XS
SM
MD
LG

Pioniri Borca šampioni Srpske

U finalu završnog turnira FS RS za pionire koji je održan u Foči mladi fudbaleri banjalučkog Borca bili su uspješniji od Radnika iz Bijeljine. Po veoma teškom vremenu viđena je veoma dinamična utakmica, mladi fudbaleri oba tima prikazali su dopadljivu igru, a viđeno je i dosta lijepih poteza i jakih duela.

Pioniri Borca / foto: FK Borac Banjaluka

Poveli su Bijeljinci, a izjednačenje Borcu je donio Nikola Rogić, postavivši tako i konačan rezultat, ali treba istaći da su obje ekipe imale nekoliko dobrih prilika.

Kako pravila nalažu, pristupilo se izvođenju penala, u kojima su Borčevi dječaci pokazali više koncentracije i smirenosti. Golman Gašić, koji je proglašen za najboljeg golmana turnira, u prvoj seriji brani penal, a njegovi drugari Vujmilović, Bobić, Stojičić i Rogić su redom bili precizni i veliko slavlje je moglo da počne.

Novi šampioni Republike Srpske su postali: Gašić, Živković, Arsić, Bobić, Milojević, Vrebac, Turanjanin, Rogić, Vujmilović, Bosnić, Stojičić, Orašanin, Božić, Čavić, Gajić, Vrhovac, Amidžić, Čolić i Grbić, te treneri Dragan Benić i Predrag Majkić, a ne treba zaboraviti ni fizioterapeuta Vladimira Zeca.

Trener Dragan Benić nakon finala je rekao:

"U finalu je viđen odličan fudbal. Ipak, mi smo bili srećniji i spretniji i zasluženo nosimo pehar u Banjaluku. Ovo je nagrada za dječake koji na svakom treningu i svakoj utakmici daju svoj maksimum. Pred nama je sada razigravanje na nivou BiH i sigurno je da ćemo opet dati sve od sebe da na najbolji način predstavimo svoj klub, grad i Republiku Srpsku".

Kapiten Nikola Turanjanin je dodao:

"Bili smo prava ekipa. Bilo je teško odigrati dvije utakmice u dva dana. Dali smo sve jedan za drugog i vjerovali smo u pobjedu. Ako se uzme u obzir činjenica da treniramo u teškim uslovima u kasarni Kozara, ovaj uspjeh je još veći. Nadamo se da će neko prepoznati naš trud i odricanje i da ćemo uskoro dobiti teren sa vještačkom travom".

U utakmici za treće mjesto domaća Sutjeska je rezultatom 2:1 savladala Mineral iz Teslića pa će i Fočaci, uz Borac i Radnik, predstavljati Republiku Srpsku na završnom razigravanju za šampiona BiH.

FINALE: RADNIK – BORAC 1:1 PENALIMA 2:5

Gradski stadion u Foči. Gledalaca: 50. Sudija: Slavoljub Gogić (Istočno Sarajevo). Strijelci: 1:0 Tomić (23), 1:1 Rodić (62). Žuti kartoni: Stanišić, Tomić (Radnik), ARsić (Borac). Crveni karton: Boris Simić (Radnik) u 11. minutu.

RADNIK: Vasić, Tomić, Stanišić, Ristanović, Ćatić, Rakić, Radić, Dujković, Mitrović, Nikić, Simić.

BORAC (BL): Gašić, Živković (od 56. Amidžić), Milojević, Bobić, Vrebac, Bosnić (od 43. Grbić), Vujmilović, Turanjanin, Stojičić, Rogić, Arsić (od 20. Gajić).

ZA TREĆE MJESTO: SUTJESKA – MINERAL 2:1 (0:0)

Gradski stadion u Foči. Gledalaca: 100. Sudija: Zoran Soknić (Istočno Sarajevo). Strijelci: 1:0 D. Mojović (40 – penal), 2:0 Vuković (43), 2:1 Davidović (61). Žuti kartoni: Plemić, D. Mojović (Sutjeska), Selimanović (Mineral). Crveni kartoni: Vaso Vuković (Sutjeska) i Mario Gojić (Mineral) u 57. minutu.

SUTJESKA: Plemić, Davidović (od 67. Aleksić), D. Mojović, Prodanović (od 63. Suljić), Vasiljević, Vuković, Šupić, Vladičić, Pavlović, O. Mojović, Vasiljević.

MINERAL: Selimanović, Đekić, Simić, Đukić, Unkić, Letić (od 48. Matić), Pavlović (od 52 Mešinović), Hamzić, Đurić, Topovčić, Gojić.

(Izvor: FK Borac)