XS
SM
MD
LG

Karate klub Aranđelovac ugostio više od 400 takmičara iz 42 kluba

U subotu 06. februara Karate Klub "Aranđelovac" bio je domaćin 15-og Međunarodnog karate turnira "Sretenje 2015" koji se tradicionalno u Aranđelovcu organizuje uoči Sretenjskih svečanosti a u čast podizanja Prvog Srpskog ustanka u "Marićevića jaruzi" u Orašcu , nadomak Aranđelovca , koji je buknuo u srcu Šumadije , pod vođstvom Vožda Karađorđa Petrovića , sada već daleke 1804 godine.

Okupilo se u aranđelovačkom SRC "Šumadija" više od 43 karatistkinja i karatista iz 42 kluba iz Slovenija , Crne gore i više od 30 gradova i Opština Srbije.

Takmičenje je otvorio Zoran Radovanović,Predsednik Sportskog Saveza Aranđelovac a u toku celodnevnih nastupa na 4 borilišta prisutne učesnike obišao je i pozdravio i Predsednik Opštine Aranđelovac , Bojan Radović koji je od strane Direktora Karate kluba "Aranđelovac" primio plaketu kao znak zahvalnosti lokalnoj samoupravi koja je pomogla organizaciju i ovogodišnjeg turnira.Plakete su uručene i Sportskom savezu Aranđelovca i turističkoj organizaciji grada , kao i preduzećima "Peštan" i "Đurđevdan" koje su pomogle nastavak ove lepe sportske tradicije i karate smotre u ovom delu Srbije.

Uspešni i na tatamiju ali i u organizaciji turnira , članovi Karate Kluba "Aranđelovac" - foto: facebook/lična arhiva

Tradicionalnim postrojavanjem , intoniranjem himne i minutom ćutanja u čast nedavno preminulog Predsednika kluba domaćina , istaknutog sportskog radnika Vitomira Ostojića , tačno u 10:00 sati započeli su nastupi kako u katama tako i u borbama i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

U predvečerje sumirani su i rezultati a sveukupni pobednik je Karate Klub "Goša" iz Smederevske Palanke. Drugo mesto pripalo je Karate klubu "Šampioni" iz banje Koviljače dok su treće mesto u generalnom plasmanu klubova osvojili takmičari iz susednog Mladenovca.

Dodeljena su i priznanja za najuspešnije pojedince turnira a ona su pripala , u konkurenciji dama Nuši Habjani iz slovenačke Postojne dok je titula najboljeg karatiste u muškoj konkurenciji pripala Bojanu Trikoš članu Karate kluba "Borac" iz Čačka.

U izjavi za Radio televiziju "Sunce" iz Aranđelovca Predsednik karate kluba "Aranđelovac" i Direktor turnira Milan Ostojić ocenio je da je i ove godine bilo jako teško organizovati još jedan turnir sa velikim brojem učesnika ali da oseća i veliko zadovoljstvo što je nastavljena tradicija i što će svi takmičari koji su uzeli učešće na ovom turniru imati priliku da pokažu svoje umeće u veoma dobroj konkurenciji i organizaciji samog takmičenja koju je u samom startu pohvalio i odličan sastav sudijaa koji će birati najbolje kako u takmičenju u katama ail i borbama ...

Prilog RTV "Sunce" iz Aranđelovca