XS
SM
MD
LG

Komšijski derbi u Derventi

Ništa pobjeda Tekstilca ili Borca neće promijeniti, ali bi trijumf jednih ili drugih donio uzvišenost, sve ono što najpopularniji sport daruje svima koji ga konzumiraju.

Detalj sa prethodnog meča Tekstilca i Borca

Susreti ova dva kluba, a oba su formirani daleke 1919. godine, uvijek predstavljaju nešto novo, praznik najpopularnijeg sporta.

I u Derventi i u Šamcu prebrodili su sve brige oko opstanka, plasirali se u Ligu za prvaka Srpske, pa tamo šta se ostvari. Doduše, gosti su u mini krizi rezultata, ali, život nas uči, ništa vječno nije. U Tekstilcu se, ipak, nadaju najboljem.

"Uvažavamo naše sportske prijatelje iz Šamca. Istina je da je Borac ušao u krizu rezultata, ali je tačno da imaju odličan tim, vrijednu struku, organizaciju za svaku pohvalu. Lišeni smo usluga Šamčanina Igora Susakovića, oporavlja se od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći. Svi drugi su tu, očekujem ozbiljnost i sugestivnost, naš trijumf", rekeo je Bojan Magazin, trener Tekstilca.

U gostujućem taboru, stanje je složenije.

"Nema kartoniranog Zlatka Mirića, od ranije je povrijeđen Nikola Šarkanović. Međutim, Stefan Ignjić je u četvrtak na treningu doživio prelom ključne kosti i nema ga na duže vrijeme. Zbićemo redove i odigrati najbolje što možemo. Mislim da će to biti istinski komšijski derbi. Vjerujem da neće izostati dobra posjeta na tribinama. Biće to praznik najpopularnijeg sporta", obećao je Predrag Lukić, trener Borca.

TEKSTILAC: Plisnić, Marić, Rastović, Jolović, Kovač, Đuričić, Komlenović, Prljeta, Đukić, Guzina, Duspara. Trener: Bojan Magazin.

BORAC: Smajić, Perić, Dujmušić, Galešić, Mujčić, Paležnica, P.Maksimović,  Hasanović, Arsić, Đurić, Šuka. Trener: Predrag Lukić.

(Autor: Slađan Jeremić)


Borac 2 : 2 Tekstilac
Mladost (VO) 3 : 2 Zvijezda 09
Krupa 4 : 0 Kozara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 32 23 5 4 74
2 Mladost (VO) 32 18 8 6 62
3 Tekstilac 32 13 12 7 51
4 Kozara 32 14 7 11 49
5 Zvijezda 09 32 13 9 10 48
6 Borac 32 8 8 16 32