XS
SM
MD
LG

Osnovan klub malog fudbala Radnički

Grupa entuzijasista i ljubitelja malog fudbala formirala je pre desetak dana Klub malog fudbala Radnički Niš. Idejni tvorac je poznati niški futsaler Nenad Veljković Kempes, koji će sa ovim klubom krenuti od najnižeg ranga sa željom da kroz nekoliko sezona ovaj tim postane pravi sportski brend.

Veljković, koji je u svojoj karijeri promenio mnoge srpske i evropske klubove, a imao priliku da vidi kako se radi i u jednoj Barseloni, kaže da već dugo planira, u saradnji sa Milanom Tošićem i Vladimirom Milovićem, da formira klub i da u obzir nije dolazilo ništo drugo osim Radničkog.

Dugo razmišljam o tome i sve vreme mi je na pameti samo Radnički, koji je sportski brend broj 1 i institucija u regionu. Imaću podršku “meraklija” tako da mislim da je moguće napraviti jednu zdravu sportsku priču - rekao je on.

Popularni Kempes smatra da je na startu postavljena zdrava osnova.

Samo želim da se trenira i igra futsal. Momci koji će biti deo tima su zaljubljenici u ovaj sport i nisu to zbog para. Ne želim da ućarim novac, krećemo od nule, nemamo sponzora i za početak ćemo sami obezbediti sredstva za funkcionisanje kluba - istakao je Veljković.

Ideja za početno finansiranje klubova je jako zanimljiva.

Tokom leta učestvovaćemo na nekoliko noćnih turnira sa pristojnim nagradnim fondom. Ako se dokopamo prvog mesta i neke novčane nagrade, sav novac iskoristićemo za prvenstvene troškove, a da mi bismo izgurali sezonu potrebno nam je oko 1.500 evra - jasan je Nenad.

Ekipa je osvojila već jedno takmičenje - Amater ligu u Nišu, a sa osvojenim parama registrovali su klub u APR-u.

Poseta na sportskim događajima u Nišu je sve manja. Nišlije u poslednje vreme ne mare za sport, a dešavanja u Čairu isprati nekoliko stotina ljudi. Veljković smatra da radom i rezultatima ljubitelji sporta u Nišu mogu da se privuku.

Na nama je da radimo i vredno treniramo, a rezultati će doći. Nadam se da će Nišlije, pre svih Meraklije, prepoznati trud i da ćemo posle određenog vremena imati publiku. Za početak se moramo fokusirati na rad i samo na rad - podvukao je on.

“Mlađi” brat imaće podršku “starijeg”

Među čelnim ljudima Fudbalskog kluba Radnički ideja o formiranju futsal sekcije naišla je na oduševljenje, kaže sportski direktor Marko Jovanović.

“Mlađi” brat imaće podršku “starijeg” u meri u kojoj možemo da pomognemo. Drago mi je da u Nišu još uvek ima interesovanja za sport. U odličnim sam odnosima sa Kempesom i tu sam šta god da zatreba - istakao je on.

Radnički će krenuti od najnižeg, trećeg po redu ranga takmičenja - Regionalna liga FS RIS, a Veljković je za kraj poručio da ne postoji imperativ igranja Prve futsal lige za dve godine, već stabilizacija kluba i maksimalna posvećenost treningu i utakmicama.