XS
SM
MD
LG
02.03.2016 Administrator

Eurosport uključuje badminton u svoju ponudu

Eurosport i Svetska Badminton Federacija najavili su ekskluzivni dvogodišnji ugovor kako bi najvažniji događaji u okviru ovog sporta bili prikazani širom Evrope putem Eurosport Player-a, digitalnog servisa za direktne i prenose na zahtev.Ovaj ugovor stupa na snagu petog marta i započinje prenosom nemačkog Yoannex Open šampionata i trajaće tokom 2017. godine. To će omogućiti obožavaocima da uživaju u igri top igrača, uključujući i aktuelne svetske šampione Karolinu Marin (Carolina Marin) iz Španije i Čen Long (Chen Long) iz Kine, koje će pokušati da zadrže svoje pozicije na vrhu svetske liste.

Pored glavnog događaja, TOTAL šampionata Svetske badminton federacije koji će se održati u Glazgovu 2017. godine (21-27 avgust), ugovor obuhvata i prenos turnira kao što su Tomas kup, muški timski turnir; Uber kup, ženski timski turnir i Sudirman kup 2017. godine – turnir mešovitih ekipa.

 „Badminton je veoma popularan olimpijski sport među gledaocima širom sveta koji žele da prate nadmetanje svojih heroja u okviru najvažnijih takmičenja. Eurosport Player je idealna platforma koja obožavaocima pruža pristup elitnim badminton okršajima sa bilo kog mesta, a današnja najava partnerstva sa Svetskom badminton asocijacijom samo će dodatno ojačati našu volju za investiranje u najbolji sadržaj na svim našim platformama,“ izjavio je Piter Haton (Peter Hutton), izvršni direktor Eurosporta.

Generalni sekretar Svetske badminton federacije, Tomas Land (Thomas Lund) podržao je ovaj dogovor i opisao ga kao „ svečani ulazak badmintona u svet vrhunske digitalne tehnologije, zajedno sa najrenomiranijim sportskim kanalom.

„Poslednjih godina ljubitelji sporta sve više i više preferiraju online sadržaje, direktne i prenose na zahtev, želeći da pristupe prenosu svojih omiljenih sportskih manifestacija u pokretu, ma gde bili“, napomenuo je Land.

„Sadržaj dostupan putem interneta jedan je od najznačajnijih i najtraženijih sadržaja u sportu. Naša misija je da dopremo do fanova i uključimo ih u svet sporta na jedan ličniji, pristupačniji način – putem Eurosport Player-a.“

Eurosport Player je digitalna propusnica za sve veće sportske događaje dostupne u bilo koje vreme. On omogućuje i simultan direktan prenos Eurosport 1, Eurosport 2 i Eurosport News kanala, kao i dodatne opcije i mogućnost posmatranja igre iz nekoliko različitih uglova, nastojeći da rasplamsa strast gledalaca putem personalizovanog iskustva.

Više informacija o Eurosport Player usluzi dostupno je na http://www.eurosportplayer.com

*Ugovor se ne odnosi na Francusku za Tomas i Uber kupove 2016. godine, događaj Svetske super serije, kao i sva dešavanja u Danskoj.

Ugovor obuhvata sledeće događaje:

  • 2016. Tomas kup (Svetski šampionat u muškoj timskoj konkurenciji)
  • 2016. Uber kup (Svetski šampionat u ženskoj timskoj konkurencij)
  • 2017. Svetski šampionat
  • 2017. Sudirman kup (Svetski šampionat u mešanoj timskoj kategoriji)
  • 2016. i 2017. Svetska super serija (svi događaji i finale)
  • 2016. i 2017. Grand Pri zlatna serija