XS
SM
MD
LG

Milan Simojlović: Kraljevčanin sa Šćećinom u elitu

Mladi kraljevački odbojkaški trener Milan Simojlović je sa svojim klubom Espadom iz Šćećina uspešno okončao sezonu u poljskoj Drugoj ligi. Ostvario je veliki uspeh plasmanom u elitnu ligu Poljske.

- Došao sam u avgustu sa Dejanom Brđovićem u odbojkaški klub Espadon iz Šćećina kao njegov prvi pomoćnik. Nažalost, zbog bolesti pred sam početak lige Dejan je morao na operaciju tako da je gazda kluba (Jakub Markijevič inače bivši reprezentativac Poljske, prim.S. P.) na Dejanovo insistiranje odustao od angažovanja novog trenera i dao mi šansu da vodim ekipu dok se Dejan ne vrati na teren. Tako je i bilo. Nakon nekoliko kola Dejan se vratio i bio sa ekipom ali, nažalost, samo do decembra kada na našu veliku žalost preminuo.

 

Radost sa navijačima posle meča u plej ofu

Prihvatio si se teškog posla i na kraju uspeo da slaviš sa svojim igračima.

- Radili smo naporno i to je donelo odlične rezultate. Maestralno smo odigrali drugu polusezonu i napravili skor od deset pobeda uz tri poraza. Na kraju, zauzeli smo četvrto mesto i plasirali se u plej of.

Ipak, za ulazak u viši rang nije potrebno ostvariti samo dobar plasman.

- Pravila u Poljskoj su takva da se u januaru šalju kandidature za igranje u višem rangu. Komisija proverava halu, budžet, organizacione sposobnosti kluba i tek tada daje zeleno svetlo. To su tehniči uslovi koje treba obezbediti uz plasman među prve četiri ekipe.

 Put do takvog plasmana bio je dosta trnovit.

- Na kraju lige u plej ofu igrali smo sa petoplasiranom ekipom. Igralo se u dve dobijene utakmice. Nama je pošlo za rukom da i na svom i gostujućem terenu ostvarimo pobede od 3:2. Bili su to dueli sa Krispolom.

To je sigurno proslavljeno na najbolji način...

- Naravno posle druge pobede, što je ujedno i značilo plasman među četiri najbolje ekipe i plasman u Plus Ligu, usledilo je veliko slavlje do zore.

 

Dogovor elitu gradi: foto - Simojlović i prvotimci

 

Dogodilo se posle tog meča i nešto zaista neverovatno za odbojkaške prilike.

- Razlog više za slavlje je i dodeljena nagrada MVP meča koja je došla u moje ruke i tako je prvi put napravljen izuzetak da umesto igrača titulu dodele treneru!

 Sa kakvim ambicijama će vaš klub krenuti u viši rang takmičenja?

- Ambicije su i dalje iste, iako smo ostvarili cilj plasmanom u plus ligu. I dalje idemo samo na pobede i demo na osvajanje titule što da ne. Na tom putu prvo nas čeka polufinale sa ekipom Katovica koja se kao i mi plasirala u plus ligu a zatim i veliko finale. Nadamo se najboljem.

Možda i plasmanu među prvih pet ekipa što bi značilo i izlazak na evropsku scenu.

 - Za tako nešpto ekipa treba da pretrpi promene pre svega mislim na zvučna pojačanja. Moja je želja da to budu igrači iz Srbije a biće mesta i za ljude u stručnom štabu. Naravno sa srpskom strukom - rekao je na kraju Kraljevčanin, trener Milan Simojlović.

Ambiciozni predsednik kluba, bivši reprezentativac Poljske, Jakub Markijevič bio je prezadovoljan rezultatima pa otuda i ponuda za novi četvorogodišnji ugovor koji je mladi stručnjak pre dva dana potpisao. Tako će Simojlović i zvanično biti prvi Srbin trener u elitnoj Plus ligi Poljske jednoj od najjačih na svetu.