XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić posetio strelce na pripremama

KRAGUJEVAC, 4. februar (Info centar).-Radomir Nikolić, gradonačelnik Kragujevca posetio je olimpijce koji se na zatvorenom MK strelištu, jedinom u regionu, kragujevačke družine “Čika Mata” pripremaju za Olimpijske igre u Riju.

Predsednik streljačkog kluba “Čika Mata” Milan Armuš poklonio je, tom prilikom, gradonačelniku majicu i kačket sa potpisima olimpijaca. Gradonačelnik Radomir Nikolić se zahvalio i poželeo strelcima dobre rezultate u Riju, a potom se oprobao malokalibarskim pištoljem. Videlo da nije zaboravio da gađa, pošto je nekada bio član “Čika Mate”.

- Zahvaljujemo se se gradonačelniku Radomiru Nikoliću, ali i sportskim prijateljima iz “Čika Mate” na izuzetnom gostoprimstvu na strelištu koje pruža optimalne uslove za treninge i u zimskom periodu – istako je član stručnog štaba reprezentacija Dragan Donević.- Ovo su treće zimske prireme u Kragujevcu i pomoći će nam da sezonu malokalibarskim oružjem dočekamo mnogo spremniji nego ranijih godina, kada smo samo u inostranstvu imali mogućnost da “omirišemo barut” u zatvorenim strelištima tokom hladnog perioda. Poseti gradonačelnika prisustvovali su i sportski direktor SS Srbije Srećko Pejović i reprezentativac Akademca Dimitrije Grgić.

Na priremama su takmičari puškom Andrea Arsović (Partizan), Ivana Anđušić Maksimović (“Akademija Maksimović”), Milenko Sebić (Crvena zvezda), Stevan Pletikosić i Milutin Stefanović (“Čika Mata”).

U stručnom tim su, uz trenera reprezentacije Dragana Donevića, i lični treneri Goran Maksimović i Alina Sebić.

Srpsko streljaštvo ima dvet olimpijskih viza za Rio 2016, pet puškom i četiri pištoljem. Puškom su norme doneli: Ivana Anđušić Maksimović (vazdušna puška), Andrea Arsović (vazdušna puška), Milutin Stefanović (vazdušna puška), Milenko Sebić (MK puška trostav) i Stevan Pletikosić (vazdušna puška).

Pištoljem su vizu ispunili: Damir Mikec (MK pištolj), Dimitrije Grgić (vazdušni pištolj), Bobana Veličković (vazdušni pištolj) i Jasna Šekarić (vazdušni pištolj). Vize su vlasništvo Olimpijskog komiteta Srbije i Streljačkog saveza Srbije.

Olimpijski streljački turnir u Riju je od 6. do 14. avgusta.