XS
SM
MD
LG

Žarkovčani u polufinalu Kupa FS Beograda

Poznati su svi polufinalisti Kupa FS Srbije na teritoriji FS Beograda. U subotu su se plasirali Teleoptik, Brodarac 1947 i Prva iskra iz Bariča, a u nedelju, mesto u završnici zaslužili su i Žarkovčani, pobedom nad Dorćolom - 1:0. Polufinala i finale na programu su na proleće, a pobednik će igrati u završnici Kupa FS Srbije.

Duel srpskoligaša u Makiškoj šumi protekao je u rovovskoj borbi na sredini terena, sa čestim šansam na obe strane. Uzbuđenja je najavio ofanzivni vezista domaćina Savković u 2. minutu, posle prodora po levoj strani, šutirao je pored stative. Na suprotnoj strani zapretio je pokretljivi Stojanović, udarcem u spoljni deo mreže, posle čega se rasplamsala igra, uprkos teškom terenu.

Ređale su se povoljne prilike za gol, Janjić je mogao da dovede Žarkovo u vođstvo udarcima u 32. i 41. minutu, prvi put izveo je neuspešan lob udarac sa 25 metara, a pred odlazak na odmor šutirao je pored stative posle dodavanja Guzine. Dorćolci su u Makiškoj šumi igrali ofanzivno, zapaženi Gavrilović upošljavao je saigrače Stojanovića i Lukića, a u 35. minutu istrčao kontru i umalo savladao dobro postavljenog Grbovića.

Početak drugog poluvremena obeležila je bolja igra domaćina, sa par opasnih situacija pred golom rivala. U 55. minutu vođstvo je doneo mladi vezista Marković, udarcem glavom iz peterca, prethodno je raspoloženi Guzina probio odbranu gostiju i idealno centrirao sa desne strane. Dorćolci se nisu predavali, uz podršku bučnih, ali korektnih, navijača sa tribine. Gavrilović je uspešno prošao po levoj strani u 59. minutu i bio blokiran pri šutu, u 63. minutu, snažan udarac odbranio je Grbović. Žarkovčani su čekali šansu iz brzih kontri, Savković i Guzina umalo nisu kaznili rizičniju igru odbrane rivala. U sudijskoj nadoknadi, golman Cvitkovac istrčao je daleko izvan kaznenog prostora, a Stevanović nešto slabije šutirao sa 30 metara i propustio da pogodi praznu mrežu.

ŽARKOVO - DORĆOL 1:0 (0:0)

Igralište Žarkova u Makiškoj šumi. Gledalaca: 150. Sudija: Bojan Ostojić 7. Strelac: Marković u 55. minutu. Žuti kartoni: Savković, Bainović, Đ. Stojanović (Žarkovo), Mijanović, Gavrilović, Trajković (Dorćol).

ŽARKOVO: Grbović 7, Aničić 6,5, U. Stojanović 7, Bainović 7, Šipčić 7,5, Đ. Stojanović 7, Guzina 7,5, Marković 7,5 (od 88. Mićić -), Janjić 6,5 (od 83. Vojnović -), Stevanović 6,5, Savković 7 (od 80. Bašanović -).

DORĆOL: Cvitkovac 7, Biorac 6,5, Došen 6,5, Lazarević 7, Mijanović 7, Radojević 7, Preradović 7, Trajković 7, Gavrilović 7,5, Lukić 6,5 (od 77. Atanacković -), Stojanović 6,5.

Igrač utakmice: Boško Guzina (Žarkovo).