XS
SM
MD
LG

Olimpizam: „Vojvođanska banka“ organizovala druženje sa olimpijcima

BEOGRAD, 24. novembar (Info centar).- „Vojvođanska banka“ zvanična banka olimpijskog tima Srbije za Rio 2016. organizovala je u beogradskom hotelu „Moskva“ druženje sa olimpijcima Andreom Arsović (streljaštvo), Draganom Tomašević (atletika), Milcom Starović (kajak), Davorom Štefanekom (rvanje), Čabom Silađijem (plivanje) i Milošem Vasićem (veslanje

U ime “Vojvođanske banke“, koja je četvrti olimpijski ciklus zaredom zvanična banka olimpijskog tima Srbije, sportistima i brojnim predstavnicima medija obratio se član Izvršnog odbora Vojislav Lazarević:

- Već 16 uspešnih godina podržavamo najbolje srpske sportiste na putu ka olimpijskim igrama. Obezbeđujemo im da imaju najbolju moguću opremu za treniranje i efikasnu pripremu, zauzvrat delimo sa njima njihove izuzetne uspehe na međunarodnim takmičenjima. Podržali smo olimpijski tim u Atini, Pekingu i Londonu i jedva čekamo da aplauzima ispratimo njihove nove pobede u Riu.

Druženju je prisustvovao i generalni sekretar OKS Đorđe Višacki, koji je iskoristio priliku da se zahvali ljudima iz „Vojvođanske banke“ na dugogodišnjoj pomoći koju pružaju sportistima Srbije i potom poručio predstavnicima medijima:

-Samo uz vašu podršku naše sportiste možemo da predstavimo javnosti kao istinske heroje i najbolje ambasadore Srbije što oni svakako i jesu, i da u susret Riju kreiramo atmosferu prave i istinske podrške za naš tim.

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Andrea Arsović je skrenula pažnju na ulogu medija u pripremama do Rija u avgustu iduće godine:

- Kao i mi i predstavnici medija se spremaju za najveći sportski događaj naredne godine. Svako ima svoje zadatke. Na nama sportistima je da postignemo svoje najbolje rezultate, a na medijima da to prenesu na najbolji mogući način i da tako zajedno obradujemo građane Srbije.

Sećajući se protekle godine i po, od leta 2014. kada je na SP u Granadi osvojila olimpijsku vizu, Arsovićeva je istakla:

- Tada smo svi govorili da imamo vremena, da su dve godine pred nama do OI, a sada kada se osvrnem shvatim da je vreme proletelo kao tren. Sada je ostalo manje od godinu dana i dolazi period teškog rada. Radujem se učešću u Riju, za mene je to još jedan veliki izazov, ali je i veoma važno da ga dočekam spremna a u tome će mi pomoči moj stručni tim na čelu sa trenerom Draganom Donevićem.

U januaru iduće godine zalet za Rio počinje serijom turnira da bi, potom, u februaru na EŠ vazdušnim oružjem u Đeru došao i prvi „vrh“ sezone:

- Biće to period posvećen radu vazdušnom puškom. Naravno cilj su i evropske medalje u Mađarskoj - objasnila je Arsovićeva.- Potom dolazi serija Svetskih kupova gde ćemo gađati sa oba oružja. MK oružjem treniraćemo i zimi na zatvorenom strelištu u Kragujevcu. Sve nas veoma interesuje predolimpijski tirnir, koji je i Svetski kup, u aprilu iduće godine na olimpijskom strelištu u Deodoro parku u Riju, da vidimo kakvo je i šta možemo da očekujemo.

Sumirajući bilanse u predolimpijskoj 2015. Arsovićeva je rekla:

- Prezadovoljna sam, bila je to jedna od najuspešnijih mojih sezona. Prvo sam sa Milutinom Stefanovićem osvojila evropsko zlato vazdušnom puškom u miksu u Arnhemu u Holandiji, potom sam se okitila zlatom na Svetskom kupu u Fort Beningu, na prvim Evropskim igrama u Bakuu bila sam “zlatna” vazdušnom puškom i na kraju je sezonu ukrasio “bronzani” kristalni globus iz finala Svetskog kupa u Mihenu u septembru.

Kaže, na kraju, da je još rano govoriti o prognozama za Rio:

- Meni je cilj da u Riju otpucam svoje najbolje rezultate a za šta će oni biti dovoljni – videćemo. Za tako nešto je potrebno mnogo rada i dobro isplanirane i izbalansirane pripreme. Imam odlično oružje, ono je za strelca veoma važno jer uliva dodatnu sigurnost i do početka sezone testiraće se puške i municija svih kandidata za olimpijski tim.

Arsovićeva gađa vazdušnom puškom FVB na kojoj je utisnuto i njeno ime Andrea, dok joj je MK puška firme Anšic. Koristi dijabole RVS i MK municiju Ili (teneks). Jakna i rukavice su “Kurt Tun”. Trenira na strelištu svog kluba Partizan čiji je i predsednik, a koje je Dragan Donević posebno dekorisao u bojama i simbolima OI u Riju. Streljački turnir u Riju je od 6. do 14. avgusta iduće godine, a olimpijske igre su od 5. do 21. avgusta. Po tradiciji, prve medalje na OI podeliće se na strelištu 6. avusta za disciplinu vazdušna puška za žene.

O toku priprema i o predstojećim kvalifikacionim takmičenjima i trenutnom brojčanom stanju misije, sa predstavnicima medija govorio je šef misije Srbije za OI u Riju Damir Štajner. Tim Srbije u ovom trenutku broji 69 sportista u devet različitih sportova: ženska košarkaška reprezentacija (12), muška vaterpolo reprezentacija (13), ženska odbojkaška reprezentacija (12), atletika (7), kajak (10), plivanje (3), rvanje (1), streljaštvo (9) i veslanje (2).