XS
SM
MD
LG

Kuglanje: Dragojlović poželeo strelcima srećan put u Rio

BEOGRAD, 23. jul (iknfo centar).- Predsednik Kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović, na poziv sportskog direktora Streljakog saveza Srbije Srećka Pejovića, prisustvovao je svečanom ispraćaju srpskih strelaca na Olimpijske igre u Riju (5-21. avgust).

- Želim vam, u ime svih kuglaša i kuglaških radnika u Srbiji, srećan put i mnogo uspeha u Riju. Mi smo na Šampionatu sveta u maju u istarskom Novigradu bili najbolja nacija i u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji i osvojili 14 medalja, od toga sedam zlatnih, i ove godine smo najuspešniji neolimpijski sport! Streljaštvo je u poslednjoj deceniji i po naš najuspešniji olimpijski sport, i najuspešniji najuspešnijima žele srećan put i radostan, slavljenički, povratak – poručio je Uroš Dragojlović u razgovoru sa Srećkom Pejovićem, koji je veliki navijač srpskih kuglaša.

Na izuzetno lepom druženju brojne ugledne zvanice, među kojima je bio i dr Dane Korica specijalni savetnik predsednika Sportskog saveza Srbije Aleksandra Šoštara, kao i predstavnike medija, pozdravio je Siniša Mašović, predsednik Streljakog saveza Srbije.

Srbija u Riju ima devetoro strelaca, koji će ukupno 18 puta izaći na vatrenu liniju u borbi za trofeje - puška, Andrea Arsović, Ivana Anđušić Maksimović, Stevan Pletikosić, Milenko Sebić i Milutin Stefanović i pištolj: Zorana Arunović, Bobana Veličković, Dimitrije Grgić i Damir Mikec. Prvog dana takmičenja u Riju, 6. avgusta, gađaće vazdušnom puškom Andrea Arsović i Ivana Anđušić Maksimović i vazdušnim pištoljem Damir Mikec i Dimitrije Grić.