XS
SM
MD
LG

Seniorsko prvenstvo Srbije u Subotici, Proleter najbolji

U Subotici je za vikend, u organizaciji Rvačkog kluba Spartak, održano prvenstvo Srbije za seniore, a titulu najbolje ekipe ponela je ekipa zrenjaninskog Proletera sa 39 bodova, tri više od drugoplasiranog Novog Sada, dok je domaćin Spartak bio treći sa 19 bodova. Iako nisu nastupili svi reprezentativci Srbije, pre svih Davor Štefanek, Viktor Nemeš i Aleksandar Maksimović, viđene su kvalitetne i veoma uzbudljive borbe.

U kategoriji do 59 kg najbolji je bio GAZDAG KRISTIJAN iz Kanjiže, koji se posle par godina pauze vratio u rvanje, što se ispostavilo kao pravi potez. U finalu je bio bolji od MIHAJLOVIĆ DEJANA iz Kragujevca, jednog od najvećih iznenađenja šampionata. Mihajlović je na putu do finala u veoma uzbudljivom meču savladao KOLOMPAR SEBASTIJANA, juniorskog reprezentativca iz zrenjaninskog Proletera, koji je na kraju bio treći, kao i SIMIĆ JOVAN iz Novog Sada.

Jedini srpski olimpijac na ovom takmičenju, FRIS KRISTIJAN iz Proletera, bio je neumoljiv u kategoriji do 66 kg. Osvojio je titulu bez izgubljenog boda, a u finalu je savladao BOŠKOV BOBANA iz Novog Sada. OSMIĆ ALEN je osvajanjem trećeg mesta doneo prvu seniorsku medalju za “Soko” iz Sombora, a treći je bio i iskusni DIMITRIJEVIĆ PERICA iz kragujevačkog Radničkog.

Frisov klupski kolega, i brat blizanac srpskog olimpijca Viktora Nemeša, MATE NEMEŠ, takođe nije izgubio poen na putu do titule u kategoriji do 71 kg. U finalu je bio bolji od “zemljaka” iz Sente, VAŠ TAMAŠA, dok su treći bili ČIKOŠ NORBERT iz redova domaćina, i VUKOVIĆ SLAVKO iz Novog Sada.

U kategoriji do 75 kg, talentovani ALEKSA ERSKI iz Partizana, potvrdio je titulu juniorskog prvaka države od pre nedelju dana, pobedivši vršnjaka ĐORĐA ŠEVIĆA iz Fruškogorca iz Sremske Kamenice. Treći je bio mladi BORIS PETRUŠIĆ iz Proletera, dok je DARKO PANTELIĆ iz valjevske Mladosti osvajanjem bronze svom klubu doneo državnu seniorsku medalju u grčko – rimskom stilu posle 22 godine.

BALAŽ LEHEL iz domaćeg Spartaka, osvojio je titulu u kategoriji do 80 kilograma, pobedivši u finalu, na krilima publike, ČABI VALENTINA iz Proletera. Zrenjaninac je na putu do finala napravio iznenađenje, savladavši u meču punom naboja iskusnog TODOROVIĆ MILANA iz kragujevačkog Radničkog, koji je na kraju bio treći, kao i mladi NIKOLA NIKOLIĆ iz šabačkog Viteza.

PETAR BALO, reprezentativac Srbije iz redova Proletera, bio je dominantan u kategoriji do 85 kilograma. U finalu je pobedio JOVANA IVOŠEVIĆA iz Novog Sada, juniorskog prvaka države. Ivošević je juniorsku titulu potvrdio i na putu do finala, pobedivši vršnjaka ŽARKA DICKOVA iz beogradskog Radničkog, koji je na kraju bio treći, a bronzano odličje osvojio je i GAVRIĆ MLADEN iz somborskog Radničkog.

Najuzbudljivije je bilo u kategoriji do 98 kilograma, gde je titulu osvojio VLADIMIR STANKIĆ iz Novog Sada, koji se na strunjači pojavio posle duže pauze, koju je imao zbog povrede leđa. On je u dramatičnom finalu savladao NIKOLAJ DOBREVA, člana zrenjaninskog Proletera, na oduševljenje velikog broja pristalica Novosađana. Ništa manje slavlja nije bilo ni nakon velikog rezultatskog preokreta u polufinalu, kada je Stankić pobedio DEJANA FRANJKOVIĆA iz redova domaćina. Franjković se morao zadovoljiti trećim mestom, a priliku da se popne na postolje iskoristio je i ĐORĐE PEŠUT, član kragujevačkog Radničkog, koji je bio treći, pritom dobro namučivši Dobreva u eliminacionoj fazi takmičenja.

Uzbuđenja nije manjkalo ni u natežoj kategoriji do130 kilograma. NEMANJA PAVLOVIĆ iz Novog Sada je opravdao ulogu favorita, pobedivši u finalu klupskog kolegu STOJANA DEVIĆA. Dević je na putu do finala priredio iznenađenje kada je tuširao BRANKA ŽIVANOVIĆA iz Partizana, koji je bio treći. Bronzanu medalju osvojio je i VUJADIN BOSNIĆ iz Spartaka, koji je pobedio Bobana Živanovića poenima u poslednjim sekundama meča.

REZULTATI:

59 kg:

1. GAZDAG KRISTIJAN POKA
2. MIHAJLOVIĆ DEJAN KGKG
3. KOLOMPAR SEBASTIJAN PRZR
3. SIMIĆ JOVAN NSNS

66 kg:

1. FRIS KRISTIJAN PRZR
2. BOŠKOV BOBAN NSNS
3. OSMIĆ ALEN SOSO
3. DIMITRIJEVIĆ PERICA RAKG

71 kg:
1. NEMEŠ MATE PRZR
2. VAŠ TAMAŠ SESE
3. ČIKOŠ NORBERT SPSU
3. VUKOVIĆ SLAVKO NSNS

75 kg:
1. ERSKI ALEKSA PABG
2. ŠEVIĆ ĐORĐE FRSK
3. PANTELIĆ DARKO MLVA
3. PETRUŠIĆ BORIS PRZR

80 kg:
1. BALAŽ LEHEL SPSU
2. ČABI VALENTIN PRZR
3. NIKOLIĆ NIKOLA VIŠA
3. TODOROVIĆ MILAN RAKG

85 kg:

1. BALO PETAR PRZR
2. IVOŠEVIĆ JOVAN NSNS
3. DICKOV ŽARKO RABG
3. GAVRIĆ MLADEN RASO

98 kg:

1. STANKIĆ VLADIMIR NSNS
2. DOBREV NIKOLAJ PRZR
3. PEŠUT ĐORĐE RAKG
3. FRANJKOVIĆ DEJAN SPSU

130 kg:

1. PAVLOVIĆ NEMANJA NSNS
2. DEVIĆ STOJAN NSNS
3. ŽIVANOVIĆ BRANKO PABG
3. BOSNIĆ VUJADIN SPSU

EKIPNI PLASMAN:

1. RK „PROLETER“ ZRENJANIN 39

2. RK „NOVI SAD“ NOVI SAD 36

3. RK „SPARTAK“ SUBOTICA 19