XS
SM
MD
LG

Šteta, moglo je rezultatski bolje! Nezaslužen poraz, gol u nadoknadi! Da li su za dobre rezultate dovoljni Marjan Živković i njegovi fudbaleri ovo je, ipak, Prva liga !!! A drugi!?

Pitaju me sinoć, dok sam se neraspoložen, vraćao iz Jagodine,  neki moji prijatelji,  koji pomno prate Portal hoće li biti onih tzv.  boldiranih ili ,,crnih ,,slova, kurzivom označenih.

 Kada sam prespavao, ili nisam, minulu noć, odlučio sam da ih ima i da ovako u uvodu napišem!

-           Prvo što ću reći, da su Marjan Živković i njegovi momci učinili što su mogli, dali su maksimum i to je ono što se dogodilo na terenu!  To što neki oko Marjana u Klubu, ne znaju šta znači Prva liga  i šta je sve potrebno za ovo takmičenje, gde jedna greška skupo košta,  to je u stvari i najveća muka. Da nešto više razumeju, poslušali bi ga u njegovim japajima da kompletira ekipu. Uostalom ,,čelnik ,,Kluba  se mnogo i ne razume u tu igru dole na zelenom tepihu, a član Uprave zadužen za sportka pitanja, kasnije unapredjen u ,,sportskog direktora,, veliki fudbal igrao je poodavno i toliko se mnogo udaljio od zahteva ove igre da će mu biti potrebno mnogo vremena da ,,obnovi gradivo,,.

-             Njihov odgovor na sva Makijeva zapomaganja da će mu biti potreban još koji igrač, bio je jedan jedini ,,NE,,. A videlo se juče da bi nam recimo Željko Dimitrov dobro došao, a bio je tu, došao nam na noge, a oni mu ni ,,hvala,,što želi da se vrati  nisu rekli. Eno ga na Islandu daje golove!!!

-              Dakle, Radničkom, uz Šilju Stojanovića, videlo se juče, treba upravo fudbaler, brz, jak, koji će da ,,probija,, da beži u kontri. Iskusni golgeter,naš ,, mister gol,, stešnjen izmedju ,,dve topole,, ( štoperi) teško da je nešto mogao.  Uz sve to, videlo se da i neki , koji su dobro igrali u Srpskoj ligi, juče, u drugačijem odnosu snaga, teško igraju onu ,,jučerašnju igru,,! Neke i vreme polako gazi!!!  Maki je vapio, ali ga niko nije čuo, niti je umeo da sluša! Velika, veeelika greška!!!

-           Tvrdim, da je Radnički juče u napadu, pored Šilje Stojanovića imao fudbalera , ,,razbijača,, tipa našeg Željka Dimitriova ili njemu sličnog, Jagodinci bi primili najmanje dva! Ovako, primili smo gol, onda kada smo se najviše nadali da je bod naš, jer je nekima našim, došla ta ,,žuta minuta, kao plod nedovoljnog iskustva. Imena njihova neću. Ali, zna Živković.

-           I još ovo. Pogledajte na Portalu kako je uredjen ,,sistem,, kako se poštuju novinari, u kakvim uslovima rade, gde se održava Konferencija za novinare. Odmah iza njihovih ledja u predivnoj Sali, a ne, kao kod nas, na tri ulice dalje od Stadiona.

-             Ali, čemu priče, kada ,,čelnik,,Kluba  to ne razume, a ovamo izigrava ,,dopisnika ,,Portala pišući dve kilometarske rečenice i jednu,,fotku,, sa tribina,  i sve to, bez  da se neprijatno oseća,  šalje na Portal. Čiji li je !?

-          Nas sedam, osam novinara ponudjeni smo sokom, kafom, u Holu, pre meča,  lepo se družili pre i posle utakmice, pomažući jedni drugima, razmenjujući informacije. Ni to ovde nije tako!

-          To ,,čelnik,,Kluba  i njegovi pratioci niti mogu da shvate, niti znaju da zamisle koliko je sve to važno!!

-           Ima još za tzv.,,crna slova,,! Ali neću, dovoljno je. Neka pitanja ostavljam za drugi put. Čekam ovu sedmicu i Dinamo iz Vranja. Možda će , kako je zapretio, ,,čelnik,,Kluba  preduzeti i vaspitne mere, protiv ,,neposlušnih,,novinara.

-           Verujte mi nije bitno. Tužni smo što je Radnički nezasluženo poražen, ali ponosni na onih 16 minuta o Radničkom i Pirotu na SOS kanalu o kojima Srbija priča, na naša javljanja u program ove sportske TV juče tokom meča, na naš Radio, na Portal Plus online , na Srbija sport.net gde koristimo svaku priliku da afirmišemo i Pirot i Radnički! To je naš dar Klubu koji volimo i koji nikako nije od juče kada je ..čelnik,, došao i rekao da će sve ,,resetovati,,! Na šta li je čovek mislio!?

-           Ako tome dodam da će ova utakmica u 3o minuta reportaže ići na SOS-u, a da ćemo iduće nedelje to isto uraditi sa ,,derbija juga,, Dakle TV reportaža sa meča Radnički – Dinamo uz naš komentar, onda sam , valjda, dovoljno rekao o tome ko, šta, kako i koliko!!

 

-          Eto toliko ovim ,,crnim slovima,, ! I jesu crna po svemu što napisasmo. Prva liga je jako takmičenje. Zahteva kvalitetne, sposobne ljude. Fudbalere, trenera, ali i ,,čelnika..! Nešto smo tu ,,polupali lončiće,,!!! Neće biti lako Makiju Živkoviću ako do kraja avgusta ne pronadje ,,robustnog,, ! Odbijeni Željko Dimitrov već daje golove na Islandu!!! A i Stefan Ćirić je ovde. Naše dete.

Dobro, dovoljno! Želim da verujem da će svako meriti svoje postupke i ,,u hodu,, učiti ili ispravljati greške. Živi smo ljudi. Ajde da verujemo u to da ponekada i pogrešimo. U proceni odluke ili u ljudima. Uz , napomenu, da su neke od tih grešaka veoma skupe!

 Radnički je juče mogao do pobede, samo da je …

A evo kako je bilo!! 

Krenulo je otvoreno, bez respekta. Pomešana raspoloženja. Jagodinci nezadovoljni ispadanjem iz Superlige! Piroćanci, naravno, presrećni konačnim povratkom u Prvu ligu.
5. Minut-  Korner Ristova, na odbijenu loptu natrčava i šutira Petrov, odbija se  do Stojanovića,  ali i njegov udarac blokira odbrana u plavom.
10. Minut –  Dva žuta kartona. Dobijaju ih M. Mančić i Čolović .
12 .minut-  Otvorena igra gostiju, bez respekta. Pokušaj Ristova, golman brani.
20. Minut- Period bolje igre domaćih, dva kornera, Bulajić i Jovanović spašavaju.
22. minut – Pirgosi, ima ih pedesetak, gromoglasno pevaju u pozorišnoj atmosferi pred oko 148 gledalaca !!!  Šala, naravno!
25. Minut –  I dalje brzopleti napadi sa obe strane.

31. minut- Šansa utakmice !  Denis Ristov izlazi sam ispred golmana Milojevića, kada se očekivao siguran gol čuvar mreže Jagodine je nogom zaustavio loptu. 

45. minut – Poslednjih petnaestak minuta pripadaju   domaćima. Izveli su ukupno sedam kornera, ali nisu stvorili nijednu ozbiljniju priliku. Pirotski tim igrao je borbeno u zadnjoj liniji, na sredini organizovano, ali bez završnice.

46.minut Kraj prvog poluvremena . Ostalo je 0:0! Nerešen rezultat ipak realan. Igra se fer i korektno, suđenje Milana Mitića odlično.

47.minut – Na početku drugog dela umesto Čolovića, koji je dobio snažan udarac laktom,  u igru ulazi Spasić. Ristića kod domaćih menja Pejčić.
47. Minut –  Dobar udarac Miloševića kraj gola.
50. Minut –  Ristov nosi loptu, čeka je Petrov, ali pomoćni sudija s pravom podiže zastavicu. Ofsajd!

60. minut-  Petrov centrira, Spasić ne uspeva glavom da šutira.
65. Minut –  Ponovo Milošević šutira, Jovanović spašava siguran gol, postavlja nogu, lopta u osmom korneru.
67. minut Domaći nadmoćniji. Ali, bez prilika. Dobro igra ,,zadnja ,,linija, posebno Stojanović, Nikolić, Perišić, pomaže Ožegović.

70. minut –  Da li je to prva greška arbitra? Marko Mančić krade loptu na centru, kreće sam ka golu, Mitić svira prekršaj od M. Mančića .

75. minut  - Milošević je grubo nasrnuo na beka Jovanovića koga su izneli sa terena i dobio žuti karton. Meč je inače veoma fer. Suđenje bez grešaka, pravi prvoligaški nivo!

84. minut-  Ristov , slobodan udarac. Povratna do M. Mančića koji promašuje loptu, sam na 16 metara. Dobra prilika.
90. minut 1:0 Goool , Milovanović koristi nesmeotrenost u odbrani, posle centaršuta sa desne strane i loptu,, kao na tacni, ,poklon, koristi da sam iz peterca ,,pocepa,, mrežu!

93. minut Kraj. Jagodina je osvojila bodove golom u nadoknadi vremena.  Podela bodova, ipak, bila je najrealniji rezultat! Sve ostalo , kasnije!!!

Kad se sve završilo , na korak iza novinarskih kabina, Sala za Konferencije za novinare.

Van Stadiona, dok smo čekali da neraspoloženi, krenemo za Pirot, smatrali smo da treba sa Marjanom Živkovićem prozboriti još neku reč.

Prva liga Srbije

1. kolo

Jagodina: Jagodina – Radnički 1:0 (0:0)

Radnički: Bulajić 7, Jovanović 8, B. Mančić 6, Nikolić 7, Perišić 7, Ožegović 7, Petrov 6, Ristov 7, M. Mančić 6, Čolović 6 (Spasić 6), Stojanović 6 (Đurić -)

     Rezerve: Kostić, Spasić, Tolić,  Milić, Marković, Đurić, N. Mančić. 


ČSK Pivara 2 : 0 Inđija
Sindjelić 2 : 0 BSK Borča
OFK Beograd 0 : 2 OFK Odžaci
Kolubara 0 : 1 Budućnost
Jagodina 1 : 0 Radnički
Dinamo 1 : 1 Proleter
Bežanija 0 : 0 Zemun
Mačva 2 : 1 Sloboda
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 ČSK Pivara 1 1 0 0 3
2 Sindjelić 1 1 0 0 3
3 OFK Odžaci 1 1 0 0 3
4 Mačva 1 1 0 0 3
5 Budućnost 1 1 0 0 3
6 Jagodina 1 1 0 0 3
7 Dinamo 1 0 1 0 1
8 Proleter 1 0 1 0 1
9 Bežanija 1 0 1 0 1
10 Zemun 1 0 1 0 1
11 Sloboda 1 0 0 1 0
12 Radnički 1 0 0 1 0
13 Kolubara 1 0 0 1 0
14 OFK Beograd 1 0 0 1 0
15 BSK Borča 1 0 0 1 0
16 Inđija 1 0 0 1 0