XS
SM
MD
LG

Idemo po medalje!

Reprezentacija Srbije u raketnom modelarstvu očekuje da se sa Svetskog prvenstva u Ukrajini vrati sa pregršt medalja. Favoriti smo i u jiniorskoj i u seniorskoj konkurenciji u nekoliko klasa. Reprezentacija Srbije učestvuje na Svetskom prvenstvu u raketnom modelarstvu koje se od 22. do 30. avgusta održava u Ukrajini. Tim menadžer, Dragan Jevtić očekuje da se kući vrate sa dve medalje u pojedinačnoj juniorskoj i jednom medaljom u pojedinačnoj seniorskoj konkurenciji. U ekipnom plasmanu Jevtić najavljuje jednu do dve medalje kod juniora i isto toliko kod seniora. 
    „U juniorskoj konkurenciji očekujuem medalje u klasama S5 i S9, a u seniorskoj u S5 i S6. Konkurencija je jaka, tu će biti i Rusi i Poljaci koje smo prethodnih godina pobeđivali, ali su oni sada u vrhu tako da nam mogu parirati. Svim našim juniorima je ovo prvi put da nastupaju na svetskom prvenstvu, ali očekujem rezultat obzirom da smo uveli neke promene u radu sa članovima reprezentacije“, objašnjava vođa našeg tima. Prvi put je ove godine podeljen rad sa reprezentativcima, tako da je rad sa juniorima vodio Vladimir Čipčić, a sa seniorima Zoran Katanić, obojica višestruko trofejni modelari. 
    Na ovom svetskom prvenstvu svoje umeće će odmeriti više od 300 takmičara iz 20 zemalja. Srpski raketni modelari imaju dugu istoriju učešća na međunarodnim modelarskim takmičenjima i gotovo svaki put nas obraduju s mnoštvom trofeja sa evropskih i svetskih prvenstava, kao i svetskih kupova. 
    Ovoga puta Srbiju će predstavljati seniori Zoran Katanić, Vesna Katanić, Vladimir Čipčić, Miodrag Čipčić, Mihailo Petrović i Luka Volarević, kao i juniori Dejan Žak, Milan Dimitrov i Kristina Čipčić. Našem timu pomagaće i Zoran Pavlić i Zlatko Žak, dok će Branislav Pavlović biti merilac vremena. 
 

Zlatni juniori Srbije na Svetskom prvenstvu 2014.