XS
SM
MD
LG

Borković na pobedničkom postolju posle prve trke u Belgiji

Trećeg trkačog vikenda na legendarnoj stazi Spa Frankošamp, najbolji srpski automobilista Dušan Borković nastavio je pohod u svetskom šampionatu sjajnom vožnjom prvo u kvalifikacijama u kojima je osvojio prvu pol poziciju u sezoni I maksimalnih pet  bodova, a zatim i u prvoj trci koju je završio na trećoj poziciji I popeo se na pobedničko postolje. Tako  je vozač NIS Petrol by B3 racing tima  pred drugu trku sakupio 20 bodova i u generalnom plasmanu trenutno zauzima  šestu  poziciju sa 47 poena.

Posle sjajne vožnje u kvalifikacija I osvojene pol pozicije, Borković je istim tempom nastavio I u trci samo nekoliko sati kasnije.  Nakon nešto slabijeg starta, srpskog asa su na samom početku  prestigli Aku Pelinen I Pepe Oriola I ovakav poredak je zadržan do kraja trke, pa se najbolji srpski automobilista po drugi put u sezoni popeo na pobedničko postolje. Borković je tokom cele trke pravio odlična vremena, a najbolji je bio u prvom I trećem sektoru.

„Posle svih pehova koji su mi se desili u Portugalu, ovo je zaista sjajan početak vikenda na mojoj omiljenoj, a sigurno i najtežoj stazi TCR šampionata, a I sveta. Moj B3 racing tim uspeo je da sredi automobil posle sudara koji sam imao u Eštorilu. Dosta smo radili od prethodnog trkačkog vikenda kako bismo uočili greške koje smo pravili u set upu zbog nedovoljnog poznavanja automobila. Videli ste da opet nisam najsjanije startovao, ali to je nešto na čemu konstantno radimo i na čemu i Seat mora da poradi, ali siguran sam da ćemo I to srediti. Važno je da imam brzinu. Ostvarivao sam dobra vremena tokom cele trke.  Poznajem ovu stazu I uživam u njenin izazovima. Kada je vozač najbrži to znači da je na samoj granici I blizu izletanja. I danas je bilo nekoliko incidenta. Najvažnije je da je moj klupski kolega Taši dobro, posle strahovitog izletanja sa staze koje je imao, a ja se iskreno nadam da ću sutra biti još bolji” rekao je Borković posle trke na stazi Spa Frankošamp.

Srpski as će, na osnovu obrnutog poretka ostvarenog redosleda na kvalifikacijama, na sutrašnjoj trci startovati sa desete pozicije.

Od vikenda u Belgiji, TCR šampionatu pridružuju se i Gregori Gilvert i Džimi Kler koji će voziti pežoe za Sebastian Loeb Racing tim, a na Spa Frankošampu nastupa i domaći vozač Pjer Iv Kortal, kao i Finac Anti Buri. Za sada su se iz šampionata povukle Alfe i Subare kako bi poradili na razvoju vozila kroz testove.

Druga trka trećeg trkačkog vikenda TCR serije održaće se u subotu u 12:20 časova uz direktan prenos na RTS2.