XS
SM
MD
LG
20.06.2016 Administrator

Finalni turnir u Kraljevu Pionirske fleg lige Srbije 2016.

Kraljevo je, u nedelju 19. Juna, bilo domaćin finalnog turnira Pionirske fleg liga Srbije (za dečake i devojčice ispod 15 godina).  Fleg tim Meridian Indians odbranio je titulu šampiona Srbije, pošto je na ovom turniru, pobedio oba svoja rivala – najpre SBB Vukove sa 18 : 12, a potom i domaćine, ekipu Royal Crowns sa 21 : 7. Ujedno, Kraljevske krune su bile domaćin i deci iz Dečijeg SOS sela.

U ovogodišnjem takmičenju, koje je počelo drugog vikenda aprila, nadmetalo se 13 ekipa koje su bile regionalno podeljene u tri grupe. Pobednici grupa, a nakon ukupno odigranih pet turnira grupe „Centar”, odnosno četiri turnira za grupe „Sever” i „Jug”, sastali su se na finalnom turniru u Kraljevu, kako bi se borili za naslov držanog prvaka u fleg fudbalu.

Finalni turnir je otvoren utakmicom između Beograđana i Kraljevčana koju su dobili domaćini sa 33 : 22. Dečaci sa Ibra su već u prvom poluvremenu postigli značajnu prednost od 8:26, nad mladim Vukovima. Međutim u drugom poluvremenu gosti su se približili Kraljevićima, ali opet nedovoljno da ih ozbiljnije ugroze, pa se utakmica završila rezultatom 33:22 za domaći tim.

Druga utakmica je kasnila sa početkom skoro sat vremena, jer  je Inđijce pratila nevolja na putu u Kraljevo, jer im se pokvario autobus, zbog čega su na turnir stigli u poslednji čas i bukvalno iz autobusa istrčali na teren. Duel sa Vukovima je počeo vođstvom beograđana, da bi odmah zatim i povećali prednost na 12:0, nad umornim Inđijcima. Međutim do poluvremen Indijanci su uspeli da izjadnače, a u drugom poluvremenu da  povedu i pobede sa konačih 18:12.

U poslednjem meču ujedno odlučivalo o tituli. Inđija Indians, od kada se u SAAF igra fleg fudbal su jedini klub čija se ekipa plasirala svake godine na finalni turnir fleg lige, sa druge strane Kraljevo Royal Crowns su klub koji od kada se uopšte u Srbiji igra fleg fudbal, od 2007. Godine, nije uspeo da se plasira samo na jedan, prošlogodišnji finalni turnir, zbog smene generacija, ali ove godine ta nova generacija je došla do finala. Ove sezone fleg tim Inđije je osvojio svoju treću zlatnu medalju, posle 2010. i 2015. godine.  Dok je fleg tim Kraljeva do sada dva puta bio prvak Srbije, 2007. i 2014. godine. Dečaci iz Inđije su ove sezone zasluženo poneli titulu šampiona, budući da su kroz celo takmičenje nanizali sve pobede i u završnicu stigli bez ijednog poraza. Kraljevo je imalo samo dva poraza tokom četiri turnira, oba od tima Jagodina Black Hornets, ali isto toliko i pobeda nad tim timom, kao i sve pobede nad ostalim timovima iz grupe, što ih je takođe zasluženo dovelo do finalnog turnira. Podsetimo se kako su izgledale grupe. Sever grupa: Inđija Indians, Kikinda Mammoths, Sombor Celtis i Sirmium Legionaries. Centar grupa: Beograd Vukovi, Zemun Pirates, Obrenovac Hawks, Mladenovac Forestlanders i Beograd Blue Dragons. Jug grupa: Kraljevo Royal Crowns, Jagodina Black Hornets, Kragujevac Wild Boars i Bor Golden Bears.

Poslednja utakmica finala je bila veoma uzbudljiva, odlični timovi oba tima su dali sve od sebe, ali Inđijci su uspeli da na poluvreme odu sa blagom prednošću od 14:7. Krune su u drugom poluvremenu pokušavale na sve načine da izjednače rezultat, međutim nisu uspeli, dok sa druge strane gosti su uspeli da povećaju prednost za još jedan tačdaun i tako dođu do konačnog rezultata utakmice i pobede. Inđija je prvak Srbije za 2016. godinu u beskontatnoj verziji američkog fudbala – fleg fudbalu.

Mladi Vukovi su se okitili bronzanim medaljama, dok su Kraljevčani osvojili srebrna odličja. Njima je pripala još jedna nagrada – za najkorisnijeg igrača finalnog turnira (MVP) proglašen je Lazar Perišić. Zanimljivo je da je nakon prvog, ovo tek drugi turnir mladog i sjajnog Perišića, jer je skoro celu ligu morao da propusti zbog apendicitis-a i operacije. Pored trofeja, MVP je kao nagrade dobio i  Nike dres/marker za američki fudbal, kao zastavu Srbije potpisanu od strane svih igrača, svih timova finalnog turnira.

Osim zlatnih medalja koje su uručene novim starim šampionima Srbije, priznanje je dobio i glavni trener Meridian Indiansa Ivan Prskalo kao najbolji trener Pionirske fleg lige Srbije (U15), i to zahvaljujući glasovima trenera svih ekipa koje su ove godine učestvovale u takmičenju. Podsetimo, Ivan Prskalo biće pomoćnik glavnom treneru fleg reprezentacije Srbije Darku Štableru na predstojećem evropskom prvenstvu koje se početkom avgusta održava u Beogradu.

Plaketu za najboljeg fleg trenera u 2016. godini, kao i MVP trofej najkorisnijem igraču finala je uručio selektor reprezentacije Srbije, Darko Štabler. Medalje za sve učenike i to zlatne za prvo, srebrne za drugo i bronzane za treće mesto, kao i pehare za sva tri mesta, je uručio Dejan Vujanić, komesar takmičenja SAAF.

Sastavi ekipa

Kraljevo Royal Crowns: Luka Filipović 87 C, Strahinja Jovančević 8 LB, Saša Kovačević 1 QB/WR, Aleksa Bošković 11 WR, Filip Bešević 85 CB, Vuksan Veselinović 99 C, Marko Đokić 21 CB, Andrej Milicević 9 WR, Petar Živković 45 C, Lazar Perišić 13 WR/S, Filip Đokić 7 WR, Strahinja Kostić 31 QB/CB, Luka Radaković 10 CB, Blagoje Spasić 20 S, Luka Tanasijević 24 RB, Petar Žiravac LB 3. Zbog povrede nisu igrali Mateja Trifunović. Kao i de;aci koji od skoro treniraju: Stefan Jovanović, Nikola Marković i Ignjat Vasković. Glavni trener fleg programa „Kraljevskih kruna” je Dušan Kostić, a pomoćni Darko Lešević.

Beograd SBB Vukovi: Luka Popović #12 QB, Petar Bezmarević #13 LB, Petar Derikonjić #13 S, Andrej Ignjatović #15 QB, Vladimir Mamula #18 WR, Viktor Ilić #22 CB, Nikola Simunović #24 CB, Mateja Žagar #27 CB, Nikola Treskanica #31 LB, Andrej Naumović #41 CB, Luka Labović #52 WR, Nikola Petrović #53 S, Andreja Ivanović #55 RB, Aleksa Jeremić #66 C i Luka Kastratović #99 LB. Glavni trener najmlađe selekcije SBB Vukova je Slobodan Obradović.

Inđija Meridian Indians: Stefan Zarić 17 QB/LB, Aleksandar Živanović 25 RB/CB, Vukašin Ugrinović 23 C/FS, Marko Babić 3 WR/FS, Jovan Davidović 88 WR, Milan Zorić 36 CB, Luka Vinčić 48 WR/CB, Marko Žurkić 7 RB, Jovan Budimir 34 CB/WR, Aleksandar Stefanović 10 C/LB, Uroš Opačić 52 LB/C, Radovan Kuvačić 99 C/LB, Marko Vasiljević 47 CB/WR i Nikola Ljubojević 44 FS/WR. Ivan Prskalo, je glavni trener Meridian Indiansa.

Rezultati:

SBB Vukovi – Royal Crowns 22 : 33 (poluvreme 8 : 26)

Meridian Indians - SBB Vukovi 18 : 12 (poluvreme 12 : 12)

Royal Crowns – Meridian Indians 7 : 21 (poluvreme 7 : 14)

„Kraljevske krune”, kao domaćin finala, organizovale su svečanu sportsku priredbu. Himnu Srbije pevala je Aleksandra Draganjac, učenica muzičke škole u Kraljevu, uz koreografiju KUD „Karanovac“. Tokom turnira, između utakmica, nastupio je „RC Cheerleaders team” plesne škole „First step”, takođe iz Kraljeva.

Turnir je imao i humanitaran značaj. Posebni gosti bila su deca iz Dečjeg SOS sela, za koje je tim „Royal Crowns” obezbedio poklone u vidu igračaka. Ujedno Krune pozivaju sve da prilikom posete Tempo i Maxi marketima daju dobrovoljni prilog u postavljena kutije Dečijeg SOS sela. Pa se tako na početku prisutnbima obratio Vladan Jevtić, pedagog saradnik iz Dečijeg SOS sela.  U kraljevskom klubu su oduvek mnogo polagali na društvenu odgovornost, smatraju da je veoma važno da se mladi okupljeni u sportu usmere na prave vrednosti.

Za one koji pak nisu bili u mogućnosti da prisustvuju finalu, bio je obezbeđen i uživo prenos s više kamera preko interneta, kao i na Orion IPTV za šta se postarala lokalna Televizija MiX i firma Excalibur. Komentatori su bili, kao stručni Aleksa Denović, prošlogodišnji igrač Tima Sveta i reprezentativac Srbije, inače nekadašnji igrač U15 fleg tima i nekadašnji trener RC fleg tima i kao glavni komentator jedan od osnivača AF u Kraljevu i Srbiji, Bojan Otašević, prvi komesar Fleg lige u Srbiji, pre tačno osam godina. Sjajni komentatori su značajno doprineli odličnoj atmosferi sa svojim zanimljivim i često veoma duhovitim komentarima.

Kraljevski klub se zahvaljuje svim sportistima iz seniorske i ženske selekcijeRC kluba koji su nesebično pomogli da se današnji događaj ovako dobro organizuje.Kao i svim koji su došli i bodrili Kraljeviće na finalu.

U narednom periodu, već od prvog jula nastavlja se fleg program Kraljevskih kruna, pa će svi koji imaju 12 i manje godina nastaviti sa beskontaktnim fudbalom u gradu na Ibru. Ujedno dobar deo tima koji je igrao finale, odnosno svi koji imaju 13, 14 i 15 godina će u isto vreme krenuti sa treninzima pod opremom za predstojeće kadetsko Youth takmičenje. Kraljevske krune pzivaju sve dečake i devojčice U15, kao i momke i devojke (za juniorsku/seniorsku selekciju i ženki tim) koji su zainteresovani za naš sport da nam se jave na telefon 061 207 53 52, ili na email: [email protected] , na sajtu: www.kraljevskekrune.com  , ili preko Facebook stranice: https://www.facebook.com/kraljevoroyalcrowns/


Royal Crowns 0 : 14 Bears
Bedemi 14 : 38 Golden Bears
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por SCR
1 Bears 3 3 0 1.000
2 Golden Bears 3 2 1 0.667
3 Royal Crowns 3 1 2 0.333
4 Bedemi 3 0 3 0.000