XS
SM
MD
LG

ŽRK Izvor Bukovička Banja u ¼ finalu Čelendž Kupa Evrope

Rukometašice izvora Bukovičke Banje iz Aranđelovca izborile su plasman u ¼ finale Čelendž Kupa Evrope. One su u dve utakmice koje su 15. i 16. januara odigrane u holandskom mestašcetu AV Emmercompascuum na severoistoku “zemlje lala” u blizini grada Emmena , i eliminisale ekipu iz zemlje aktuelnog svetskog viceprvaka.

Srpski tim je bio bolji od domaće ekipe Schuler Afbouwgroep/DOS (Šuler) ,slavio je ukupnim rezultatom 60:45 i sasvim zasluženo je ostvario plasma u narednu rundu takmičenja , za koju će žreb u sedištu Evropske Rukometne Federacije (EHF) u Beču biti održan u utorak 19. Januara.

Uprkos podatku da su obe utakmice odigrane u maloj hali De Klabbe pred prepunim tribinama (sedelo se i na parketu) , maksimalan kapacitet samo 400 gledalaca , aranđelovčanke se nisu dale iznenaditi i posle trijumfa u prvoj utakmici koja je odigrana u petak od 20:00 sati , rezultatom 27:33 , tim trenera Živojina Maksića odigrao je još ozbiljnije drugu utakmicu , i slavio još ubedljivije , sa + 9 u drugom meču ,(27:18) te sa ukupnih 15 golova viška prošao dalje.

Identična slika na parketu u oba meča , u kojoj je domaćin držao rezultatski priključak u prvih 10-ak minuta utakmice dok je sve ostalo što se tiče rukometnie igre pripalo superligašu iz Srbije.

Sigurna i čvrsta igra u odbrani , zaustavljena kontra i polukontra holandskog tima i odgovor u napadu onim oružjem koje su domaćini najavljivali , jesu zapravo ključ uspeha Izvora Bukovičke Banje u dvomeču sa Šulerom.

Naporan put autobusom i bolest pojedinih igrača (Danilović,Rajovič i Tomković) ostali su u drugom planu već posle prvog sudijskog zvižduka sestara Sa iz Portugalije (Marta i Vania) koje su odlično odradile svoj posao svih 120 minuta.

Kada je bilo najpotrebnije “povukle su” najiskusnije , Danilović i Ilić dok su sve ostale davale podjednako ton igri ,kako u odbrani tako i u napadu.Kačarevićeva je na golu zaustavila nekoliko udaraca holanđanki baš kada su one očekivale priključak , pa je to ulilo dodatnu nesigurnost u ekipu Šulera.

Upravo je raznovrsnost u igri aranđelovačkog tima bila i najače oružje protiv , na momente poprilično “grubih i prljavih” holanđanki koje su prikazale i zavidan repertoar glumačkih sposobnosti na koje arbitri iz Portugalije nisu odreagovale.

Uprkos ubedljivom vođstvu u prvoj utakmici , u pojedinim delovima meča  i +11 , Šuler je zahvaljujući opuštanju Izvora u poslednjih 10 minuta smanjio prednost na “samo -6” i ostavio nadu svojim navijačima da uz njihovu pomoć mogu do sledećeg kruga evro-kupa u meču u kojem je sutradan tim iz Srbije bio samo domaćin na papiru.

 

Najefikasnija u prvoj utakmici kod Šulera bila je Priscilla Ter Elst sa 12 pogodaka , Roxanne Bovenberg je postigla 7 golova, 4 Loes Vandewal , 2 pogodka upisala je Nikki Wilsterman a po jednom su se u strelce upisale: Mariette Reinders i Annika Maria Noordink.

Šuler je izveo kao i Zvor 3 penala i obe ekipe sui male 100 %  učinak u tom segmentu igre.

Osam minuta kazne imao je holandski sastav dok su u ekipi Izvora po 2 minuta odmarale: Rajović , Stefanović , Tomković  , i 2 puta po 2 minuta Marija Petrović.

Golove za Izvor Bukovičku banju u prvom meču postigle su:Milica Danilović 8 , Danijela Ilić i Ana Tomković po 6 , Katarina Stanić 4 , Ana Kojić  3 gola , po dva pogotka:Timea Rabata i Sanja Rajović dok su jednom mrežu domaćina zatresle Milica Anić i Marija Petrović.

U drugom meču u isto vreme i na istom mestu , dan kasnije , u subotu , gotovo identična slika kao 24 sata ranije. Sigurna odbrana u formaciji 6:0 , brza kontra kada je za to bilo prilike , i čvrstina igrača Izvora Bukovičke Banje , brzo su slomile otpor protivnika , utišana je holandska publika , nadjačali su ih malobrojni navijači srpskog tima okićeni nacionalnim simbolima , pa je pitanje učesnika naredne runde ovog evro-kupa brzo rešeno. Imale su želju holanđanke da bar minimalno trijumfuju pred svojim publikom u ovom drugom meču ali su bile isuviše daleko od svog cilja.Izvor je najefikasnijeg domaćeg igrača iz prve utakmice (12 golova) , Roxanne Bovenberg ,  sveo u drugom meču na razumnih 5 pogodaka , pa ni ostale domaće igračice nisu ozbiljnije ugrožavale sigurno vođstvo , od gotovo prvog pa do poslednjeg minuta.

Na kraju još ubedljiviji  trijumf Izvora u revanš utakmici , rezultatatom 27:18 (poluvreme 13:9) za konačnih +15 u oba meča.  Ponovo je najefikasnija bila Milica Danilović sa 6 pogodaka , Ana Tomković i Katarina Stanić su dodale po 4 , tri pogotka postigle su: Maja Radoičić i Danijela Ilić , po 2 Ana Kojić i Timea Rabata , i po jedan gol: Sanja Rajović,Marija Petrović i Milica Anić. Ništa manje značajan doprinos ukupnom trijumfu dale su i ostale srpske rukometašice: Jovana Mrlješ,Tamara Grbić,Danka Stefanović te golmani Ana Kačarević i Marijana Karić.

U Šuleru golove u drugoj utakmici postigle su: Roxanne Bovenberg 5 , Loes Vandewal 4 , po 3 pogodka: Priscilla Ter Elst i Nikki Wilsterman , dok sup o jednom mrežu Izvora Bukovičke Banje pogodile:Mariette Reinders , Floor Lensing i Annika Maria Noordink.

Izvor 5 puta po 2 minuta kazne , Šuler ukupno 16 minuta sa igračem manje. Od 4 penala srpski tim je realizovao 3 dok su holanđanke svoj sedmerac pretvorile u još jedan gol u konačnih 18 u odnosu na 27 koliko je postigao Izvor BB.

Sve u svemu sigurna i zaslužena pobeda u oba meča za prolaz u četvrt-finale i žreb koji će ekipi Izvora Bukovičke Banje u utorak 19.01.2016.godine , na Bogojavljenje , doneti ime novog rivala.

Poitencijalni protivnici su:

1. Rocasa Gran Canaria ACE – ŠPANIJA

2. HC Vardar junior – MAKEDONIJA

3. EKS Start Elblag – POLJSKA

4. Izmir BSB SK – TURSKA

5. Kastamonu B. Genclik SK – TURSKA

6. HC Karpaty – UKRAJINA

7. Virto / Quintus – HOLANDIJA

Prve utakmice ¼ finala Čelendž Kupa Evrope na program su 20/21.02.2016.godine dok su revanši zakazani za sedam dana kasnije , 27/28.02.2016.godine.


18 .kolo Superliga
Minaqua Vojvodina 30 : 28 Radnički
Sloga 29 : 25 Medicinar
Jagodina 25 : 21 Kikinda
Izvor Bukovička Banja 33 : 32 Kučevo
Naisa 29 : 26 Železničar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Izvor Bukovička Banja 18 15 2 1 32
2 Naisa 18 13 1 4 27
3 Radnički 18 12 2 4 26
4 Železničar 18 8 3 7 19
5 Medicinar 18 8 1 9 17
6 Sloga 18 7 1 10 15
7 Jagodina 18 7 0 11 14
8 Kikinda 18 6 0 12 12
9 Kučevo 18 5 0 13 10
10 Minaqua Vojvodina 18 4 0 14 8