XS
SM
MD
LG

Još jedan siguran iskorak ka tituli Izvora Bukovičke Banje

Rukometašice Izvora Bukovičke Banje iz Aranđelovca sinoć su u SRC „Šumadija“ u Aranđelovcu napravile još jedan iskorak ka zacrtanom cilju , osvajanju druge titule prvaka države u klupskoj istoriji. Tim trenera Živojin Maksića savladao je u derbiju drugog kola plejofa Super lige Srbije velikog rivala , ekipu Naise iz Niša , rezultatom 31:26 , poluvreme 18:11. Bio je to treći međusobni duel velikih rivala iz Aranđelovca i Niša u tekućoj sezoni a čak 57 u 19-oj sezoni koliko ove dve ekipe nastupaju u kontinuitetu u Super ligi i domaćem kupu. Naisa je u Nišu ove sezone u utakmici drugog kola „zakinula“ bod aranđelovčankama , a Izvor se za to potpuno revanširao u drugom delu sezone nišlijkama u Aranđelovcu u januaru mesecu ove godine , kada je domaći tim slavio rezultatom 33:25.

Pozdrav starih rivala pre utakmice u Aranđelovcu.Izvor Bukovička Banja-Naisa

Upravo ta igra u Nišu i osvojen bod sa u duelu sa favoritom prvenstva kao i trijumf u prošlom kolu protiv ekipe Radničkog , uz neosporan kvalitet i energiju koji poseduje ekipe trenera Svetislava Jovanovića , davale su realnu nadu gošćama da pobedom u SRC Šumadija ili bar jednim bodom mogu da se izjednače na tabeli sa aranđelovčakama ili da im se približe na jedan bod , što bi završnicu ovosezonskog plej-ofa kod rukometašica učinilo zanimljivom i neizvesnom u nastavku dogravanja za najvažniji trofej u Srbiji.

Ta nada poprilično je splasnula posle prvih 15-ak minuta utakmice , baš onda kada je Izvor počeo da podiže razliku u odnosu na Naisu posle početnog ispitivanja snaga i igre „gol za gol“. Serijom od 7:0 , od rezultata 4:5 u 8 minutu domaćin je u 20-om minutu utakmice stigao od -1 na + 6 , i rezultata 11:5 , i već tada je najavio da ovoga puta Naisa nema šta da traži u duelu sa raspoloženim aranđelovčankama koje su do najveće prednosti u prvom poluvremenu od 8 golova razlike prvi put stigle u 25 minutu kada je aktuelaan rezultat bio 15:7. Ta prednost do isteka 30-og minuta smanjena je na -6 , pa se na odmor otišlo rezultatom 18:11.

U dobroj formi , bek Izvora Bukovičke Banje Ana Tomković

U nastavku utakmice slična slika kao i u prvom poluvremenu... Najpre po nekoliko naizmeničnih golova na obe strane , a onda i sigurnija igra domaćeg tima koji do najveće prednosti u ovom meču od 9 golova razlike dolazi u 39 minutu kdo rezultata 23:14. Naisa u tom trenutku za samo 4 minuta pravi seriju od 0:4 i ponovo stiže na podnošljivijih – 5 u odnosu na domaći tim. Izvor Bukovička Banja vraća razliku na 6 golova i do kraja meča kontrolišee igru i rezultat za konačnh 31:26 i pobedu koja na tabeli pravi razliku u odnosu na Naisu od 4 boda prednosti , a posle sinoćnjeg , po treći put ove sezone , nerešenog rezultata u Inđiji gde su igrali Železničar i još uvek aktuelni šampion Radnički , (21:21), i velikih 6 bodova prednosti u odnosu na kragujevčanke sa kojima će narednog vikenda u Kragujevcu lider prvenstva odmeriti snage u utakmici trećeg kola doigravanja za prvaka države.

Teško je zaustaviti kada krene ka golu , majaa Radoičić,srednji bek Izvora BB

Pred oko 700 gledalaca utakmicu Izvora Bukovičke Banje i Naise , sudili su arbitri Ivan Mošorinski iz Novog sada i zrenjaninac Aleksandar Pandžić , koji su dosudili ukupno 17 sedmeraca od kojih je domaćin preko Milice Danilović realizovao svih 8 , dok su nišlijke od 9 , iskoristile 8 penala (Hristina Nedeljković tri od 4 , Anastaazija Đoković 3 i Katarina Radović 3 penala).

U veoma fer i korektnoj utakmici upisano je i 3 isključenja od kojih jedno Milici Anić u Izvoru i dva za rukometašice Naise: Anastaziju Đoković i Katarinu Radović

Aranđelovačka publika imala je prilike da aplauzima pozdravi još jednu , veoma značajnu pobedu svog tima , i uprkos sigurnom vođstvu domaćina , povremeno reguje sa oduševljenje , na nekoliko lepih akcija , golova i lucidnih asistencije svojih igrača , pre svih iskusnih: Sanje Rajović , Milice Danilović i Danijele Ilić , kao i mlade Ane Tomković , te brzih krila Ane Kojić i Timee Rabate , kao i na crti Marije Petrović i na golu Ane Kačarević koja je unela preko potrebnu sigurnost u svoj tim , onda kada je odbrana Izvora Bukovičke banje popuštala pred naletima Naise.

Igrala protiv "svojih" , Marija Petrović , kružni napadač aranđelovčanki

Najefikasnija u domaćem timu bila je Milica Danilović sa 8 golova iz penala , po 5 su postigle: Ana Tomković i Sanja Rajović a gol manje Timea Rabata. Po 2 puta u strelce su se upisale: Ana Kojić , Maja Radoičić i danijela Ilić , a 1 pogodak svom bivšem kliubu dala je i Marija Petrović.

U gostujućem timu preciznija od ostalih bila je Katarina Radović sa 7 golova (2 iz penala) , po 5 puta su mrežu Ane Kačarević i Marijane Karić zatresle Anastazija Đoković i kapiten Hristina Nedeljković dok je gol manje postigla Maja Veljković. Dva gola za Naisu postigla je Katarina Tanasković a po jedan: Milena Milojević , Aleksadra Pešić i Aleksandra Stefanović.

Detalj sa konferencije za medije po zvršetku utakmice

Po završetku utakmice u SRC „Šumadija“ održana je konferencija za medije na kojoj su govorili treneri Naise Svetislav Jovanović i Izvora Bukovičke Banje Živojin Maksić , kao i igrači Anastazija Đoković (Naisa) i Marija Petrović (Izvor Bukovička Banja).

Prilog regionalne Radio Televizije „Sunce“ iz Aranđelovca

Posle još jednog nerešenog rezultata Železničara i Radničkog u Inđiji , rezultatom 21:21 , poluvreme 11:10 , na tabeli vodi Izvor Bukovička Banja sa 13 bodova , naisa je na drugom sakupia 9 , treći je Radnički sa 7 , a na ćetvrtoj poziciji je Železničar sa 3.

Rezultati drugog kola plej-ofa Super lige za rukometašice

U trećem kolu plejofa Izvor gostuje u Kragujevcu narednog vikenda dok će Železničar u goste Naisi u Niš.

Tabela Super lige posle drugog kola doigravanja za titulu

Foto: Milan Jovanović iz Aranđelovca

 


6 .kolo SRLS Play Off
Železničar 25 : 30 Naisa
Izvor Bukovička Banja 23 : 24 Radnički
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Izvor Bukovička Banja 12 8 1 3 17
2 Naisa 12 7 1 4 15
3 Radnički 12 5 3 4 13
4 Železničar 12 0 3 9 3