XS
SM
MD
LG

Aleksinac: Gimnazijalci i "Ljupče" na tronu
U Hali sportova u Aleksincu održano je opštinsko takmičenje osnovaca i srednjoškolaca u odbojci, čiji je neposredni domaćin bila Tehnička škola „Prota Stevan Dimitrijević“. Među srednjoškolcima u muškoj i u ženskoj konkurenciji učestvovale su ekipe iz sve tri aleksinačke škole.



U obe konkurencije trijumfovala je „Aleksinačka gimnazija“, na drugu poziciju plasirali se Tehnička škola „Prota Stevan Dimitrijević“, dok je treće mesto pripalo Poljoprivrednoj školi „Šumatovac“. Interesantno je svakako bilo i takmičenje osnovaca. U konkurenciji dečaka slavila je škola „Ljupče Nikolić“ iz Aleksinca, ispred škole „Stojan Živković Stole“ iz Trnjana, na drugom, i škole „Jovan Jovanović Zmaj“ sa Aleksinačkog Rudnika, koja je osvojila treće mesto. Kada je reč o nadmetanju devojčica prvak je „Ljupče Nikolić“, druga je škola „Vuk Karadžić“ iz Žitkovca, a treće mesto pripalo je školi „Vožd Karađorđe“ iz Aleksinca.



Ekipe koje su osvojile jedno od prva tri mesta nagrađene su peharima, medaljama i diplomama. Uz to pobednici su overili vizu za okružno takmičenje u Nišu koje bi trebalo da se održi tokom naredne nedelje. Opšti je zaključak da su sva nadmetanja protekla u fer i korektnoj atmosferi. Takmičenja osnovaca i srednjoškolaca u odbojci organizovao je Savez za školski sport Aleksinca, a prema kalendaru takmičenja Saveza za školski sport Srbije i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.