XS
SM
MD
LG

Vojvodina odbranila titulu

Juniori OK Vojvodina NS seme iz Novog Sada odbranili su titulu prvaka Srbije. Oni su u Kraljevu, na finalnom turniru, ostvarili sve pobede,a odlučujuću protiv beogradskog Partizana maksimalnim rezultatom 3-0. Posao im je bio olakšan, jer zbog zdravstvenih problema poslednji meč na prvenstvu nije odigrao najbolji igrač „crno-belih“ Boris Buša, ali po svemu prikazanom puleni Siniše Gavračnčića su zaslužili titulu.

Zadovoljstvo zbog titule, još jedne u nizu, je prisutno. Ipak, osnovni cilj je da stvaramo igrače koji bi našem klubu doneli titulu seniorskog prvaka Srbije i verujem da će se to u narednoj sezoni dogoditi. Moram da istaknem da ovaj sistem takmičenja, koji je uveden od ove godine za mlađe kategorije, nije dobar i već sada apelujem da se promeni. Mnogo utakmica u tri dana, previše je to za ovaj uzrast,a pogotovo za mlađe. Videlo se to i u ovoj finalnoj utakmici, igrači su bili dosta istrošeni, nije pružena igra kakvu konkretno moj tim može da odigra. O tome bi moralo da se razmišlja – naglasio je po završetku turnira Siniša Gavrančić trener juniora Vojvodije NS seme.

David Mehić MVP finalnog turnira u Kraljevu i selektor junirske reprezentacije Srbije Vladimir Vasović

Za najboljeg igrača turnira proglašene je mladi reprezentativac David Mehić iz redova novog-starog juniorskog šamiona Srbije.

Veoma sam srećan ovim proglašenjem, a još više našom titulom. Došli smo u Kraljevo da budeemo najbolji, da odbranimo trofej i usleli smo u tome. Veoma teško takmičenje, mnogo utakmica u malo vremena, nama su problem predstavljale utakmice u jutarnjim terminima ili za vreme ručka, na to nismo navikli, ali izdržali smo sve i zasluženo stigli do trofeja – nije krio zadovoljstvo David Mehić jedan od najtalentovanijih odbojkaša u našoj zemlji.

Spartak iz Ljiga je takmičenje završio na trećem mestu, ali za orikazanu igru puleni Bogdana Veličkovića su pobrali simpatije odbojkaške publike u Kraljevu. Zanimljivo je bilo u borbi za plasman od 4. do 6. mesta gde su sve tri ekipe imale po tri boda, ali je set količnik bio na strani beogradskog Laki Stara, koji je iza sebe ostavio kragujevački Radnički i Niš. U grupi za plasman od 7. do 9. mesta Novi Sad je ostvario dve pobede, a VGSK-a jednu, dok se Partizan iz Bača morao zadovoljiti devetim mestom. najslabiji rezultat ostvarila je kraljevačka Ribnica, poslednjeplasirana na finalnom turniru, a za utehu „musketarima“ ostaje da su bili odlični organizatori i sjajni domaćini.

SELEKTOR ZADOVOLjAN

Nagradu najbloljem igraču finalnog turnira uručio je Vladimir Vasović selektor juniorske reprezentacije Srbije.

Odlično organizovan turnir, što nije lako po ovom sistemu takmičenja. Video sam dosta toga novog, neke igrače koji su i za mene iznenađenje i vrlo brzo će dobiti šansu, dok su neki igrama samo potvrdili svoj reprezentativni status. Čeka nas juniorsko EP u Bugarskoj i verujem da ćemo se uspešno pripremiti za to takmičenje - naglasio je selektor Vasović.

REZULTATI POSLEDNjEG DANA

Od 1. do 3. mesta: Spartak (Ljig)-Vojvodina NS seme 2-3

                              Vojvodina NS seme-Partizan (BG) 3-0

od 4. do 6. mesta: Niš-Laki Star 0-3

                             Laki Star-Radnički (KG) 1-3

od 7. do 9. mesta: Partizan (Bač)-Novi Sad 0-3

                             Novi Sad-VGSK 3-1

 

 

Ponovo prvaci Srbije - juniori OK Vojvodina NS seme