XS
SM
MD
LG

Jovana Preković vicešampionka Evrope

U Limasolu na Kipru u periodu od 05.- 07. 02.2016. godine se održano je 43 prvenstvo Evrope za kadete, junior i mlađe seniore na kojem se za medalje borilo preko 950 takmičara iz 48 zemalja.

Prvog dana šampionata, u petak 05.02.2016. godine, održana su takmičenja u katama pojedinačno u svim uzrasnim kategorijama i u borbama pojedinačno u svim težinskim kategorijama za kadete i kadetkinje ačlanovi reprezentacije Srbije osvojili su jednu zlatnu i dve bronzane medalje.

Zlatnu medalju osvojila je Durmiš Dina u kategoriji kadetkinja borbe pojedinačno +54kg a bronzane medalje Mladežić Bojana u kategoriji mlađih seniorki kate pojedinačno i Simić Jovan u kategoriji mlađih seniora kate pojedinačno.

Drugog dana članica reprezentacije Srbije Marina Radičević osvojila je srebrnu medalju u kategoriji kadetkinja borbe pojedinačno +59kg.

Poslednjeg dana šampionata starog kontinenta nastupile su i dve eprezentativke Karate kluba "Knjaz" iz Aranđelovca , Jovana Preković i Jovana Vulinović.

Jovana Preković je u kategriji – 61. Kg za mlađe seniorke osvojila tutulu vicešampiona Evrope jer je izgubila u finalnom meču od reprezentativke Hrvatske Tine Marić ,  sa minimalnih 1:0 .

Na putu do finala Prekovićeva je ubedljiivo pobedila sve svoje protivnice i to Alana Kochieva sa 3:0, nemicu Anna Miggou sa 1:0, dok je u polufinalu savladala reprezentativku Slovačke  Miroslavu Kopunovu.

Jovana Preković, vicešampionka Evrope u kategoriji mlaađih seniora na prvenstvu starog kontinenta u Limasolu - foto: facebook/lična arhiva

Druga reprezentativka Karate kluba "Knjaz" iz Aranđelovca Jovana Vulinović osvojila je peto mesto u kategoriji - 68 kg. Ona je u prvom kolu savladala favorita na ovom prvenstvu Ukajjinku Katerynu Mazarchuku i to sa ubedljivih 3:0. Na putu ka polufinalu pala je i reprezentativka Bosne i Hercegovine Delfina Tadić , na izjašnjenje sudija. U polufinalnoj borbi Jovana Vulinović je izgubila od reprezentativke Nemačke Johanne Kneer da bi konačno u borbi za medalju izgubila je od bugarke Aleksandre Stubleve rezultatom 2:1.

            Po rečima Rokdsande Aanasov trenera Karate Kluba "Knjaz" obe takmičarke su pokazale da su u samom vrhu evropskog i svetskog karatea te da ona ovo lično misli da je ovo i njen najveći uspeh , bez obzira što je i sama kao takmičarka sa samo 18 godina postala prvak Evrope, a kasnije je osvojila i titulu juniorskog prvaka i Evrope i Sveta.... "Potvrdili smo da se u Aranđelovcu radi najboji karate u Srbiji ali i u Evropi i u Svetu ... " naglasila je Roksanda Atanasov , trener Karate kluba ,"Knjaz" povodom rezultata članova Karate Kluba  iz Aranđelovca koji su branili boje karate reprezentacije na minulom Evropskom prvenstvu u Limasolu.

"Trio fantastiko" - Jovana Vulinović , Roksanda Atanasov i Jovana Preković - foto: facebook/lična arhiva

Tradicionalno , ostali članovi Karate Kluba "Knjaz" sutra će u 09:30 na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" svojim kupskim drugaricama i treneru prirediti mali doček,  a onda će svi zajedno ovaj veliki uspeh proslaviti u gradu pod Bukuljom narednih dana. Za preveliki odmor i slavlje neće biti previše vremena jer će već u subotu 12.marta , u Aranđelovcu svi zajedno organizovati Internacionalni karate turnir "Aranđelovac open 2016" koji će zapravo biti uvod u nastavak sezone i borbu za domaće trofeje.