XS
SM
MD
LG

Sombor: Fudbaleri Pošte posle penala stigli do pobednika XI Biznis Lige

Završni dan na takmičenju fudbalera za XI trofej Biznis Lige u malom fudbalu bio je izuzetno zanimljiv,a borba za konačni plasman za prve četiri pozicije posebno neizvesna u oba susreta . Sami polufinalni mečevi, i postignuti rezultati, su nagoveštavali dobar finalni dan na ovom zanimljivom takmičenju učesnika turnira maloga fudbala u gradu zelenila.

Najpre je u utakmici za treće mesto, gde su se sastale ekipe Bolnice i SSG Sombora, viđen dobar fudbal,a za nijansu bolji sastav bolničara je slavio sa 4:2 (2:1). Najbolji pojedinac meča, Darko Konjović je biio trostruki strelac (7,22 i 24),a njemu se pridružio i igrač protivnika, Dragan Bubanja, koji je pogodio sopstvenu mrežu, a uz klubskog druga Matijevića, postigao je i gol za svoju ekipu.

Finalni meč je bio izuzetno zanimljiv, a brzo vođstvo fudbalera Panonke, koji su golovima Dejana Slavikovića u 3, posle kardinalne greške iskusnog Đumića, i 8 minuti , brzo došli do prednosti, i svima se u tom momentu učinilo da će oni podići pehar pobednika.Međutim, poštari se nisu predavali, iako su igrali bez svoja dva standardna igrača, Curnića i Repića,uspostavili su najpre ravnotežu, i lagano opsedali gol Bulata. Najpre im je tri minuta pre kraja susreta pošlo za rukom da preko Milovića, koji je lepim golom posle kornera smanjio na 1:2, da bi u poslednjim sekundama utakmice, golom Srđana Vukovića-Điđe, koji je zadnjih desetak minuta nosio markirni dres i igrao „ofanzivnog“ golmana, došli do željenih 2:2. Njegov izuzetno jak šut sa dvanaestak metara u sami desni gornji ugao gola Panonke doneo je veliku radost poštarima, i šansu da iz penala dođu do trijumfa. U penal seriji, upravo je Vuković prvi namestio loptu na liniju od sedam metara,ali je njegov šut odbranila stativa. Panonka nije povela, jer je prvi penal, koji je pucao Baljak, golman Pošte odbranio. U nastavku, Bulat brani šut Fabera,a Lučić (Panonka) promašuje gol. Prerad (Pošta) pogađa mrežu, a Vidović (Panonka) golmana Pošte. Milović dovodi Poštu do dva razlike,a Čučilovićev šut, golman poštara Šubašić, brani, i donosi veliku radost svojoj ekipi. Tako fudbaleri Pošte po treći puta osvajaju naslov prvaka Biznis Lige , i od organizatora dobijaju pehar u trajno vlasništvo.

Na završnoj ceremoniji dodele nagrada najboljima, prošlogodišnji pobednik osvaja nagradu za drugo, a Bolnica za treće mesto, ispred igrača SSG Sombora, koji su četvrti. Najbolji igrač turnira je Dejan Slaviković iz ekipe Panonka, odakle je i najbolji čuvar mreže, Bulat. Četiri igrača su postigla po osam golova na turniru,a trofej je dodeljen Goranu Curniću (Pošta), koji je na jednoj utakmici dao četiri gola,a nije igrao finale, zbog drugih obaveza. Posebna priznanja su dobili sudija turnira, Darko Karačoni, koji je sudio sve utakmice, i najstariji igrač turnira , Mirko Lalić iz ekipe pobednika.Finalno veče je sa tribina pratilo svega pedesetak gledalaca, i nije zažalilo što je došlo na ove dve poslednje utakmice XI Biznis Lige.

 

Finalisti : Pošta (plavi) i Panonka (beli) sa sudijom Darkom Karačoni pre početka utakmice

Najboli na turniru : Dejan Slaviković (beli )

Snimak za uspomenu nagrađenih na XI Biznis Ligi

Najbolji pojedinci : (s leva) Karačoni (sudija) , Bulat (golman), Slaviković (igrač) i Lalić ( najstariji). nedostaje strelac Curnić