XS
SM
MD
LG

Konjički klub Aranđelovac dobar domaćin drugog kola državnog prvenstva u daljinskom jahanju

Odličnu organizacija upotpunjena izuzetnim rezultatima Miloša i Dejana Matića u juniorskoj konkurenciji , kao i Stefana Zarića u kategoriji seniora …

Nadomak Aranđelovca , na prelepim terenima sela Vukosavci , Konjički Klub “Aranđelovac” je u subotu 18.06.2016.godine organizovao drugo kolo "OTVORENOG PRVENSTVA REPUBLIKE SRBIJE" u daljinskom jahanju.

Neizvesno i zanimljivo na stazi... Detalj sa trke u Vukosavcima nadomak Aranđelovca

U tri trke , na 10 , 20 i 40 kilometara , u kategorijama dece , junior i seniora nastupilo je 16 jahača , a u okolinu Aranđelovca sa svojim grlima stigli su takmičari iz: Požarevca , Subotice sa Tare , Beograda , Pančeva …

Za nešto manji odziv , Jelena Obradović , Predsednik Konjičkog Kluba Aranđelovac , ističe , kriv je zgusnut kalendar trka , uslovljen ranijem pomeranjem upravu ove trke , zbog vremenskoh neprilika i obilne kiše , koja je dovela do toga da se jedan broj takmičara već uveliko priprema za Balkanski Kup koji se održava za dve nedelje u Pančevu.

Organizator , Konjički Klub "Aranđelovac" , obezbedio odlične uslove za održavanje trke

Trke su održane na izuzetno zanimljivoj lokaciji , jer se na njoj realizuje i projekat "Eko kamp Vukasovci", za koji je KK Aranđelovac u 2015. osvojio prvu nagradu na nacionalnom forumu za "Zelene ideje", kao i projekat "Zasad jagodičastog voća u selu Vukasovci" , kojim ce klub u budućnosti obezbediti održivost usluge "Hiporehabilitacija" - terapija pomoću konja.

Uprkos sparnom i toplom vremenu , organizator je , uz pomoć brojnih prijatelja kluba , učinio sve da se svi učesnici od takmičara , službenih lica , gostiju … pa preko konja , svi osećaju udobno i bezbedno , i da pre svega za sve bude dovoljno hladovine i osveženja. Dežurna medicinska ekipa Zdravstvenog centra u Aranđelovcu vodia je računa o bezbednosti samih takmičara dok su stručnjaci iz veterine nadzirali zdravlje grla , koja su bila izložena naporima na veoma lepo osmišljenoj , i uredno obeleženoj stazi u Vukosavcima.

Briga o konjima , ali i takmičarima ,  na prvom mestu

REZULTATI:

Kategorija seniori :

I mesto TIBOR VERMEŠ i Shagya VII/2 , konjički klub "Radanovac"

II mesto STEFAN ZARIĆ i Grom , " Konjički klub Aranđelovac"

III mesto MAŠA OGNJENOVIĆ i Vuk, " Konjički Klub Kremen"

Kategorija junori :

I mesto MILOŠ MATIĆ i Alisa , Konjički klub "Aranđelovac"

II mesto ANDREA GNJATIĆ i Oto loš , KD "Knez Mihailo"

III mesto DEJAN MATIĆ i Klara , Konjički klub Aranđelovac"

Kategorija dece:

OLGA STANKOVIĆ i Kasper, konjički klub "Aleksa Dundić"

Pobednici po disciplinama na drugoj trci državnog prvenstva u daljinskom jahanju

Za pobednike po trkama obezbeđene su uz pehare i medalje i prigodne nagrade kako za pojedine takmičare tako i za same konje a ceo događaj privukao je i pažnju ljubitelja konjičkog sporta u ovom delu Šumadije.

Sve u svemu veliko ohrabrenje za nastavak ranije trasiranog puta ambicioznih zaljubljenika ove plemenite životinje ali i ljubitelja prirode okupljenih oko Konjičkog Kluba “Aranđelovac” koji kroz delovanje u više oblasti tesno povezanih sa ljudima i konjima , uporedu razvijaju sport , turizam , brigu o deci i odraslima sa posebnim potrebama , ali i razvoj sela.

Prilog Regionalne Radio Televizije “SUnce” iz Aranđelovca