XS
SM
MD
LG

Vojvodina ponovo ispustila pobedu

Prošlonedeljna šokantna eliminacija iz kupa, nije ostavila traga nad mladom i poletnom ekipom Vojvodine. Novosađanke su bile na dobrom putu da se revanširaju Crvenoj zvezdi, ali su Beograđanke ipak uspele da ostanu neporažene. Vojvodina je ušla u utakmicu oslabljena neigranjem standardnih prvotimki, Dunje Trajković i Marije Jonović, ali su, uprkos tome, igračice trenera Nemanje Savića, pokazala da imaju karakter.

Počelo je onako kako se samo poželeti može. Samo što su krenule sa centra, fudbalerke u plavim dresovima, krenule su u napad po desnoj strani. Loptu je u svom posedu imala Ivana Malijar, krenula je od polovine terena u stilu vrhunskog slalomaša, ostavljajući za sobom, jednu za drugom igračce Crvene zvezde. Potom je, na ivici šesnaesterca, odigrala povratni pas za svoju imenjakinju Trbojević, a jedna iz plejade Vošinih 16-godišnjakinja, preciznim udarcem, poslala loptu u gornji levi ugao. Vođstvo Novosađanki, delovalo je na domaće igračice kao hladan tuš, od koga se nisu oporavile tokom celog prvog poluvremena. Vojvodina je kontrolisala igru, dok su Beograđanke bezuspešno pokušavale da dugim loptama uposle svoje isturene igračice. Imala je Voša još par solidnih prilika da duplira prednost, ali je, u dva navrata, Marija Kovačević, bila nedovoljno koncentrisana. Jedinu pravu priliku za postizanje pogotka, domaće su imale sredinom prvog poluvremena, preko svoje najbolje igračice, Milice Mijatović. Kapiten Crvene zvezde je uputila pravu bombu sa ivice šesnaesterca, lopta je krenula  pod prečku, ali je Tanja Đapić, poletela kroz vazduh i izbila je u korner.

Odnos snaga na terenu u drugom poluvremenu, promenio se u korist domaćina. Fudbalerke u crveno-belim dresovima, krenule su mnogo odlučnije, agresivnije i konkretnije u želji da što pre dođu do izjednačenja. Odbrana Vojvodine, povijala se pred naletima igračica Crvene zvezde, izvedeno je nekoliko uzastopnih kornera, ali bez konkretnog rezultata. Na drugoj strani, milimetri su odlučili da Vojvodina ne povede sa 2 : 0. Danijela Kolarić se veštim driblingom oslobodila jedne protivničke igračice, uputila pas u prazan prostor, između Zvezdinih štopera, a Adrijana Delić, munjevito utrčala, šutirala iz prve, ali je lopta prohujala pored same stative. Desetak minuta kasnije, Delićeva se sama izborila za čistu situaciju. Kapiten Vojvodine je bila snažnija u duelu, oduzela loptu štoperu domaće ekipe, krenula sama ka golu, gađala suprotni ugao, ali je ponovo bila neprecizna. Naravno, usledilo je nepisano fudbalsko pravilo, kad propustiš stopostotne šanse, stigne te kazna, pa je tako i  Crvena zvezda je došla do izjednačenja. Neko od napadača domaće ekipe, uputio je udarac, iskosa sa desne strane, lopta je nošena efeom, pogodila desnu stativu, a Milica Mijatović je, sa gol linije, poslala u mrežu.
Poslednjih 15-tak minuta, proteklo je u silnim atacima Crvene zvezde, koja je, osokoljena postignutim golom, pokušavala da dođe do potpunog preokreta. Malo je falilo da i uspeju u toj nameri, ali ih je u tome sprečila Tanja Đapić, koja je dva puta, maestralno intervenisala i sačuvala svoju mrežu, posle šuteva Mijatovićeve i Stojanovićeve. Par minuta pre kraja, domaće igračice su još jednom pogodile stativu.
Kada se, na kraju, sve sabere, rezultat je pravi odraz snaga na terenu. Vojvodina je dominirala u prvom, Crvena zvezda u drugom, a obe ekipe, propustile su po nekoliko zrelih prilika. Utakmica je protekla u izuzetno fer i korektnoj igri, bez ijednog žutog kartona, uz odlično sušenje Marine Višnjić.

ODLIČNA IGRA IVANE MALIJAR

Celu proteklu sezonu  se Ivana Malijar tražila u igri, pokušavala da, na najbolji mogući način, da svoj doprinos ekipi, ali je nekako, uvek bila nedorečena.
Ova izuzetno vredna i talentovana devojka je u poslednjih nekoliko utakmica pokazala da može biti jedan od važnijih šrafova u Vošinom „pogonskom odeljenju“. Njeno fudbalsko znanje nikad nije bilo sporno, a sada konačno dobija i onu potrebnu dozu sportskog „bezobrazluka“. Sjajno je odigrala susret protiv Crvene zvezde, asistirala kod pogotka, oduzela nebrojeno lopti, odlično pokrivala prostor i dobila većinu duela. Potpuno zasluženo nosi epitet, igrača utakmice.

ŽFK CRVENA ZVEZDA-ŽFK VOJVODINA  1:1 (0 : 1)

Pomoćni teren stadiona „Rajko Mitić“. Gledalaca :150. Sudija :Marina Višnjić (Kragujevac). Strelci : Mijatović (76. min) za Crvenu zvezdu, Trbojević (1. min) za Vojvodinu.

Crvena zvezda: Ivanović, Trišić, Teodosijević, Trifunović (od 65 min Blagojević), Stojanović, Miladinović, Stefanović, Aranđelović, Tenkov, Mijatović, Agbaba

Vojvodina: Đapić, Milanović, Kolarić, Vukčević, Nikolić, A. Savanović, S. Savanović (od 55. min Mićunović), Malijar, Trbojević, Kovačević, Delić.

 


Crvena zvezda 1 : 1 Vojvodina
Spartak 0 : 0 Mašinac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Spartak 9 7 2 0 23
2 Mašinac 9 5 2 2 17
3 Crvena zvezda 9 1 2 6 5
4 Vojvodina 9 0 4 5 4