XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Ivana Anđušić Maksimović i Milica Babić strelci godine u Beogradu, Goran Mikec naj - trener, Policajac najbolji klub

BEOGRAD, 8. februar (Info centar).- Ivana Anđušić Maksimović („Akademija Maksimović“) je nabolji strelac Beograda u 2105, dok je Milica Babić iz Palilule najbolji mladi strelaca za prošlu godinu. Naj - trener je Goran Mikec, trener olimpijca Damira Mikec u Policajcu, dok je najuspešniji klub Policajac.

Trofeje je uručio predsednik Streljačkog saveza Beograda Mile Đapić na

svečanosti i pres centru SD Crvena zveda.

- Ovo je u sedam dana, drugo priznanje, posle proglašnja za strelca godine u izboru SS Srbije, i oba su mi podjednako draga - rekla je Ivana Anđušić Maksimović.- Probelem je jer je sve manje mesta za trofeje u napšem stanu, suprug je takolje uspešan sportista i ako nastavimo ovim tempom moraćemo da se selimo... Nadam se da će nam olimpijske igre u Riju doneti mnogo radosti i da ćemo i 2017. na ovoj svečanosti proslaviti nove uspehe srpskog i beogradskog streljaštva.

Milica Babić je osvojila čak tri trfeja - za najboljeg mladog strelca, najbolju junirku i najuspešniju mlađu juniorku puškom:

- Hvala mojoj porodici, pre svega mami Brankici koja mi je i trener, na podršci jer bez nje ne bi bilo ni ovihh rezultata. Ove godine bih volela da oborim seniorski rekor vazdušnom puškom, pošto mi nedostaje jer imam sedam rekorda za juniorke i mlađe juniorke sa obe puške. Priznanje SS Beograda biće mi podstrek...

Proglašeni su i najuspešniji strelci po disciplinama i kategorijama - puška, seniorke: Andrea Arsović (Partizan), seniori: Milenko Sević (Crvena zvezda), juniorke: Milica Babić (Palilula), juniori: Dragan David Vukadinović (Partizan), mlađe juniornke: Milica Babić (Palilula), mlađi juniori: Aleksa Mitrović (Novi Veograd Ušće), kadetkinje: Marija Zavišić (Policajac), kadeti: Aleksa Mitrović (Novi Beograd Ušće), pionirke: Marija Zavišić (Policajac), pioniri: Stojan Stevanović (Policajac).

Pištolj – seniorke: Zorana Arunović (Crvena zvezda), seniori: Damir Mikec (Polocajac), juniorke: Lea Aleksićć (Novi Beograd Ušće), juniori: Branko Mašanović (Policajac), mlađe juniorke: Lea Aleksić (Novi Beograd Ušće), mlađi juniori: Branko Mašanović (Policajac) i Stefan Todorović (Kolubara) – dva prva mesta, kadetkinje: Teodora Simič (Crvena zvezda), kadeti: Stefan Todorović (Kolubara).

Uručene su i povelje Streljačkog saveza Beograda povodom 150 godina od osnivanja prve Beogradske streljaćke družine 1865. „Jubilarnu povelju“ primio je sportski direktor SS Srbije Srećko Pejović, a „Zlatne povelje“ novinari i redakacije: Živko Baljkas (Sporska redakcija Politike) i Politika, Miroslav Nešić (Radio Beograd) i Sportska redakcija prvog programa Radio Beograda, „Sportski žurnal“ i Miki Antić foto reporter „Žurnala“, TV mreža „Sportnetvork“, Ivan Ćurčić dugogodišnji novinar „Sportskog žurnala“, Branimir Vasić sporski novinar u penziji, član komisije za informisanje SS Srbije, Sportska redakcija RTS, Studio B, portal „Ata stars“, Sportska redakcija Tanjuga, „Večernje novosti“...

Pre svečanosti, održana je godišnja Skupština Streljačkog saveza Beograda. Jednoglasno su usvojeni izveštaji o radu i finansijskom poslovanju kao i program rada za 2016.

- Prošle godine smo proslavili redak jubilej u okvirima celokupnog srpskog sporta, 150 godina od osnivanja prve Beogradske streljačke družine 1865. Organizovali smo državno prvenstvo vazdušnim oružjem uz pomoć naših klubova, 40. „Internacionalno prvenstvo Beograda“, jedno kolo Kup SS Srbije i takmičenje „Zvezde na Zvezdari“, kao i svečanu Akademiju povodom ove izuzetne godišnjice. Uz sve ove aktivnosti, ispunili smo i redovni program u celini – istakao je Mile Đapić predsednik SS Beograda.- Za organizacije svih takmičenja, dobili smo samo čestitke, posebno za „Internacionano prvenstvo Beograda“, gde smo postavili nove, visoke standarde i sada moramo da idemo još korak dalje. Zahvaljujemo se Sekretarijatu za sport i omladinu Beograda čiji smo budžet domaćinski i namenski trošili ali nije bilo dovoljno pa smo, uz veliki plus na sportskom i organizacionom planu, iskazali finansijski minus. Za ovu godinu cilj je da mladim strelcima obezbedimo uslove za domaća i međunarodna takmičenja, kao i da 41. „Internacionalno prvenstvo Beograda“ obori prošlogodišnji rekord po broju zemalja, kada su učestvovali strelci iz 18 država.

Generalni sekretar SS Beograd Dragan Milisavljević se zahvalio članovima UO SSB i klubovima na podršci u radu i sprovođenju programa:

- Nadamo se da će 2016. višegodišnji napor da upišemo naše strelište u katastar biti krunisan uspehom i da konačno budemo svoji na svome. Nalazimo se na listi gradskog resornog sekretarijata na trećem mestu sportova kojima je planirana pomoć u izgradnji objekata a preduslov su katastarski papiri...

Delegate je na počeku skupštine pozdravio Nenad Petković, generalni sekretar SS Srbije. Minutom ćutanja odata je pošta preminulim strelcima, streljačkim radnicima i prijateljima streljačkog sporta u minuloj godini. Predlog grupe klubova da se ubuduće organizuje memorijalni turnir u spomen na istaknute beogradske trenere, streljačke radnike i strelce Božidara Matovića, Vladu Jevtića, Milorada Midžovića, Branka Đurića... biće upućen Stručnoj komisiji SS Beograda koja bi odredila pogodan termin.