XS
SM
MD
LG

Počeo šampionat Srbije u daljinskom jahanju

Prošlog vikenda je u Požarevcu održano prvo kolo otvorenog prvenstva Srbije u daljinskom jahanju. U tri kategorije :deca , juniori i seniori nastupilo je 14 takmičarki i takmičara a prve poene u ovogodišnjem šampionatu Konjičkom Klubu “Aranđelovac” doneo je Miloš Matić koji je u kategoriji juniora osvojio treće mesto iza pobednice Željane Marinković iz Konjičkog Društva “Knez Mihailo” iz Požarvca i drugoplasirane Une Ilić iz beogradskog konjičkog kluba “MBM”. Četvrto mesto u ovoj kategoriji osvojila je Iva Mioč na svom Zevsu iz Konjičkog Kluba “Kremen” iz Pančeva.

Miloš Matić i Alisa osvojili prve bodove za Konjički Klub Aranđelovac

Mladi aranđelovčanin na konju Alisa dobro se snašaona stazi u etno parku “Tulba” koju je pripremio i obeležio domaćin i tehnički organizator prvog okupljanja ovosezonskog prvenstva u daljinskom jahanju , Konjički Klub “Knez Mihailo” iz Požarevca. U Konjičkom Klubu “Aranđelovac” izuzetno su ponosni na ovaj rezultat a u prvi plan osim dobrog rezultata Miloša Matića ističu ističu da su imali značajnu pomoć od strane MPI “Pobeda” iz Aranđelovca , koja je obezbedila hranu za konja Alisu sa kojom je Miloš treći prošao kroz cilj.

Pripreme takmičara i konja za početak trke u Požarevcu

U konkurenciji seniora trijumfovao je Tibor Vermeš iz Konjičkog Kluba “Radanovac” , druga je bila Tamara Jančić iz Konjičkog Društva “Knez Mihailo” iz Požarevca dok je treće mesto osvojila Maša Ognjenović na svom konju Akbaar iz beogradskog kluba “MBM”.

Najuspešniji takmičari prvog kola prvenstva Srbije u daljinskom jahanju

Jedina takmičarka koja je nastupila u kategoriji dece jeste Lara Brus iz požarevačkog Konjičkog Društva “Knez Mihailo”.

Ovogodišnji šampionat Srbije u daljinksom jahanju imaće 4 kola a drugo je na programu 05. Juna u Aranđelovcu kada će domaaćin biti Konjički Klub Aranđelovac. U avgustu mesecu (27.08.2016.godine) prvenstvo se nastavlja trkom u Ivanjici čiji je domaćin KK “Joldaš” , dok je završetak sezone planiran trkom u Beogradu čiji je domaćin i tehnički organizator Konjički Klub “MBM”.

Uprkos kiši organizatori odlično pripremili stazu

Rezultati prvog kola OTVORENOG PRVENSTVA REPUBLIKE SRBIJE u daljinskom jahanju