XS
SM
MD
LG

DJAKON GAVRILOVIĆ DOBIO VIŠI ČIN I - ISPISNICU

Golman Braće Vuković, zonaša iz Lađevaca, Blagoje Gavrilović ovih dana se najpre obradovao a potom je usledila tuga. Naime, do skoro đakon, Blagoje je napredovao u službi i dobio toliko željeni čin sveštenika. Međutim, odmah zatim stigao je dopis o njegovom raspoređivanju na novo radno mesto. Nova parohija će biti Kosjerić.

- Sa nevericom smo primili takvu vest što je značilo da će nas Blagoje silom prilika napustiti. Ali šta da radimo u pitanju je viša sila. On nam je preko potreban ali već je dobio ispisnicu i poželeli smo mu srećan put - sa žaljenjem priča Vladica Vujanac, sekretar kluba.

Sa druge strane navijači su pokušali da na svoj način zadrže vrsnog vratara. Organizovali su peticiju koju je potpisao veliki broj meštana Lađevaca. Naravno, družba je družba ali sužba je nešto sasvim drugo. Nisu naišli na "razumevanje" da Blagoje, čiji je otac Petar takođe sveštenik, sada u penziji u Cvetkama koje se graniči sa Lađevcima.

Blagoje Gavrilović: Služba je služba Foto: STOLE

- Bilo bi dobro da sam mogao da u našoj parohiji nasledim oca - kaže Blagoje. No, naređenja se moraju poštovati i tu nema pogovora. Odlazim u Kosjerić i tamo ću raditi i nadam se nastaviti fudbalsku karijeru.

Nema sumnje da će za ovog golmana biti mesta pod suncem u tamošnjoj Crnokosoj. Biće to veliko pojačanje za ovaj klub ali i veliki gubitak za Braću Vuković iz Lađevaca.

 

RUKAVICE

Blagoje je zahvaljujući reportaži u listu Sport dobio na poklon par golmanskih rukavica. Darodavac je bio Damir Kahriman vratar Crvene zvezde.