XS
SM
MD
LG

"Dođi, treniraj i odrasti zdravo sa nama" - uz Divac omladinski fond, do novih sportskih rekvizita

Pet mladih devojaka ,sportistkinja , rukometašica ... iz Aranđelovca , uz malu , savetodavnu pomoć svog trenera , nedavno su , zahvaljujući Divac omladinskim fondovima obezbedile nove sportske rekvizite koje će njima i klupskim drugaricama u narednom periodu omogućiti bolje i kvalitenije uslove za rad i usavršavanje u rukometnom sportu.

Maja Denić , vođa projekta „Dođi treniraj i odrasti zdravo sa nama“ zajedno sa ostalim članovima druge ekipe ŽRK „Izvor Bukovička Banja“ uspela je da motiviše deo klupskih drugarica da u drugoj polovini 2015-e godine konkurišu kod Fondacije Ana i Vlade Divac i realizacijom pomenutog projekta obezbede popriličan broj rekvizita neophodnih za svakodnevne treninge u SRC „Šumadija“ u Aranđelovcu.

„Naš trener Zvonko Paunović trudi se da nam treninzi budu zanimljivi i raznovrsni ali smo i sam primetile da bi i njemu i nama a i svim ostalim devojkama koje treniraju u mlađim kategorijama našeg kluba bilo još zanimljivije kada bi smo imale neke od sportskih rekvizita za koje smo čule da nam mogu pomoći da budemo još bolje na terenu ... „ , kaže vođa projekta Maja Denić. Ona dodaje da su i godinu dana ranije konkurisale kod ovog fonda ali da su kasno čule za mogućnosti koje nude u „Divac omladinskom fondu“ zajedno sa svojim partnerima iz Američke agencije za međunarodni razvoj “USAID” tako da ideja nije realizovana jer je konkurs te godine već bio završen.

Sa novim sportskim rekvizitima zanimljiviji treninzi - ŽRK "Izvor Bukovička Banja 2.

U međuvremenu moje drugarice Anđela Radojičić , Sofija Nikolić , Jelena Pavlović i sestre Miirjana i Dragana Delić napravile smo spisak sprava koje su nam potrebne  , zatražile pomoć našeg kluba da nam obezbedi deo sredstava koje su propisane konkursom , ugovorile smo podršku Radio Televizije “Sunce” , napisale projekat i konačno uspele da od ove fondacije dobijemo dugo očekivane rekvizite, kaže Denićeva.

“Za nas je ovo sve novo i zanimljivo… Posebno je bilo uzbudljivo kada smo posle nekoliko razgovora i sastanaka sa predstavnicima “Divac omladinskog fonda” u Aranđelovcu saznale da će naš projekat biti odobren. Usledilo je ništa manje zanimljivo potpisivalanje ugovora i simboličan ček na iznos od 89.280,00 dinara sa kojim smo mogli da kupimo sve ono što smo i planirale: 16 lopti mrke “Hummel” , vijače za preskakanje , pulsmetri , Trix traka za trening , “Sportzon merdevine” od  4 metra sa torbom kao i polu lopta za balans “Body sculpture” , koja nam je posebno interesantna i korisna… Zahvaljujemo se ljudima iz Fonadacije Divac koji su prepoznali naš rad i trud i želju da nama ali i ostalim članovima kluba omouće kupovinom ovih sportskih rekvizita zanimljivije treninge , zaista je malo ljudi i preduzeća koja danas pomažu sport pa nam je iz tog razloga ovakav potez fondacije veoma važan.Mi ćemo se potruditi d aim sve to na terenu vratimo dobrom igrom i rezultatima … “ kaže u ime svojih drugarica Maja Denić.

Maja Denić sa čekom "Divac omladinskog fonda"

Druga ekipa ŽRK “Izvor Bukovička Banja” je učesnik Prve lige “Zapad” gde već nekoliko sezona dominantno osvajaju titulu prvaka ali zbog toga što nihove straije drugarice , iz prve ekipe , igraju Super ligu propisi im ne dozvoljavaju da se u doigravanj bore za plasma u viši rang. To ovim devojkama i njihovom treneru Paunoviču za sada nije prepreka da vredno rade i napreduju jer znaju da će i oni jednog dana biti deo najkvalitetnije ženske rukometni scene u Srbiji.

Trener Paunović kaže da je zadovoljstvo raditi sa ovim devojkama , i da ceni njihovo dodatno angažovanje i inicijativu da bi se učešćem u ovakvim i sličnim projektima obezbedili bolji uslovi za rad u klubu. “Moje kolege Marija Kuharović , Sanja Ćosović , Živomir Radosavljević i Dušan Mirjanić uz trenera golmana Ivana Đorđevića i pomoć trenera prve ekipe Živojina Maksića , radimo permanentno na edukaciji dece i omasovljenju naše škole rukometa a ovi rekvizit koje su obezbedile Maja,Anđela,Sofija, Jelena i sestre Dragana i Mirjana , koristiće se u radu sa svim uzrasnim kategorijama kluba u narednom periodu. I sam koristim priliku da se u ime svih članova kluba zahvalim Fondaciji Ane i Vlade Divac “Omladinski fondovi”  a ujedno pozivam i sve ostale ljude dobre volje koji mogu da pomognu ne saamo rad našeg kluba , nego bilo kog sporta jer smatram da će na taj način na duži vremenski rok ovom društvu stvorit zdrave i uspešne stanovnike Srbije… “ zaključuje ovu lepu priču u ime svojih rukometnih učenica , rukometni trener Zvonko Paunović.

     

Prilog RTV “Sunce” iz Aranđelovca – novinar Zorica Pavlović

 

 


18 .kolo Superliga
Minaqua Vojvodina 30 : 28 Radnički
Sloga 29 : 25 Medicinar
Jagodina 25 : 21 Kikinda
Izvor Bukovička Banja 33 : 32 Kučevo
Naisa 29 : 26 Železničar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Izvor Bukovička Banja 18 15 2 1 32
2 Naisa 18 13 1 4 27
3 Radnički 18 12 2 4 26
4 Železničar 18 8 3 7 19
5 Medicinar 18 8 1 9 17
6 Sloga 18 7 1 10 15
7 Jagodina 18 7 0 11 14
8 Kikinda 18 6 0 12 12
9 Kučevo 18 5 0 13 10
10 Minaqua Vojvodina 18 4 0 14 8