XS
SM
MD
LG

Ženski fudbal Srbije u stalnom usponu
Ženski fudbalski klub Spartak iz Subotice uspeo je da dva kola pre završetka aktuelne takmičarske sezone teoretski postane novi-stari šampion Srbije u fudbalu za žene. 
 
Današnjim pomalo neočekivanim nerešenim ishodom utakmice između Crvene zvezde i Mašinca, sportska sreća je bila naklonjena "plavim golubicama", za razliku od jučerašnje utakmice u Novom Sadu kada lopta i pored stalnih pokušaja Spartakovih fudbalerki nikako nije htela da uđe u mrežu Vojvodine. 
Subotičanke su cele sezone igrale ubedljivo, kao i prethodnih godina, i već 4 godine ne znaju za poraz u domaćem prvenstvu, a u takmičarskoj sezoni su odigrale svega 3 utakmice sa nerešenim ishodom.
 
Svi nerešeni ishodi su nastali tokom takmičenja u plej-ofu i oni su potvrda da je kvalitet ženskog fudbala u stalnom usponu, a ishodi utakmica sve neizvesniji. Svojevremeno je pokrenuta inicijativu da se izvrši promena u sistemu takmičenja, da se oformi Super liga, da se smanji broj klubova i uvede trokružni sistem plej-ofa i tako napravi otklon od klubova koji su manje zainteresovani da unapređuju i popularizuju ženski fudbal. Sudeći po rezultatima ostvarenim u plej-ofu, uvođenje Super lige je bio pun pogodak za razvoj i unapređenje ženskog fudbala.
 
Zanimljivo je napomenuti da se osvajanjem 6. šampionske titule ujedno završava mandat aktuelnog rukovodstva kluba, koje je na početku svog mandata donelo plan i program rada po kojem je predviđeno da ŽFK Spartak za 6 godina osvoji 4 šampionske titule. Desilo se da je praksa bila učinkovitija od planova. 

Vojvodina 4 : 5 Crvena zvezda
Mašinac 0 : 0 Spartak
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Spartak 12 8 4 0 28
2 Mašinac 12 6 4 2 22
3 Crvena zvezda 12 2 3 7 9
4 Vojvodina 12 0 5 7 5