XS
SM
MD
LG

Malo od najavljenog derbija

U derbiju 11-og kola Super lige Srbije , rukometašice ŽRK Izvora Bukovičke Banje savladale su u subotu 23.01.2016.godine u SRC "Šumadija" u Aranđelovcu , ekipu ŽRK Naisa rezultatom 33:25 , poluvreme 17:14.

Duel starih poznanika bio je neizvestan samo u prvih 30 minuta igre , tačnije do pred sam kraj prvog poluvremena ,kada je domaćin , u poslednja 3 minuta prvog dela igre serijom od 3:0 nazačio kome će najverovatnije pripasti bodovi.

Utakmica je najavljena kao derbi jer su ova dva tima ljuti rivali u poslednjih 18 takmičarskih sezona u najkvalitetnijem domaćem takmičenju rukometašica gde igraju u kontinuitetu i redovni su učesnici evrokupova , oba tima nalaze se u konkurenciji za plasma u ovosezonski plej-of a uz to u prvom delu sezone u niškoj hali “Čair” , u utakmici drugog kola ovog takmičenja viđena je podela bodova sa nerešenim rezultatom 30:30.

Uprkos napred navedenim podacima , u drugih 30 minuta meča nije viđena rezultatska neizvesnost jer su aranđelovčanke “dodale gas” , neumoljivo rešetajući gol niških čuvara mreže Tamare Popović i Milene Petković ,  pa se prednost iz minuta u minut povećavala , do dvocifrenih + 11 u 46 minutu kada je na semaforu stajao rezultat 28:19.

Bombarder Izvora Bukovičke Banje - Katarina Stanić (9) i vladar na crti ,kružni napadač - Marija Petrović (83)

Trener Maksić dugo je tražio dobitnu kombinaciju na terenu , rotirajući veliki broj svojih igrača a do veće prednosti tim trenera Živojina Maksića dolazio je u nekoliko serija kada je za kratak vremenski period praktično ekipa iz Niša izgubila sve šaanse da se rezultatski vrati u ovaj meč.

Nekoliko detalja obeležilo je utakmicu ova dva tima , a između ostalog veliki broj dosuđenih sedmeraca od strane sudijskog para iz Bačke Palanke  , Alimpić-Crnjanski koji su “odsvirali” čak 15 sedmeraca od kojih je domaćin iskoristio svih 7 , dok su udarce sa penala , Hristini Nedeljković i Aleksandri Pešić zaustavili golmani domaće ekipe Ana Kačarević i Marijana Karić.

Izvor jr imao ukupno 6 minuta kazne (Maja Radoičić,Katarina Stanić i Tamara Grbić) dok su arbitri iz Bačke Palanke na po 2 minuta u ekipi Naise isključili: Oliveru Nikolić,Milenu Milojević,Anastaziju Đoković i Jovanu Zdravković.

Treneri Živojin Maksić i Svetislav Jovanović pružili su šansu svim igračima , u delu utakmice u kojem je postal jasno ko će biti konačan pobednik što je dobro došlo , pre svega pojedinim rukometašicama domaće ekipe da se odmore posle napora u Holandiji na utakmicama Čelendž Kupa Evrope protiv Šuera , ali i pred obaveze jedinog preostalog srpskog predstavnika u evrokupovima , u danima u kojima će aranđelovčanke odigrati veliki broj mečeva.

Najefikasnija kod Izvora Bukovičke Banje bila Je Milica Danilović sa 7 pogodaka (4 iz penala) , 5 je postigla Katarina Stanić , po 4: Marija Petrović i Milica Anić (3 iz penala) ,dok je 3 gola postigla desno krilo Ana Kojić. Po 2 puta su strelci bile:Maja Radoičić,Jovana Mrlješ i Ana Tomković a značajan doprinos pobedi , ne samo golovima već i igrom dale su i sap o jednim golom: Sanja Rajović , Tamara Grbić i Danka Stefanović.U strelce se nisu upisale iskusna Danijela Ilić i mlada Jovana Đoković ali su i one dobro iskoristile šansu trenera Maksića na ovoj utakmici.

Tri na jednu ...Iskoristila svaki minut na terenu da se nametne treneru Živojinu Maksiću-Danka Stefanović (77) ,bek Izvora Bukovičke Banje

U niškoj ekipi Anastazija Đoković je bila najefikasnija sa 8 pogodaka (4 iz penala-100 % realizacija).Kapiten Hristina Nedeljković je 7 puta bila strelac (1 gol iz penala iz dv pokušaja) , dok sup o dva pogodka postigle:Milena Milojević,Katarina Radović 1 od 1 iz penala),Teodora Zdravković i Marija Filipović. Po jednom u strelce u ekipi Naise na ovoj utakmici upisale su se:Olivera Nikolić i Maja Veljković.

Na kraju i podatak da je utakmicu uprkos finalu zlatnih srpskih vaterpolista sa tribina SRC “Šumadija” pratilo više od 600 gledalaca koji su svaki dobar potez igrača obe ekipe nagradili aplauzom.

U narednom kolu , u ranije odloženim utakmicama zbog nastupa Izvora Bukovičke Banje i Minaqua Vojvodine iz Novog sada u evrokupovima ove dve ekipe će već u utorak , i sredu 26 i 27.01. gostovati u Inđiji (Izvor BB) ekipi Železničara , odonosno u Novom sadu ,gde će Naisa odmeriti snage sa “fenjerašem” na tabeli Super lige Srbije,već pomenutom ekipom Minaqua Vojvodine.

 

Detalj sa konferencije za medije po završetku utakmice Izvor Bukovička Banja - Naisa

Po završetku ove utakmice predstavnici jedne i druge ekipe održali su redovnu konferenciju za medije na kojoj su govorili treneri Živojin Maksić (Izvor Bukovička Banja) i Svetislav Jovanović (Naisa) kao i kapiten Naise Hristina Nedeljković odnosno desni bek domaće ekipe Jovana Mrlješ koja je debitovala pred aranđelovačkom publikom posle dužeg oporavka od operacije prednjih ukrštenih ligamenata kolena.

Prilog RTV “Sunce” iz Aranđelovca

Foto: Peđa Mirić – “Foto centar”


18 .kolo Superliga
Minaqua Vojvodina 30 : 28 Radnički
Sloga 29 : 25 Medicinar
Jagodina 25 : 21 Kikinda
Izvor Bukovička Banja 33 : 32 Kučevo
Naisa 29 : 26 Železničar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Izvor Bukovička Banja 18 15 2 1 32
2 Naisa 18 13 1 4 27
3 Radnički 18 12 2 4 26
4 Železničar 18 8 3 7 19
5 Medicinar 18 8 1 9 17
6 Sloga 18 7 1 10 15
7 Jagodina 18 7 0 11 14
8 Kikinda 18 6 0 12 12
9 Kučevo 18 5 0 13 10
10 Minaqua Vojvodina 18 4 0 14 8