XS
SM
MD
LG
27.07.2016 Dragan Pejić

Doveli pojačanja za vrh tabele

Kao retko kad do sada, novoformirana uprava Kluba, sa Dušanom Antinim i Vladom Lekinom na mestima predsednika i potpredsednika, za kratko vreme povukla je tokom leta niz radikalnih i veoma konkretnih poteza za koje je gotovo izvesno da će rezultirati boljitkom za sveukupnu situaciju u Klubu i njegov nastup u predstojećem prvenstvu u Banatskoj zoni.

-Prvo smo detaljno analizirali minulu sezonu, trenutnu situaciju i sačinili plan za ono što predstoji. Zaključili smo da je minula sezona bila relativno uspešna, mada smo u jesenjem delu osvojili 28 i završili na trećem mestu, ali je proleće bilo mnogo skromnije sa samo 11 osvojenih bodova, ali to je bila posledica brojnih povreda i odlazaka nekolicine ključnih igrača. Pogrešna je bila procena da će sve nadoknaditi plejada naših mladih igrača koji su ‘’bačeni u vatru’’ i u njoj više ‘’izgoreli’’ no ‘’bljesnuli’’. I kako je jasno da će liga u ovoj godini biti mnogo kvalitetnija, prioritet nam je bio dovođenje pojačanja, i to na mesta gde smo procenili, sa trenerom Milankom Mirićem – Mirzom, da smo najslabiji. Neuralgična tačka nam je bio špic napada pa smo na mesto centarfora doveli iskusnog Vukoja iz Banata Banatski Dvor, a u klub vratili našeg ranijieg polušpica Radišića iz Banata, a posle duže pauze počeće da igra i golgeter Zekanović. Uz sjajne vežnjake Cavrića i Radina-Činju vratili smo Popovića iz Banata, a odbranu ojačali, posle operacije kolena, mladim Topićem i iskusnim Jovandićem koji je pauzirao minulu polusezonu. Iz zranjaninskog Proletera smo doveli poletarca Marka Matića koji će sa Koraćem biti ‘’bonus’’ igrač. U klubu su ostali dosadašnji standardni prvotimci Medić, Vasiljević, Todorov, Đukanović, Kovačević, Manojlović, Prokin, Prpa i Perin a svoju šansu će iz prikrajka čekati i nekoliko mladih, talentovanih poletaraca - Arsin, Trnjanov... objašnjava mladi i ambiciozni predsednik kluba Dušan Antin, koji je sve do ove sezone bio prvotimac tima.

Početak prvenstva, zakazan za 13. avgust, Crnjani neće dočekati samo sa novim timom, već i renoviranim klupskim prostorijama, donekle i stadionom. Renoviranje rade ličnim radom simpatizera kluba, pre svih moleri braće Stevana i Mileta Drinića. Čini se da su finansije ostale jedino otvoreni, neuralgični problem o čemu govori potpredsednik Vlada Lekin.

-Naši glavni finansijeri i nadalje će ostati opština Nova Crnja (troškovi takmičenja), JKP ’’8 avgust’’ (troškovi prevoza i održavanje stadiona) i Mesna zajednica (tekući i režijski troškovi) a očekujemo da će pomoći poneki sponzor i donator. No, uprkos konstantnoj oskudici i do sada smo uvek sve svoje finansijske obaveze prema igračima i treneru uredno servisirali, učinićemo sve da tako bude i ubuduće. Da je to tako najbolje pokazuje i činjenica da smo u Klub ovog leta doveli svega dvojicu novajlija (Vukoja i Matića), svi ostali su povratnici (Zekanović, Jovandić, Medić, Radišić i Popović). Da je neko nekada bio nezadovoljan, ne bi se vraćao. Zar ne?

U Srpskoj Crnji su svi ubedjeni da je Budućnost konačno formirala odličan, možda i šampionski tim. Kako će on igrati i kakve rezulktate postizati sada zavisi samo od trenera Mirića i Drinića, jer od toga zavisi i sud o njima – da li su dijamant ili grafit! Srećna je okolnost što Klubu nije im cilj, bar za sada, plasman u viši rang takmičenja. Ova liga je Klubu iz Đurine varoši posve po meri. Pogotovo što je opštepoznato da se šampion ne postaje samo na terenu, a u ligi su finansijski mnogo imućniji timovi, pre svih, Pančevo, Banat iz Zrenjanina i Vršac - koje Budućnost želi da nadigra i uzme im bodove bez obzira budu li ispred nje na tabeli.

Konačno publika. Očekuje se njen masovniji povratak na utakmice, za šta će imati bar dva jaka razloga - gledaće kvalitetniji, očekuje se i uspešniji, tim a tribine će biti u novom ruhu.

Idealan tim

Imala je Budućnost, možda, i boljih sastava, ali opšte je mišljenje da je sada formirani jedan od najboljih u njenoj istoriji: Medić, Prokin (Prpa), Jovandić (Matić), Todorov, Vasiljević, Topić (Đukanović) – Radišić (Korać), Popović (Radin), Vukoje, Zekanović, Cavrić.

Tim Budućnosti, stoje s leva na desno: Drinić – pomoćni trener, Topić, Đukanović, Medić, Perin, Todorov, Vasiljević, Korać, Zekanović, Cavrić, Radišić, Arsin i Mirić – trener. Čuče: Kovačević, Matić, Prokin, Prpa, Trnjakov, Radin, Manojlović, Jovandić, Popović i Vukoje.

Snimio: Goran Savin


30 .kolo Banatska zona
ŽAK 4 : 1 Crvena zvezda (RS)
Mladost (L) 0 : 5 Radnički Zrenjanin
Sloga 3 : 1 Jedinstvo (BK)
Sloboda 8 : 0 Polet
Jedinstvo (NB) 4 : 2 Radnički (S)
Proleter (BK) 1 : 1 Kozara
Vršac United 1 : 0 Budućnost
Radnički (K) 2 : 1 Slavia
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnički Zrenjanin 30 24 4 2 76
2 Kozara 30 19 6 5 63
3 Jedinstvo (BK) (-1) 30 16 4 10 51
4 Jedinstvo (NB) 30 14 6 10 48
5 Vršac United 30 14 5 11 47
6 Sloga 30 15 1 14 46
7 Radnički (S) 30 14 4 12 46
8 Sloboda 30 13 2 15 41
9 Proleter (BK) 30 11 8 11 41
10 Budućnost 30 12 3 15 39
11 Slavia 30 11 5 14 38
12 Radnički (K) 30 11 4 15 37
13 ŽAK (-1) 30 11 3 16 35
14 Crvena zvezda (RS) 30 11 1 18 34
15 Polet 30 7 3 20 24
16 Mladost (L) 30 7 1 22 22