zauzimaju peto mesto.

Bodove u proteklom kolu osvojio je i drugi kragujevački predtsvanik u Prvoj ligi Srbije za žene. Ekipa Trijumfa, kao domaćin, na terenu u Rekovcu, pobedila je poslednjeplasirani Fruškogorac sa 3:2, zahvaljujući het-triku efikasne Suzane Jovanović i odličnog asistenta Jovane Samčović. Veliki doprinos pobedi dala je i golman Mijailovićeva, koja je u finišu utakmice zaustavila dve dobre akcije gošći iz Petrovaradina.

Kragujevčanke su odigrale u sastavu: Mijailović, Petrović (Marijana ŠljiviVasiljević), Vujičić, Vulić, (Bidarčić), Đuričić, Krivokuća, Milosavljević, Marina Šljivić, Jovanović, Stoimirović, Samčović.

Ekipa trenera Slobodana Brankovića, takođe, zabeležila je dve pobede, toliko poraza i jedan remi i ima isti broj bodova kao i Šumadija 1903, ali slabiji međusobni količnik i zauzima šesto mesto.

U narednom kolu, Šumadija 1903 ponovo je domaćin i dočekuje na Bubnju drugoplasiranu ekipu Poleta iz Sivca, a Trijumf gostuje u Jagodini.


ŠUMADIJA 1903 – OBILIĆ 2:1 (2:0)

KRAGUJEVAC – Stadion: „Bubanj“. Gledalaca: 50. Sudija: Biljana Trifunović (Valjevo). Pomoćnice: Marija Milošević i Tatjana Murašković (obe iy Požarevca). Strelci: Miloradović u 5. (iz jedanaesterca) i Milosavljević u 11. minutu za Šumadiju 1903, Varda u 80. minutu za Obilić. Žuti kartoni: Mijatović, Vranić-Prokić (Šumadija 1903).

ŠUMADIJA 1903: Pantić, Arsenijević (Kostić), Mijatović (Mirković), Babić, Vranić-Prokić (Živković), Jurišević, Miloradović (Đorđević), Lakić, Dukić, Milosavljević (Rosić), Milošević.

OBILIĆ: Radić, Dabić, Abrlić (Ćaćić), Polić, Tanović, Delovan, Veinović, Varda (Kuhut), Divjak (Jonić), Aleksić, Mirčetić (Andrejin).

IGRAČICA UTAKMICE: Katarina Milosavljević (Šumadija 1903).


Šumadija 1903 2 : 1 Obilić
Polet 2 : 0 Lavice-Dubočica
Kolibri 2 : 0 Jagodina
Trijumf 3 : 2 Fruškogorac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Obilić 5 3 0 2 9
2 Polet 5 3 0 2 9
3 Lavice-Dubočica 5 3 0 2 9
4 Jagodina 5 2 1 2 7
5 Šumadija 1903 5 2 1 2 7
6 Trijumf 5 2 1 2 7
7 Kolibri 5 2 1 2 7
8 Fruškogorac 5 1 0 4 3